Říkáte si někdy, jak se asi žilo urozeným panovníkům na zámku? Na dovolené v Hotelu Kapitány Wellness ****superior se ve stylových historických pokojích budete cítit jako šlechta, zároveň si ale užijete i veškerý komfort moderní doby. Čeká na vás vynikající polopenze s produkty z nedaleké farmy, wellness centrum s termální vodou i historická jezdecká show s rytířským turnajem, u které se vám bude tajit dech.

O ubytování

Hotel Kapitány Wellness ****superior stojí v maďarském městečku Sümeg, na úpatí stejnojmenného hradu, necelých 30 km od Balatonu. V hotelu zažijete úžasnou historickou atmosféru spojenou s moderním komfortem ve formě špičkového servisu a luxusního wellness centra.

Hned při příjezdu se přenesete do dávných dob středověku, hotel je totiž součástí historického zábavního parku, ze kterého budou nadšené děti i dospělí. Na hrad Sümeg (850 m) se dostanete za necelou čtvrthodinu chůze. Původ tohoto šlechtického sídla sahá až do 13. století a dnes zde uvidíte celou řadu stálých i sezónních exhibicí, včetně archeologické výstavy, mučírny či muzea historických zbraní. Z hradu navíc budete mít krásný výhled do okolí, na město, pohoří Badacsony a jezero Balaton.

Ačkoliv si město Sümeg můžete krásně prohlédnout z hradu, jeho ulice stojí i za bližší prozkoumání. Objevíte zde například kostel Nanebevstoupení Páně (850 m), který ukrývá jedny z nejnádhernějších barokních fresek v Maďarsku. Narazíte také na bývalý biskupský palác (900 m) s krásnými měděnými chrliči ve tvaru mořských příšer nebo Kisfaludyho dům (850 m) s muzeem věnovaným životu romantického básníka Sándora Kisfaludyho a historii města.

Na výlet si rozhodně zajeďte k Balatonu (29 km), tzv. maďarské moře zkrátka nemůžete vynechat. Kromě úchvatné podívané si zde užijete i koupání, vodní sporty nebo návštěvu lázní. Za legendární maďarskou termální vodou se můžete vydat i do Hévízu (26 km), kde najdete největší přírodní jezero s léčivou vodou na světě. Ke koupání je vhodné po celý rok, teplota vody totiž ani v mrazivých dnech neklesá pod 22 °C. Zajímavým výletním cílem je také město Tapolca (18 km), kde zažijete plavbu v loďce po nádherném jeskynním jezeře.

Kde budete spát?

Pokoj Standard měří 24-26 m² a z oken pokoje budete mít výhled na město. K vybavení patří klimatizace, WiFi připojení a televize, z nábytku zde najdete dvoulůžkovou postel, stolek s židlemi, pracovní stůl a šatní skříň. Většina pokojů má navíc také malou rozkládací pohovku, kterou je možné využít jako přistýlku. Součástí pokoje je i koupelna s fénem na vlasy a župany.

Pokoj Standard s výhledem na hrad nabízí stejnou velikost i vybavení jako varianta Standard bez výhledu na město, spolehnout se tedy můžete na klimatizaci, WiFi připojení, televizi a vlastní koupelnu. I zde bývá možnost přistýlky na rozkládací pohovce. Navíc má ale balkón s výhledem na hrad Sümeg, kterým je celý hotel inspirovaný.

Na čem si pochutnáte?

K pobytu v hradním prostředí samozřejmě patří i náležité hodování. Čekají vás bohaté snídaně a večeře servírované formou bufetu v restauraci Múzeum. Na oběd si můžete zajít do restaurace Szent László Lovagkirály, která je také součástí hotelu, nebo do restaurace Várcsárda, kterou najdete hned vedle hotelu.

Těšit se můžete na autentická maďarská jídla, ale i mezinárodní speciality. Snídaně, večeře i pokrmy v restauracích jsou připravené s využitím domácích surovin z Farmy hradního kapitána vzdálené jen 2 km od hotelu. Mezi oblíbené produkty patří klobásy, salámy a sýry, které si můžete zakoupit i přímo v hotelu. Ve všech hotelových restauracích je možné na požádání zajistit dětské menu a bezlaktózová, bezlepková, vegetariánská a jiná dietní jídla.

Přes den je otevřený také bar s širokou nabídkou alkoholických i nealkoholických nápojů, lokálních maďarských vín a drobného občerstvení. O víkendech se zde navíc konají zábavné večery plné hudby a tance.

Kde budete relaxovat?

Bez koupele v termálních lázní by se snad žádná dovolená v Maďarsku neobešla. Bazény s vodou z lokálních termálních pramenů o teplotě 32 °C přitom najdete přímo v hotelu, nemusíte tak nikam daleko. V hotelovém wellness centru na vás čekají 2 venkovní bazény - plavecký a dětský se skluzavkou, a 5 vnitřních bazénů - zážitkový bazén o velikosti 100 m² s vířivkou, 2 termální bazény, plavecký bazén a dětský bazén se skluzavkou + vířivka. Celkově budete mít k dispozici celých 600 m² vodní plochy.

Součástí je také saunový svět s infrasaunou, finskou saunou, soft saunou (kombinace sauny a páry) a parní kabinou. A aby toho hýčkání nebylo málo, můžete si užít i některou z masáží nebo kosmetických procedur, jako jsou nejrůznější zábaly, hydratační masky, manikúra či pedikúra. Najdete zde také kadeřnictví a solárium, z dovolené se tak můžete vrátit jako zcela nový člověk. K rozpohybování vám po všem tom rozmazlování poslouží posilovna Techno Gym, která je otevřená každý den od 7:00 do 18:00. K vybavení patří kardio stroje, posilovací stroje a činky.

Cestujete s dětmi?

Během pobytu si můžete půjčit dětskou postýlku a v každé z hotelových restaurací jsou k dispozici dětské židle. K zábavě dětem poslouží tematická dětská herna, která je otevřená denně od 8:00 do 20:00. V kouzelném prostředí se zde děti převtělí v rytíře a urozené šlechtice. U hotelu je také venkovní dětské hřiště s dřevěnými prolézačkami, houpačkami a skluzavkami. O víkendech a o prázdninách navíc v areálu hotelu probíhají různé animační programy pro malé i velké.

Něco navíc

V Rytířské aréně nebo Historické hale u hradu se pravidelně konají historické jezdecké hry s rytířským turnajem, show se španělským jezdeckým povozem a mongolskou jezdeckou kaskadérskou show. Za příplatek můžete sledování programu spojit i se středověkou hostinou, kde stoly překypují gurmánskými lahůdkami, jídlo vám nosí obsluha ve středověkých kostýmech a pro vaše pobavení hraje kapela. Ve jménu středověké tradice se jí rukama, z čehož budou jistě nadšené především děti.

Hotel je součástí historického zábavního parku, kde se projedete na koni, podíváte se na výstavu středověkých zbraní nebo navštívíte turecký obléhací tábor. Pokud se zrovna nebudete účastnit žádného zábavného programu, můžete si ve volné chvíli v přízemí hotelu zahrát stolní fotbal, kulečník nebo ping-pong. Před odjezdem navštivte prodejnu suvenýrů se středověkými šperky, knihami, a jinými drobnostmi na památku.

Hotel Kapitány Wellness ****superior

Hotel Kapitány Wellness ****superior

Tóth Tivadar utca 19. , Sümeg
Maďarsko

Provozuje společnost:
HOT-ÉP Kft IČ: 19-09-501546


+36 87 550 166

szallas@hotelkapitany.hu

Check In
od 15:00
Check Out
do 11:00
Domácí mazlíček
Zakázán
Bezbariérovost
Částečná
Parkování
Zdarma

Možnosti ubytovacího zařízení

Platba kartou je možná
Wi-Fi zdarma
Vířivka
Sauna
Možnost procedur
Lázně
Restaurace
Dětský koutek
Fitness
Konferenční místnost
Přednáškový sál
Baby friendly
Minibar
Fén
Wellness
Vnitřní bazén
Venkovní bazén

Okolí ubytovacího zařízení

Vzdálenost od centra
0,9 km
Vzdálenost od lázní
0 m
Zastávka
1,2 km

Tipy na výlet

Balaton

Balaton Tip na výlet

Balaton je největší jezero ve střední Evropě a právě kvůli jeho velikosti se mu v maďarštině říká také Magyar tenger – Maďarské moře. Dnes se tato kdysi nejoblíbenější letní destinace stává mezi Čechy opět velmi populární. A není divu, na své si zde přijdou rodiny s dětmi, rybáři, jachtaři, surfaři, cyklisté i senioři. Mladí tu najdou mnoho možností zábavy až do ranních rodin, starší generace může relaxovat v proslulých lázních. V okolí jezera se jich nachází hned několik.

Co všechno můžete dělat u Balatonu?

  • vodní sporty: například surfing, vodní lyže, šlapadla
  • rybaření
  • pěší turistika
  • cykloturistika
  • lázeňské procedury

Z turistických cílů lze jmenovat krásný barokní zámek Helikon, muzeum kočárů či muzeum hraček, ve kterém si děti budou připadat jako v ráji. Pokud vám během výletů vyhládne, rozhodně nemusíte zoufat, protože místní nabídka pokrmů je opravdu široká. Dát si můžete například i u nás oblíbené langoše, různě upravované ryby nebo pikantní rybí polévku halászlé. Dále můžete vyzkoušet túrógombóc – tvarohové knedlíky se smetanou a cukrem nebo studené ovocné polévky.

Více informací
Město Hévíz
Město Hévíz
Město Tapolca
Město Tapolca
Zalaszántó
Zalaszántó