Vydejte se poznat krásy jižních Čech a ubytujte se v Penzionu Statek 3, který leží v blízkosti rybníků, Českých Budějovic, Hluboké nad Vltavou i Třeboňska. Těšte se na chutné snídaně i na vstup do wellness centra s vířivkou, saunou a relaxačními lehátky. Za doplatek si užijte rybaření nebo si půjčte kola.

O ubytování

Penzion Statek 3 se nachází v malebné jihočeské vesničce Žabovřesky. V okolí se nachází mnoho rybníků a vodních nádrží, například Dehtář (2,5 km) či Bezdrev (7 km). Nedaleké České Budějovice (12 km) nabízí pestrou mozaiku turistických zajímavostí jako největší čtvercové náměstí v Česku se Samsonovou kašnou a gotickou Černou věží. Milovníci piva by určitě neměli vynechat návštěvu muzea piva Budweiser Budvar.

Mezi oblíbené výletní cíle v okolí patří například zámek Hluboká (13 km), který patří k nejkrásnějším zámkům v Čechách, zřícenina hradu Dívčí kámen (22 km) či renesanční zámek Kratochvíle (17 km) s vodním příkopem a Zlatým sálem. Z penzionu se snadno dostanete také ke dvěma památkám na seznamu UNESCO: do Českého Krumlova (39 km) a do překrásné vesničky Holašovice (8 km).

V Českém Krumlově si nenechte ujít prohlídku zámku, jehož areál je jedním z největších ve střední Evropě. Za návštěvu stojí i Muzeum voskových figurín nebo Egon Schiele Art Cetrum věnované životu a dílu tohoto známého malíře. Odvážnější výletníci si mohou vyzkoušet i noční rafting s instruktorem po řece Vltavě. V Holašovicích si zase užijete pohled na stavby ve stylu lidového baroka a pravidelné lidové slavnosti.

Kde budete spát?

Ubytováni budete ve zrekonstruovaném dvoulůžkovém nebo čtyřlůžkovém pokoji s rustikálním dřevěným nábytkem a dekoracemi. K dispozici budete mít LCD televizi, minibar a vlastní koupelnu se sprchou a fénem na vlasy. Ve všech pokojích je dostupné také bezdrátové připojení k internetu.

Na čem si pochutnáte?

Ráno si pochutnáte na snídani ve formě bohatého bufetu. Přes den můžete vybrat z nabídky vynikajících pokrmů restaurace, která se zaměřuje především na steaky a speciality z grilu. Všechno připravované maso pochází z domácích chovů, čeká vás tak ochutnávka opravdové kvality. V letní sezoně je v provozu venkovní zahrádka.

Kde budete relaxovat?

K odpočinku vybízí wellness, ve kterém se nachází finská sauna, vířivka (37-38 °C) a relaxační zóna s pohodlnými lehátky. Do wellness si můžete objednat také pivo, víno, sekt a rozné občerstvení. Dopřejte si i blahodárnou lázeň ve venkovním cedrovém sudu až pro 8 osob či profesionální masáž.

Cestujete s dětmi?

V areálu statku je dětské hřiště a pískoviště a dále také sportovní hřiště pro tenis, nohejbal a badminton.

Něco navíc

Penzion nabízí za poplatek možnost rybaření s následnou úpravou úlovku profesionálním kuchařem.

Statek 3

Statek 3

Žabovřesky 3 , Žabovřesky
Česká republika

Provozuje společnost:
BARNAT s. r. o. IČ: 28120442


+420 603 456 593

ubytovani@statek3.cz

Check In
17:00 - 21:00
Check Out
do 10:00
Domácí mazlíček
Zakázán
Bezbariérovost
Částečná
Parkování
Zdarma

Možnosti ubytovacího zařízení

Platba kartou je možná
Wi-Fi zdarma
Vířivka
Sauna
Možnost procedur
Restaurace
Dětské hřiště
Kolárna
Lyžárna
Půjčovna kol
Fén
Wellness

Okolí ubytovacího zařízení

Vzdálenost od centra
8 km
Vzdálenost od jezera
2 km
Zastávka
50 m

Tipy na výlet

České Budějovice

České BudějoviceTip na výlet

Klenotem Českých Budějovic je jednoznačně historické jádro a náměstí Přemysla Otakara II, které je se svým čtvercovým tvarem a rozměry 133 x 133 metrů jedním z největších náměstí ve střední Evropě.

Městská památková rezervace vás tak uchvátí množstvím cenných církevních i světských staveb s renesanční a barokní architekturou, jako jsou katedrála sv. Mikuláše i dominanta města Černá věž.. Prohlédnout si můžete barokní radnici nebo Samsonovu kašnu - největší kašnu svého druhu u nás.

Více informací
Český Krumlov (UNESCO)
Český Krumlov (UNESCO)
CHKO Třeboňsko
CHKO Třeboňsko
Třeboň
Třeboň