Krásné lázeňské město, úchvatná příroda a dokonalý relax, tak by se dala popsat dovolená v Penzionu Žírovice. Majitelé si vás budou opravdu hýčkat, těšte se třeba na láhev dobrého vína či skvělý dezert a kávu. K posilnění poslouží chutná snídaně formou bufetu. U varianty Wellness se těšte také na privátní relaxaci ve vířivce a sauně. Do centra Františkových Lázní se navíc pohodlně dostanete pěšky a navštívit můžete i nedalekou Národní přírodní rezervaci SOOS.

O ubytování

Penzion Žírovice stojí v obci Žírovice nedaleko Františkových lázní (2,3 km). V okolí na vás čekají krásné historické památky, malebná lázeňská města, ale i nádherná příroda jako stvořená k výletům.

Jen kousek od penzionu najdete Motýlí dům (1,1 km), jehož návštěva jistě nadchne děti i dospělé. Pokud si chcete udělat delší výlet, vyrazte třeba do Národní přírodní rezervace SOOS (4,2 km), které se pro zvláštní charakter místní krajiny přezdívá „český Yellowstone“. Můžete si zde projít třeba 1,2 km dlouhou naučnou stezku na dně vyschlého jezera. Nebo si zajeďte do Chráněné krajinné oblasti Slavkovský les (20 km) a prozkoumejte místní rašeliniště a mokřady.

Samozřejmě nesmíte vynechat ani návštěvu Františkových lázní, do centra města to budete mít pěšky necelou půlhodinu. Obejděte si místní sady a parky, třeba lesopark Amerika, Městské sady a Sady Bedřicha Smetany, a ochutnejte místní léčivé prameny. K těm nejznámějším patří Solný, Luční či Sluneční a samozřejmě nejstarší pramen František. Zajímavosti o historii této lokality se dozvíte v Městském muzeu a skvěle si odpočinete v aquaparku Aquaforum se 3 vnitřními a 3 venkovními prameny, mnoha vodními atrakcemi a saunovým světem.

Kde budete spát?

Pokoj Standard je umístěný v přízemí penzionu a má vlastní přístup na terasu. V pokoji najdete dvoulůžkovou postel, televizi, lednici, mikrovlnnou troubu a rychlovarnou konvici. Součástí je také vlastní koupelna se sprchovým koutem.

Rodinný pokoj najdete v prvním patře a ubytuje až 4 osoby. Součástí pokoje je vybavený kuchyňský kout, koupelna se sprchovým koutem, televize a lednice.

Na čem si pochutnáte?

Ráno zahájíte poctivě - bohatou snídaní ve formě bufetu. Každý si tak může z nejrůznějších slaných, sladkých, studených či teplých pokrmů vybrat přesně, na co bude mít chuť. Oběd si můžete připravit ve společenské místnosti s kuchyňkou nebo na venkovním grilu, v okolí jsou ale také dobré restaurace, které stojí za vyzkoušení. Na konci dne si potom pochutnáte na vydatné servírované večeři.

Kde budete relaxovat?

Chcete si užít také relax ve wellness? Přímo v penzionu na vás čeká privátní relaxační zóna s horkou vířivkou a finskou saunou. Otestovat můžete také wellness centrum v Hotelu Zátiší (2,9 km), kde si užijete pobyt v infrasauně a zajímavou nabídku masáží a procedur. Vyzkoušejte třeba masáž lávovými kameny, baňkování, relaxační koupele či ozdravné zábaly.

Penzion Žírovice

Penzion Žírovice

Žírovice 136 , Františkovy Lázně
Česká republika

Provozuje společnost:
Milan Čulak IČ: 11544759


+420 777 123 340

penzionzirovice@seznam.cz

Check In
od 14:00
Check Out
do 10:00
Domácí mazlíček
za 100 Kč/noc
Bezbariérovost
Žádná
Parkování
Zdarma

Možnosti ubytovacího zařízení

Wi-Fi zdarma
Vířivka
Sauna
Minibar
Fén

Okolí ubytovacího zařízení

Vzdálenost od centra
1,5 km
Vzdálenost od lázní
2,5 km
Zastávka
0,2 km

Tipy na výlet

Františkovy Lázně

Františkovy LázněTip na výlet

Zdejší prameny a jejich léčivé účinky byly známé už ve středověku. Nejstarším využívaným je Františkův Pramen. Po roce 1865 pak Františkovy Lázně získávají status jedněch z nejvyhledávanějších evropských lázní. Dnes vás město díky tomu okouzlí šachovnicovým půdorysem a krásnými empírovými a klasicistních budovami. Kromě kolonády a nádherných parků, vyhlídkových věží nebo městského muzea, si nenechte ujít ani známou sochu malého chlapečka s rybou - zdejší symbol plodnosti.

Prameny se používají k pitné kůře, ke koupelím, irigacím a inhalacím. Jsou účinné na nemoci pohybového aparátu, srdce a cév, gynekologická onemocnění včetně neplodnosti a další.

Co byste při návštěvě Františkových Lázní neměli minout:

  • Aquaforum Františkovy Lázně
  • Národní přírodní rezervace SOOS
  • Městské muzeum Františkovy Lázně
  • Lesopark Amerika
Více informací
Aquaforum Františkovy Lázně
Aquaforum Františkovy Lázně
Motýlí dům Žírovnice
Motýlí dům Žírovnice
Národní přírodní rezervace Soos
Národní přírodní rezervace Soos