Dopřejte si odpočinek v lázeňském městě Hévíz s termálním jezerem. Ve 4* Hotelu Palace se můžete těšit na bohatou polopenzi a neomezený vstup do wellness centra se saunami a vířivkou. Dítě do 6 let má pobyt zdarma.

Ověřeno Travelkingem

“Pobyt v Hotelu Palace mohu jedině doporučit. Hévíz je krásným lázeňským městečkem a jeho největší dominantou je termální jezero, které nás absolutně okouzlilo. Určitě jej doporučuji navštívit. Pokoj v hotelu byl prostorný, dokonce měl i vlastní kuchyňku. Všechny interiéry byly čisté, personál usměvavý a vždy nám s radostí ve všem vyhověl. Skvělá byla také strava formou bufetů, na které jsme si pochutnali. Celý pobyt hodnotím velmi pozitivně a rád se sem zase vrátím.” Přečtěte si celou recenzi

Martin Dittert - Obchodní tým
Osobně ověřeno v: Září 2022

O ubytování

Palace Hotel **** se nachází v srdci malebného městečka Hévíz nedaleko slavného termálního jezera s lázněmi (500 m). Krásy oblasti Balatonu (7 km) zde můžete objevovat při výletech pěšky, na kole i lodí.

Historické centrum města s půvabnou promenádou doslova láká k procházce. Uvidíte zde například architektonicky jedinečný Kostel svatého Ducha (550 m) nebo tradiční Farmářský trh (27 m), kde ochutnáte a nakoupíte ty nejlepší regionální lahůdky.

V nedalekém Keszthely (5 km) najdete nádherný zámek rodiny Festeticsů s anglickým parkem, který si díky své velikosti a zdobnosti vysloužil přízvisko „maďarské Versailles“. Navštívit můžete i celou řadu zajímavých muzeí, včetně muzea panenek a muzea marcipánu, nebo Georgikon, první zemědělskou univerzitu v Evropě.

Lákavou atrakcí je samozřejmě i samotný Balaton (neboli „maďarské moře“), na jehož břehu město Keszthely stojí. Užijte si den na pláži, vydejte se na projížďku lodí, nebo pokořte některou z okolních cyklostezek.

Kde budete spát?

Ubytováni budete v komfortně zařízeném pokoji. Všechny pokoje jsou vybaveny klimatizací, televizí, telefonem, minibarem, WiFi připojením a vlastní koupelnou s fénem a župany. Nechybí ani posezení se stolkem a židlemi.

  • Pokoje Standard měří 28-32 m² a jsou doplněné balkónem směřujícím na východ nebo na západ. Díky možnosti přistýlky pohodlně ubytují 2 dospělé a 1 dítě.

  • Apartmány (39-42 m²) se skládají z ložnice s manželskou postelí a obývacího pokoje s rozkládací pohovkou, která může posloužit jako přistýlka. Dohromady ubytují až 2 dospělé a 2 děti, jsou tedy ideální variantou pro rodiny. Všechny mají balkón směřující na jih.

Na čem si pochutnáte?

V hotelovém Monarchy Restaurantu se připravují jídla maďarské i mezinárodní kuchyně. Na své si přijdou i ti, kdo preferují zdravou a lehkou stravu. Osvěžující nápoj, vynikající kávu a lehké občerstvení vám rádi připraví ve Walzer Café.

Kde budete relaxovat?

Dokonalý odpočinek si užijete v hotelovém wellness. Čeká zde na vás vnitřní bazén s tryskami, vířivka a zážitkové sprchy. Prohřát se můžete ve finské, bio, aroma i parní sauně. Za příznivého počasí je v provozu sluneční terasa. Stačí si jen vybrat některou ze široké nabídky masáží a kosmetických procedur.

Cestujete s dětmi?

Pro malé hosty je připraven dětský koutek plný zábavy a her.

Něco navíc

Aktivní jedinci mohou využít fitness centrum přímo v hotelu.

Hotel Palace ****

Hotel Palace ****

Rákóczi utca 1-3. , Hévíz
Maďarsko

Provozuje společnost:
Hévíz Palace Hotel Kft. IČ: 20-09-069186


+36 83 542 140

info@palacehotelheviz.hu

Check In
od 14:00
Check Out
do 10:00
Domácí mazlíček
za 17 €/noc
Bezbariérovost
Částečná
Parkování
Parkování za 12 €/noc

Možnosti ubytovacího zařízení

Platba kartou je možná
Wi-Fi zdarma
Vířivka
Sauna
Možnost procedur
Restaurace
Dětský koutek
Půjčovna kol
Wellness
Vnitřní bazén

Okolí ubytovacího zařízení

Vzdálenost od centra
10 m
Vzdálenost od jezera
0,8 km
Zastávka
0,3 km
Aquapark
0,8 km

Tipy na výlet

Termální jezero Hévíz

Termální jezero HévízTip na výlet

Největší přírodní termální jezero ke koupání na světě a my jej máme (skoro) za humny! Maďarsko nabízí k odpočinku či dovolené mnoho krásných lázní a jezer, ale termální jezero Hévíz je naprosto jedinečné. Jezero je označeno národní přírodní památkou naprostým právem. Přilehlé městečko Hévíz, nacházející se jen pár kilometrů od Balatonu, je sice malé, ale za většími přepychovějšími lázeňskými městy rozhodně nezaostává. Tradice lázeňství se zde drží již od roku 1795 a může se pyšnit krásnou lázeňskou kolonádou, zahradami a dalšími lázeňskými atrakcemi.

V létě se teplota v jezeře vyšplhá až na 38 ºC a i v ty nejchladnější dny v roce si voda udrží 22–⁠24 ºC, i proto je možný celoroční provoz. Léčebná, mírně radioaktivní voda tryská z hloubky 38 metrů a je velmi bohatá na minerály. Přirozeně obsažené směsi minerálů zjemňují kůži, tlumí bolesti, jsou dobré proti zánětům a posilují pružnost chrupavek. I proto jsou zdejší vody jedny z nejlepších na léčbu revmatických obtíží a problémů s pohybovým ústrojím. Největší mimořádnost dodává vodě přítomnost radonu v tomto malém množství pozvolna vstupuje do lidského organismu, kde stimuluje hormonální tvorbu a pomáhá nervové soustavě lépe fungovat.

Po návštěvě hévízského jezera se vydejte:

  • Na procházky do některého z místních krásných parků s lázeňskou, uklidňující atmosférou
  • Do historického kina, které promítá i v 3D
  • Na Rakócziho ulici, kde najdete fontánu s pitnou léčivou vodou
  • Obhlédnout nejzajímavější stavbu města, velký Kostel Ducha Svatého (Szentlélek templom), jehož stavba byla dokončena poměrně nedávno –⁠ v roce 1999. I přes moderní vzhled můžete najít na budově řadu neogotických prvků
  • Do severní části města Egregy s vinohrady a ochutnávkami vína
Více informací
Město Hévíz
Město Hévíz
Farmářský trh v Hévízu
Farmářský trh v Hévízu
Balaton
Balaton