Objevte historické centrum Hradce Králové a odpočiňte si v jedné z útulných kaváren nebo restaurací. Ubytováni budete v komfortních apartmánech, kde si po probuzení pochutnáte na bohaté snídani ve formě bufetu. Vyrazit můžete i do přírody v okolí, třeba do Orlických hor nebo Prachovských skal.

O ubytování

Apartmány Boromeum Residence se nacházejí v samém srdci Hradce Králové. Historické centrum s památkami, kavárnami a restauracemi budete mít jako na dlani. Užijte si kulturní atrakce, prohlédněte si památky nebo vyrazte za zimními sporty do nedalekých Krkonoš a Orlických hor.

Hradec Králové je oblíbenou turistickou destinací, která láká návštěvníky na příjemnou atmosféru, bohaté kulturní i sportovní vyžití a malebné historické centrum. Při prohlídce tohoto východočeského klenotu byste neměli minout dominantu města katedrálu sv. Ducha (300 m), která vévodí Velkému náměstí již od roku 1307. Nenechte si ujít ani dechberoucí výhled na město a hory v pozadí z 72metrové Bílé věže (280 m). Z historických památek vás nadchnou také renesanční a barokní Měšťanské domy (300 m) hrající pastelovými barvami nebo spanilá Stará radnice.

Ve městě se nachází i zajímavé technické stavby, za zmínku stojí Labská vodní elektrárna Hučák (1,5 km) nebo místní Hvězdárna a planetárium (5,3 km). Děti potěší Kukuřičné bludiště (1 km) nebo volnočasový a zábavní park Správčák (6,8 km).

Zajímavá místa vás čekají i za hranicemi města, a to zejména v nedalekých Krkonoších a Orlických horách. V létě se tu můžete věnovat turistice nebo cyklistice v krásné krajině. V zimě si užijete lyžování v jednom z vyhlášených lyžařských středisek, třeba Ski areálu Mostek. Sportovcům se bude líbit také v Prachovských skalách (57 km) poblíž pohádkového Jičína (48 km).

Kde budete spát?

Dvoulůžkový apartmán (45 m²) se ve většině případů skládá ze dvou místností, tedy z ložnice s manželskou postelí a obývacího pokoje s pohovkou a kuchyňským koutem, ve kterém nechybí rychlovarná konvice, mikrovlnná trouba, varná deska a samozřejmě také nádobí a jídelní stůl. Mezi další vybavení apartmánu patří satelitní televize, WiFi připojení, pračka a sušička a ventilátor. V koupelně najdete sprchový kout či vanu a fén.

Čtyřlůžkový apartmán (65 m²) je prostornější a hodí se pro ubytování rodin s dětmi či několika přátel. I tento apartmán má ložnic s manželskou postelí a obývací pokoj s prostornou pohovkou a kuchyňským koutem. Právě v této místnosti najdete také vyvýšené patro, do kterého se dostanete po žebříku a ve kterém najdete další dvě lůžka.

Na čem si pochutnáte?

Součástí ubytování je chutná snídaně servírovaná formou bufetu v partnerském hotelu naproti. Na oběd či večeři zajděte indické a nepálské restaurace, která se nachází v přízemí objektu. Na dobrou kávu nebo sklenku bílého zase zavítejte do kavárny a vinárny Mlsoun.

Boromeum Residence

Boromeum Residence

Špitálská 183 , Hradec Králové
Česká republika

Provozuje společnost:
SOFTPROFES, s.r.o. IČ: 60111429


+420 727 920 882

info@uceskekoruny.com

Check In
od 14:00
Check Out
do 11:00
Domácí mazlíček
Po předchozí dohodě zdarma
Bezbariérovost
Žádná
Parkování
Zdarma

Možnosti ubytovacího zařízení

Platba kartou je možná
Wi-Fi zdarma
Fén

Okolí ubytovacího zařízení

Vzdálenost od centra
0,2 km
Vzdálenost od lázní
0,7 km
Zastávka
0,2 km

Tipy na výlet

Hradec Králové

Hradec Králové Tip na výlet

Navštivte architektonickou perlu východních Čech. Hradec Králové se pyšní řadou historických památek i moderní architekturou. Nynější podobu mu vtiskli na začátku 20. století především dva architekti - Jan Kotěra a Josef Gočár. Centrum města bylo vyhlášeno městskou památkovou rezervací. Velkému náměstí dominuje gotická katedrála sv. Ducha, renesanční Bílá věž a barokní Stará radnice.

Jaká jsou největší lákadla Hradce Králové?

  • Obří akvárium
  • Městské aquacentrum s mořským vlnobitím
  • Klicperovo divadlo
  • Nenechte si ale ujít také monumentální urbanistickou budovu Muzea Východních Čech na Eliščině nábřeží a s tím spojené romantické procházky po nábřeží nebo dokonce vyhlídkové plavby po Labi.

Na své si přijdou i milovníci cykloturistiky nebo třeba in-line bruslení. Ve městě a jeho okolí je k dispozici mnoho parků a stezek.

Více informací
Aquacentrum Hradec Králové
Aquacentrum Hradec Králové
Státní hrad Kunětická hora
Státní hrad Kunětická hora
Hrádek u Nechanic
Hrádek u Nechanic