Pobyt v kouzelné přírodě Vysočiny v Dependanci či Hotelu Renospond si jistě užijete. V ceně balíčku je chutná polopenze a čeká vás také až 6 wellness procedur jako jsou masáže či parafínové zábaly. Se slevou si užijete koupel ve vířivé vaně.

O ubytování

Celý hotelový komplex Renospond se nachází v Proseči u Skutče na úpatí Českomoravské vrchoviny, která je jednou z ekologicky nejčistších oblastí České republiky. Tato lokalita je bohatá na kulturní památky a přírodní krásy.

Vydejte se třeba na Toulovcovy maštale (4,2 km), což je přírodní oblast pískovcových Budislavských skal a borových lesů. Skvělý výhled do okolí budete mít z Toulcovy rozhledny (8 km) o výšce 16 metrů, vyšplhat můžete i na 18,5 metrů vysokou rozhlednu Borůvka (4,8 km) nebo 25metrovou rozhlednu Terezka (4,8 km). Přírodní krásy můžete obdivovat i zblízka, pro návštěvě Pivnické a Střítěžské rokle (6 km) s krásnými pískovcovými útvary.

Z historických památek v okolí stojí za návštěvu zejména krásný zámek Litomyšl (20 km) nebo rokokový zámek Nové hrady (5,9 km), přezdívaný „české Versailles“. Podívat se můžete i na zámek v Chrasti (17,6 km), který je v současnosti sídlem městského muzea. Nejrůznější zajímavosti a nové poznatky na vás čekají také v Muzeu dýmek v Proseči (2,4 km) nebo v Muzeu obuvi a kamene ve Skutči (9,4 km).

V zimě si zajeďte na lyžovačku do Ski areálu Svratka (18 km) se sjezdovkou o délce 400 m a lyžařskou školou, do Trhové Kamenice (30,1 km) na 300metrovou sjezdovku s dětským vlekem nebo do většího Ski areálu Hlinsko (23,6 km), kde najdete 4 sjezdovky různých obtížností, včetně černé a dětského cvičného svahu.

Kde budete spát?

Ubytováni budete v jednom z komfortních dvoulůžkových pokojů v hotelu nebo na turistické ubytovně. Všechny pokoje umožňují přistýlku a mají WiFi připojení, za příplatek je možné na pokoj přidat také televizi. U některých pokojů je navíc balkón.

Pokoje se sdíleným sociálním zařízením jsou vhodné pro nenáročné hosty, kteří ocení jednoduché ubytování za dostupnou cenu. Koupelna a toaleta je vždy sdílená pro dva pokoje. K vybavení patří manželská postel a psací stůl.

Pokoje s vlastním sociálním zařízením budou ideální pro hosty, kteří chtějí mít své soukromí a komfort vlastní koupelny a toalety. Vybavení je jinak stejné jako u pokojů se sdílenou koupelnou.

Pokoje na ubytovně jsou v samostatné budově cca 30 metrů od hlavní hotelové budovy. Zařízení pokojů je jednoduché, interiér je v podobném stylu jako u pokojů v hotelu. Sprchy a toalety jsou společné.

Na čem si pochutnáte?

V hotelové restauraci, která se specializuje na pokrmy české kuchyně a zakládá si na kvalitních surovinách, vás čekají bohaté snídaně formou bufetu s výběrem slaných i sladkých jídel a večeře o dvou chodech. V létě si můžete udělat grilovačku na venkovní terase, po dohodě s hotelem se tu dá i rožnit sele nebo vepřová kýta.

Kde budete relaxovat?

Za relaxací zamiřte do nově otevřeného wellness centra. K dispozici budete mít privátní vířivku v romanticky vyzdobeném interiéru a finskou saunu provoněnou esenciálními oleji. Po saunování se zchladíte masážní sprchou a oddechnete si v odpočinkové místnosti s lehátky, kam si můžete objednat i občerstvení. Pobyt ve wellness si ještě vylepšíte masážemi nebo kosmetickými procedurami, v nabídce jsou nejrůznější peelingy, zábaly, obklady i pleťové masky.

Cestujete s dětmi?

Pro maximálně komfortní pobyt s dětmi je v hotelu k dispozici dětská postýlka a dětská stolička, zapůjčit si můžete také mikrovlnnou troubu a malou ledničku na dětské výživy. Dostatek vyžití zajistí dětské hřiště, dobrodružný dětský koutek, trampolína a dětský bazén.

Něco navíc

Patříte k nadšeným sportovcům? Máme pro vás dobrou zprávu. V areálu hotelu najdete venkovní stolní tenis, hřiště na volejbal a nohejbal, kulečník, fotbálek, ruské kuželky, ale také přírodní koupaliště 100 metrů od hotelu. Po domluvě je tu také možnost rybolovu.

Hotel Renospond

Hotel Renospond

Zderaz 119 , Proseč u Skutče
Česká republika

Provozuje společnost:
R E N O S P O N D, s.r.o. IČ: 46506012


+(420) 469 321 282

recepce@renospond.cz

Check In
od 14:00
Check Out
do 10:00
Domácí mazlíček
za 150 Kč/noc
Bezbariérovost
Částečná
Parkování
Zdarma

Možnosti ubytovacího zařízení

Wi-Fi zdarma
Vířivka
Sauna
Možnost procedur
Restaurace
Dětský koutek
Dětské hřiště
Půjčovna kol
Konferenční místnost
Přednáškový sál
Baby friendly
Wellness
Venkovní bazén

Okolí ubytovacího zařízení

Vzdálenost od centra
1 km
Zastávka
1,5 km
Sjezdovka
20 km
Běžkování
20 km

Tipy na výlet

CHKO Žďárské vrchy

CHKO Žďárské vrchy Tip na výlet

Chráněná krajinná oblast Žďárské vrchy má rozlohu 70 940 ha a je nejvyšší částí Českomoravské vrchoviny. Nejvyšším vrcholem je Devět skal 836 m n.m. Typickými krajinnými prvky Žďárských vrchů jsou rulové skalní věže lákající lezce zpoza lesů a spousta rybníků a venkovských stavení s prvky horácké lidové architektury u polí a luk. Největšími rybníky jsou Velké Dářko, Veselský a Matějovský rybník.

Jaká místa nevynechat při návštěvě Žďárských vrchů?

  • Poutní kostel sv. Jana Nepomuckého na Zelené hoře
  • Skanzen Veselý kopec
  • Údolí Doubravy u Chotěboře
  • Navštivte také památkovou rezervaci lidové architektury Betlém Hlinsko, Havlíčkův Brod a Pilskou vodní nádrž.

Po turistických trasách můžete kromě Devíti skal navštívit i Žákovu horu, Radostínské rašeliniště a rašeliniště Velké Dářko.

Více informací
Peklo Čertovina
Peklo Čertovina
Údolí Doubravy u Chotěboře
Údolí Doubravy u Chotěboře
Chrudim
Chrudim