Ventana Hotel Prague ***** stojí v samotném centru Prahy v těsné blízkosti Staroměstského náměstí. Díky ideální poloze se vám tak naskytne možnost prozkoumat všechny proslulé pražské památky. Těšit se můžete i na bohatou snídani v designovém hotelovém baru a Prosecco, které na vás počká na pokoji.

O ubytování

Ventana Hotel Prague ***** se nachází v těsné blízkosti Staroměstského náměstí v Praze. Má tak ideální polohu pro objevování klenotů našeho hlavního města. V okolí ubytování najdete nepřeberné množství restaurací, kaváren, prémiových obchodů i zajímavých turistických atrakcí.

Situován do Celetné ulice, která vyvěrá na Staroměstském náměstí s orlojem (240 m), je hotel Ventana Prague skvělou volbou pro všechny, kdo chtějí poznávat krásy stověžaté Prahy. Kochat se výhledem na Staré město v čele s Týnským chrámem (190 m) můžete ještě předtím, než vyrazíte do ulic, a to přímo z oken vašeho ubytování.

Ze Staroměstského náměstí se vydejte příjemnou procházkou romantickými uličkami až ke Karlovu mostu (800 m). Z nejstaršího pražského mostu se vám naskytne pohled na Malou Stranu s Pražským hradem, který se tyčí nad městem. Na druhém břehu Vltavy se můžete zatoulat do útulných uliček, podívat se do Vojanových sadů (1,2 km) na barevné pávy nebo se vydat rovnou kolem chrámu sv. Mikuláše (1,6 km) až k Pražskému hradu s katedrálou sv. Víta (1,7 km). V areálu největšího hradního komplexu na světě najdete hned několik zajímavých památek, jako je kostel sv. Jiří nebo Zlatá ulička.

Zachvátí-li vás nákupní horečka, vydejte se na Václavské náměstí (1 km), kterému vévodí nádherná budova Národního muzea (1,3 km). Slavné náměstí lemují desítky obchodů, barů a restaurací. Na jeho konci, v Národním muzeu, si můžete prohlédnout řadu zajímavých expozic. O kulturní vyžití v Praze nouze rozhodně není. Divadla, muzea i galerie jsou rozesety v blízkosti vašeho ubytování v hojném počtu.

Pokud si od ruchu velkoměsta budete chtít dát pauzu, podnikněte poklidnou procházku podél rybníků v královské Stromovce (2,3 km). Vyrazit můžete také na Letnou (1,8 km), odkud budete mít překrásný výhled na celé město. Oblíbeným parkem jsou i Riegrovy sady (2,2 km), kde můžete odpočívat s výhledem na zapadající slunce nad městem.

Kde budete spát?

Ubytujete se v přepychovém pětihvězdičkovém hotelu umístěném do historického neorenesančního paláce v centru Prahy. Elegantní, komfortně vybavené pokoje Superior mají vlastní mramorovou koupelnu s vanou, kterou navrhl světoznámý designér Phillip Starck. Dále nechybí psací stůl, šatní skříň, kávovar a televize s plochou obrazovkou. Z pokojů budete mít výhled na Týnský chrám nebo Královskou cestu. Bezplatné připojení k internetu je k dispozici ve všech prostorách hotelu.

Na čem si pochutnáte?

Bohatá snídaně se podává ve formě bufetu v hotelovém baru, který vás nadchne svým honosným interiérem. Kvalitní kávu a čerstvé pečivo si vychutnáte pod křišťálovým lustrem z dílny Swarovski.

Ventana Hotel Prague *****

Ventana Hotel Prague *****

Celetná 7 , Praha - Staré Město
Česká republika

Provozuje společnost:
ANONA a.s IČ: 27206238


777492492

info@ventana-hotel.net

Check In
od 14:00
Check Out
do 12:00
Domácí mazlíček
za 135 Kč/noc
Bezbariérovost
Žádná
Parkování
Na hlídaném parkovišti v okolí hotelu za 650 - 800 Kč/den

Možnosti ubytovacího zařízení

Platba kartou je možná
Wi-Fi zdarma
Konferenční místnost
Minibar
Fén

Okolí ubytovacího zařízení

Vzdálenost od centra
0,2 km
Zastávka
0,2 km
Aquapark
23 km

Tipy na výlet

Praha

PrahaTip na výlet

Hlavní město České republiky ležící na řece Vltavě se vyznačuje dlouhou a bohatou historií a je domovem řady důležitých kulturních památek. I proto je jeho historické centrum od roku 1992 zapsáno na seznamu světového kulturního dědictví UNESCO a obecně je považováno za jedno z nejkrásnějších měst v Evropě. Není divu, že pražské památky přilákají ročně miliony turistů z celého světa.

Ani vy byste si proto neměli nechat ujít:

  • Pražský hrad
  • Karlův most
  • Staroměstské náměstí s Pražským orlojem

Mezi další významné památky, které byste neměli minout, patří také například Josefov, Petřín nebo Vyšehrad. Když vás historie omrzí, můžete vyrazit za kulturou do Národního divadla, a s dětmi za poznáním do Pražské ZOO a Botanické zahrady v Tróji, či vodními aktivitami v Aquapalace Praha. A pokud Prahu navštívíte v zimě, nenechte si ujít vyhlášené vánoční trhy s kouzelnou atmosférou.

A malý tip navíc: jestli toho chcete v Praze vidět co nejvíce, vyhraďte si na prohlídku města alespoň jeden víkend. Je to náročné, ale stojí to za to!

Více informací
Karlův most
Karlův most
Zoo Praha
Zoo Praha
Aquapalace Praha
Aquapalace Praha