Penzion U Čmeláků bude tím pravým místem pro dovolenou, pokud si chcete užít nádhernou přírodu, pestré výlety i skvělý relax. Ubytujete se v útulném pokoji a pochutnáte si na snídani či polopenzi s domácími jídly jako od maminky. Zároveň budete jen kousek od Stezky v oblacích, Velkých Losin se zámkem a termálními lázněmi, mnoha rozhleden a dalších atrakcí.

O ubytování

Penzion U Čmeláků se nachází v Orlických horách, v obci Červená Voda. Pokud váháte, kdy je vhodná doba sem vyrazit, odpověď je jednoduchá - kdykoliv. Okolní kraj vám nabídne dostatek výletních cílů a dalších aktivit v jakémkoliv ročním období.

Pěšky se vydejte k rozhlednám Křížová hora (3,7 km), Suchý Vrch (8,9 km) nebo Val (7,7 km), zdatnější jedinci zvládnou dojít i ke Stezce v oblacích (19,9 km), kde si užijete výhled z 55 metrů vysoké věže nad korunami stromů. V nedalekých Králíkách (6,8 km) si můžete zajít do Vojenského muzea, Městského muzea nebo dělostřelecké tvrze Hůrka. Příjemnou procházkou se dostanete i k baroknímu klášteru na Hoře Matky Boží (7,6 km).

Na kole či autem si zajeďte do Velkých Losin (36 km). K místnímu zámku se váže velmi zajímavá historie - v 17. století zde probíhaly procesy s čarodějnicemi. Pravděpodobně i z toho důvodu můžete zámek vidět také ve známém českém filmu Kladivo na čarodějnice. Velkým lákadlem jsou také Termály Velké Losiny, kde si užijete dokonalý relax v 9 termálních bazénech, 4 druzích saun či při profesionální masáži.

A nudit se nebudete ani v zimě. Nejen že je v okolí mnoho běžkařských tras, ale nejbližší lyžařský areál, Skiareál Šanov, najdete jen 3 km od ubytování. Kousek to budete mít také do Resortu Buková Hora - Červená Voda (3,8 km) nebo do resortu Dolní Morava (17 km), kde na vás čeká Ski centrum Sněžník a Freestyle park Dolní Morava.

Kde budete spát?

Ubytujete se v jednom z 5 stylově zařízených pokojů a apartmánů. Každý pokoj je vybavený v jiném duchu, a každý je tak zcela unikátní. Ve všech pokojích ale budete mít k dispozici podlahové topení a WiFi připojení pro váš maximální komfort. Součástí každého pokoje je také vlastní koupelna se sprchovým koutem.

Severský pokoj (22 m²) s výhledem do zahrady je zařízený ve skandinávském stylu s využitím přírodních materiálů. V pokoji je manželská postel s nebesy, rozkládací křeslo, které poslouží i jako přistýlka, stůl s židlemi a kuchyňský kout s varnou deskou, lednicí a kávovarem.

Provence apartmán je ze všech pokojů největší, měří 38 m² a jsou v něm 4 plnohodnotná lůžka, respektive manželská postel a palanda pro 2 osoby. V pokoji dále najdete stůl s židlemi a kuchyňský kout s lednicí, varnou deskou a kávovarem. Interiér je laděný do útulného, romantického duchu, a bude tak skvělým útočištěm pro rodiny i zamilované páry.

Retro pokoj zaujme vkusně vybaveným interiérem v dobovém stylu. Pro hosty je zde připravená pohodlná manželská postel a rozkládací pohovka, na které lze přichystat 2 přistýlky. Celková velikost pokoje je 20 m² a z oken budete mít výhled na hory.

Dřevěný pokoj (25 m²) je jedinečný díky spacímu patru, ze kterého můžete v noci pozorovat hvězdy. Okouzlí vás také interiérem plným voňavého dřeva. Kde 2 klasickým lůžkům je zde možné přidat až 3 přistýlky, mimo jiné na rozkládací pohovce.

Terasový pokoj je sice menší (12 m²), ale to mu neubírá na vzdušnosti. Zejména díky propojení s venkovní terasou, ze které budete mít výhled do zahrady a na nedalekou rozhlednu na Křížové hoře. V pokoji je patrová palanda pro 2 osoby a samostatné jednolůžko.

Na čem si pochutnáte?

Penzion se může pochlubit rodinnou restaurací zaměřenou na poctivá česká jídla. Snídaně i večeře jsou zde servírované, těšit se můžete na pokrmy připravované s láskou a z čerstvých, lokálních surovin. Mezi speciality podniku patří například grilovaní pstruzi z místních sádek, trhané vepřové maso v zauzené omáčce, domácí ovocné koláče nebo lahůdka ve formě domácí kvašené zeleniny.

Něco navíc

Pro všechny nadšené cyklisty bude jistě dobrou zprávou, že má penzion úschovnu kol, kam můžou svůj oblíbený dopravní prostředek bezpečně uložit.

Penzion U Čmeláků

Penzion U Čmeláků

Červená Voda, 200 , Červená Voda
Česká republika

Provozuje společnost:
UBYHOR s.r.o. IČ: 17810663


732385051

info@ucmelaku.cz

Check In
od 14:00
Check Out
do 10:00
Domácí mazlíček
za 250 Kč/noc
Bezbariérovost
Žádná
Parkování
Zdarma

Možnosti ubytovacího zařízení

Platba kartou je možná
Wi-Fi zdarma
Restaurace
Dětský koutek
Lyžárna
Přednáškový sál
Baby friendly
Fén

Okolí ubytovacího zařízení

Vzdálenost od lázní
37,6 km
Zastávka
0,2 km
Sjezdovka
3,7 km
Běžkování
3 km

Tipy na výlet

Dolní Morava

Dolní Morava Tip na výlet

Na úpatí Kralického Sněžníku se mezi Orlickými horami a Jeseníky rozkládá Dolní Morava. Dominantou zdejšího kraje je právě Králický Sněžník (1424 m n.m.), pod jehož vrcholem pramení řeka Morava. Ta rozděluje obec na českou a moravskou část. Oblast je celoročně atraktivním turistickým cílem i díky atrakcím v Resortu Dolní Morava.

Co láká k návštěvě?

  • Stezka v oblacích
  • Horská a bobová dráha
  • Dětské zábavní parky
  • Adrenalin park

Samozřejmostí je horská turistika, cykloturistika, půjčovna koloběžek, sedačková lanovka a naučná stezka pro děti. Zajímavý zážitek nabízí jízda parním vlakem. V zimním období je Dolní Morava atraktivním a vyhledávaným lyžařským střediskem.

Více informací
Králický Sněžník
Králický Sněžník
Lázně Velké Losiny
Lázně Velké Losiny
Stezka v oblacích Dolní Morava
Stezka v oblacích Dolní Morava