Vydejte se na dovolenou do Třebíče a udělejte si výlet do historie. Část samotné budovy Hotelu Joseph 1699 **** pochází ze 17. století, během pobytu se také můžete těšit na prohlídku židovské rituální lázně s výkladem. Při příjezdu budete vřele přivítáni domácí slivovicí nebo ořechovicí a každé ráno na vás bude čekat vynikající snídaně formou bufetu. Ubytování je navíc jen cca 1 km od aquaparku.

O ubytování

Hotel Joseph 1699 **** je jednou ze stálic staré židovské čtvrti v Třebíči, nejstarší část budovy hotelu byla postavena dokonce už v 17. století. Stojí přímo v centru města, budete tak jen pár kroků od nejzajímavějších historických památek.

V židovské čtvrti, který je dokonce na seznamu památek UNESCO, uvidíte například Přední synagogu (180 m) a Zadní synagogu (150 m), židovskou radnici (200 m) či nemocnici a bývalý chudobinec (49 m). Většina památek pochází ze 17. století a pokud vás více zajímá historie této části města, navštivte také místní Židovské muzeum (130 m). Vynechat byste neměli ani Valdštejnský zámek Třebíč (400 m), původně Benediktýnský klášter, kde uvidíte krásné komnaty hraběcích pánů a jejich rodin, kteří zde žili až do 40. let minulého století.

Za zábavou se vydejte do Aquaparku Laguna (1 km), kde najdete zážitkový bazén o ploše téměř 200 m², celoročně přístupný venkovní bazén se slanou vodou, 132 metrů dlouhý tobogán, klasický plavecký bazén a wellness zónu se 6 saunami, ledopádem, tropickým deštěm, Kneippovým chodníkem a dalšími atrakcemi. Kousek od hotelu najdete také nedávno zrekonstruované Říční lázně Polanka (1,1 km), které byly postaveny mezi lety 1933 a 1934 a v roce 2021 získaly ocenění Památka roku.

Pokud si potrpíte i na delší výlety, máme pro vás dobrou zprávu, na recepci vám doporučí hned několik zajímavých tras na pěší túru. Vydat se můžete třeba malebným Libušiným údolím (1 km) až k Borovinskému rybníku (2,6 km), kde se v létě odměníte koupačkou nebo vodními sporty. Náročnější trasu nabízí 15km Račerovický okruh s návštěvou Padrtova mlýna (5 km) nebo výlet na Pekelný kopec (7,2 km) s 26,5 metrů vysokou rozhlednou, ze které můžete dohlédnout až na vrcholky rakouských Alp.

Kde budete spát?

Ubytujete se v přepychovém pokoji s dřevěným nábytkem a výzdobou v historickém stylu. Každý pokoj je unikátní, ať už stylem či rozestavěním nábytku, vždy se tak můžete těšit na jedinečný zážitek.

Dvoulůžkový pokoj Klasik je vhodný pro dvě osoby, neumožňuje přistýlky. Postele mohou být uspořádané do dvoulůžka nebo oddělené, k vybavení patří také křesla či židle k posezení, televize se satelitním příjmem a WiFi připojení. Součástí pokoje je koupelna se sprchovým koutem nebo vanou a fénem na vlasy.

Dvoulůžkový pokoj DeLuxe nabízí oproti klasické variantě více prostoru, některé z těchto pokojů mohou být i mezonetové, každý je zcela jiný a jinak vybavený. Hodí se pro hosty, kteří si rádi užijí vyšší komfort, neumožňují ale přistýlku, ubytují tedy maximálně 2 osoby. I zde můžete počítat s vlastní koupelnou, WiFi připojením a televizí.

Na čem si pochutnáte?

Ráno zahájíte bohatou snídaní ve formě teplého a studeného bufetu, která se servíruje od 7:00 do 9:00 hodin v pracovní dny a od 8:00 do 10:00 hodin o víkendech a svátcích ve snídaňové místnosti. Za hezkého počasí si můžete snídani vychutnat na terase hotelu s výhledem na město. Zde se dá také posedět během dne, kdy je otevřená hotelová kavárna.

Díky skvělé poloze v centru města si můžete v době oběda a večeře vybírat z celé řady zajímavých restaurací a kaváren. Populární volbou je například restaurace Adam’s Bar & bistro vzdálená jen 300 m od hotelu. Těšit se zde můžete zejména na speciality z grilu a vynikající koktejly.

Kde budete relaxovat?

Pokud si chcete dovolenou náležitě užít, dopřejte si pobyt v hotelové sauně nebo infrasauně. Maximální kapacita je 2 osoby, budete tak mít dokonalé soukromí. K sauně patří také sprcha a 2 polohovatelná lehátka k odpočinku. V hotelu vám k saunování rádi zapůjčí pantofle, osušky, prostěradla nebo župany a celý zážitek můžete ještě vylepšit relaxační hudbou a vonnými esencemi.

Něco navíc

Budova hotelu skrývá historický poklad - židovskou rituální lázeň mikve, která se využívala k náboženským účelům mezi lety 1629 a 1699. Při návštěvě hotelu se můžete na tuto raritní památku podívat a více o její historii se dozvíte z odborného výkladu.

Hotel Joseph 1699 ****

Hotel Joseph 1699 ****

Skalní 85/8 , Třebíč
Česká republika

Provozuje společnost:
Accomo s.r.o. IČ: 26929414


602 721 776

recepce@joseph1699.cz

Check In
od 14:00
Check Out
do 10:00
Domácí mazlíček
Zakázán
Bezbariérovost
Žádná
Parkování
Zdarma

Možnosti ubytovacího zařízení

Platba kartou je možná
Wi-Fi zdarma
Sauna
Kolárna
Fén

Okolí ubytovacího zařízení

Vzdálenost od centra
0,8 km
Zastávka
0,3 km
Aquapark
1 km
Sjezdovka
2,3 km
Běžkování
8,6 km