Vydejte se do Penzionu Auróra Vendégház a zažijte tu pravou relaxační dovolenou! Ubytujete se jen 200 m od slavného termálního jezera a lázní Hévíz, v krásných pokojích v romantickém vintage stylu. Každé ráno si pochutnáte na bohaté snídani formou bufetu a po náležitém relaxu v lázních můžete vyrazit objevovat okolí. Stavte se třeba na Farmářský trh s regionálními lahůdkami nebo si zajeďte k Balatonu, který je odsud jen cca 7 km.

O ubytování

Penzion Auróra Vendégház stojí v maďarském lázeňském městě Hévíz, jen 200 m od slavného termálního jezera. To je dokonce označované za největší přírodní jezero s léčivou vodou na světě a koupat se v něm můžete po celý rok, teplota vody totiž neklesá pod 22 °C. Náležitě odpočatí z termálních lázní se můžete projít po městě, uvidíte zde například architektonicky jedinečný Kostel svatého Ducha (500 m) nebo tradiční Farmářský trh (800 m), kde ochutnáte a nakoupíte ty nejlepší regionální lahůdky.

Na výlet si zajeďte třeba k Balatonu, do města Keszthely (6,7 km), kde na vás čeká krásný barokní palác Festetics s anglickým parkem, který si díky své velikosti a zdobnosti vysloužil přízvisko „maďarské Versailles“. Navštívit můžete i celou řadu zajímavých muzeí, včetně muzea panenek a muzea marcipánu, nebo Georgikon, první zemědělskou univerzitu v Evropě. Lákavou atrakcí je samozřejmě i samotný Balaton (neboli „maďarské moře“), na jehož břehu město Keszthely stojí. Užijte si den na pláži, vydejte se na projížďku lodí, nebo pokořte některou z okolních cyklostezek.

Kde budete spát?

Dvoulůžkové pokoje (Bodri, Café Creme, Shabby, Provence, Oriental, Tobac, Safari, Lovely, Caffee Paris, Azur, Monaco, Toscana, Baroque) měří 18-26 m² a mají vlastní koupelnu se sprchou. Některé pokoje umožňují přistýlku, jsou vhodné pro pobyt se psem nebo mají balkon. V každém pokoji najdete dvoulůžkovou postel, Smart televizi, WiFi připojení, klimatizaci, chladničku a fén.

Líbánkový apartmán je vhodný pro páry, neumožňuje přistýlku. Najdete jej ve 2. patře a měří 34 m². Apartmán má romantickou atmosféru a dokonalé pohodlí vám zaručí postel královských rozměrů a prostorná vana. Navíc má ještě samostatnou sprchu a fén, Smart televizi, klimatizaci, WiFi připojení a ledničku.

Luxusní apartmány (Superior King, Rodinný apartmán) jsou vhodné pro náročné hosty, větší skupiny a rodiny. Díky možnosti 2 přistýlek ubytují až 4 osoby. Samozřejmě nechybí vlastní koupelna se sprchou a fénem, klimatizace, WiFi připojení, Smart TV či chladnička, jeden z apartmánů má navíc 2 balkony.

Na čem si pochutnáte?

V restauraci Hofbräu (100 m), která patří k penzionu, si pochutnáte na bavorské, maďarské a mezinárodní kuchyni. Každé ráno na vás bude čekat snídaně ve formě bufetu (8:00 - 11:00) se slaným i sladkým pečivem, cereáliemi, jogurty, máslem, džemy, uzeninami, sýry, zeleninou, vejci, párky a slaninou. Nechybí ani káva, kakao, čaj nebo džus.

Od 12:00 do 18:00 se servíruje obědové menu, které zahrnuje polévku, hlavní chod, salát a dezert. Obědová nabídka se obměňuje každý den. Na výběr samozřejmě máte i z klasického menu, z pestré nabídky pokrmů si potom můžete zvolit i večeři.

Kde budete relaxovat?

Luxusní odpočinek na vás čeká jen 200 m od penzionu, v Jezerních lázních Hévíz. Lázeňský komplex je zde vybudovaný přímo na termálním jezeře, odkud čerpá léčivou vodu a bahno. Své tělo oblažíte v termálním bazénu (35-36 °C), 2 sedacích bazénech (37 a 38 °C), zážitkovém bazénu (32-34 °C), 2 terapeutických bazénech ke cvičení (32-34 °C) a trakční koupeli (34,5 °C). Můžete se také rozmazlit některou z široké nabídky procedur, včetně masáží, bahenních zábalů a koupelí.

Cestujete s dětmi?

Pro děti je v penzionu k zapůjčení dětská vanička, vysoká židlička a cestovní postýlka.

Penzion Auróra Vendégház

Penzion Auróra Vendégház

Széchenyi u. 3. , Hévíz
Maďarsko

Provozuje společnost:
MÓ-NA '96 Bt. IČ: 2006034151


+36 30 357 5330

info@auroravendeghaz.hu

Check In
od 14:00
Check Out
do 10:00
Domácí mazlíček
za 5 000 Ft/noc - nutná domluva předem, ubytování se psem je možné pouze ve 2 pokojích.
Bezbariérovost
Žádná
Parkování
u penzionu 3000 HUF/noc (omezená kapacita), nebo 400 HUF/hodina na 50 m vzdáleném parkovišti

Možnosti ubytovacího zařízení

Platba kartou je možná
Wi-Fi zdarma
Fén

Okolí ubytovacího zařízení

Vzdálenost od centra
0,4 km
Vzdálenost od jezera
0,2 km
Zastávka
0,3 km

Tipy na výlet

Město Hévíz

Město Hévíz Tip na výlet

Když se řekne Hévíz, každému se vybaví proslulé termální jezero s léčivou vodou, okolo kterého se rozkládá městečko bohaté na kulturu a architektonické skvosty. Poznejte nejen výjimečné účinky termální vody, ale i atmosféru města.

Jaké jsou nejoblíbenější cíle turistů v Hévízu?

  • největší termální a biologicky aktivní jezero na světě, jehož voda je radioaktivní a bohatá na prospěšné látky, jako je síra, vápník, hořčík a mnohé další; v jezeře se můžete i okoupat ve vždy příjemně teplé vodě (v zimě teplota neklesá pod 26 °C a v létě šplhá až ku 36 °C), kdy budete cítit pozitivní účinky na pohybové ústrojí či v případě gynekologických problémů
  • oblíbený Farmářský trh, kde nakoupíte ty největší maďarské lahůdky přímo od místních farmářů
  • římsko-katolický Kostel svatého Ducha s moderním a výjimečně krásným vzhledem
  • množství drobných obchůdků, kaváren a vináren, kde okusíte i pravou atmosféru maďarského lázeňského města
Termální jezero Hévíz
Termální jezero Hévíz
Keszthely
Keszthely
Hrad Sümeg
Hrad Sümeg