Karlovy Vary jsou nádhernou oblastí České republiky, která má rozhodně co nabídnout. Prozkoumejte ji z tříhvězdičkového Hotelu Marttel, který stojí v klidné části města jen cca 2 km od hlavních památek Karlových Varů, jako je pramen Vřídlo, Mlýnská kolonáda a další. Navíc dostanete vstupenku do Pivního muzea i do Muzea lázeňských pohárků.

O ubytování

Hotel Marttel *** najdete v klidné vilové části Karlových Varů. Příjemnou procházkou se odsud dostanete ke Dvořákovým sadům (1,4 km) a Sadové kolonádě (1,3 km), smontované z litinových dílů v letech 1880 – 1881, ve které vyvěrá Sadový a Hadí pramen.

Podél říčky Teplá můžete pokračovat k pseudorenesanční kamenné Mlýnské kolonádě (1 km), která je v z karlovarských kolonád největší a vyvěrá zde rovnou 5 pramenů - Mlýnský pramen, pramen Rusalka, Pramen knížete Václava, pramen Libuše a Skalní pramen. O kousek dál najdete krásnou dřevěnou Tržní kolonádu (1 km) ve švýcarském stylu a Zámeckou kolonádu (1,2 km), ze které je ale v současnosti přístupný pouze altán s vývěrem Horního zámeckého pramene.

Po prohlídce kolonád můžete pokračovat do lázeňských lesů a parků. Zajděte si třeba k vyhlídce Jelení skok (1,5 km), projeďte se lanovkou k rozhledně Diana (3,1 km) a podívejte se do motýlího domu Papilonia (3,1 km) a do obory Svatý Linhart (3,7 km). V okolí je i množství malebných vyhlídek, třeba Goethova vyhlídka (2,7 km) s červenou rozhlednou, vyhlídka Karla IV. (2,8 km) nebo vyhlídka Tři kříže (800 m) s dřevěným altánem.

Zpátky ve městě na vás bude čekat Muzeum Becherovky (1,6 km), kde si můžete dopřát i ochutnávku tohoto bylinného likéru, hvězdárna (3,5 km) s pestrým programem, pravoslavný kostel sv. Petra a Pavla (1,9 km) s působivou modrou střechou nebo sklárna Moser (4,6 km), kde se seznámíte s tradičními sklářskými postupy. Nejen v zimě potom stojí za návštěvu také Vánoční dům (5,5 km) s celoroční výstavou vánočních dekorací, Andělskou kavárnou a Muzeem medvídků.

Kde budete spát?

Ubytujete se v komfortním jednolůžkovém, dvoulůžkovém či třílůžkovém pokoji Standard. Všechny pokoje jsou vybaveny LCD televizí se satelitními programy, Wi-Fi připojením, psacím stolem se židlí a vlastní koupelnou se sprchovým koutem, WC, toaletními potřebami**. (Fén k zapůjčení na recepci). Postele mohou být oddělené nebo spojené ve velké dvoulůžko.

Na čem si pochutnáte?

V příjemné a světlé restauraci v přízemí hotelu vám každé ráno naservírují bohatou snídani formou bufetu. Vybírat si můžete z čerstvého pečiva, sýrů, uzenin, cereálií, vajíček v různých úpravách a jiných studených i teplých jídel.

Obědem a večeří vás pohostí v některé z okolních restaurací, populární volbou je zážitková restaurace Varyo (1,4 km), ze které budete mít nádherný výhled na centrum Karlových Varů, nebo restaurace Staroslovanská kuchyně (1,7 km) s unikátním domácím pečivem, tradiční pecí a nefiltrovaným pivem.

Kde budete relaxovat?

Pobyt v Karlových Varech se nakonec neobejde bez návštěvy lázní. Zajít si můžete třeba rovnou do jedněch z nejstarších - Alžbětiných lázních, založených v roce 1906, které jsou zároveň největším balneoprovozem v Karlových Varech s cca 60 druhy lázeňských procedur. V nádherné pseudobarokní budově na vás čeká plavecký bazén, relaxační bazén, infrasauna či solná jeskyně. Chybět samozřejmě nesmí ani masáže, ozdravné koupele, zábaly a další procedury.

Hotel Marttel ***

Hotel Marttel ***

Lidická 447/12 , Karlovy Vary
Česká republika

Provozuje společnost:
Františkovy Lázně AQUAFORUM a.s. IČ: 10989391


+420 602 495 497

info@hotelmarttel.cz

Check In
od 14:00
Check Out
do 10:00
Domácí mazlíček
za 250 Kč/noc
Bezbariérovost
Částečná
Parkování
Zdarma

Možnosti ubytovacího zařízení

Platba kartou je možná
Wi-Fi zdarma
Konferenční místnost
Přednáškový sál
Fén

Okolí ubytovacího zařízení

Vzdálenost od centra
3 km
Vzdálenost od lázní
3 km
Zastávka
100 m