Dovolená v Hotelu Palatin **** v Karlových Varech bude tím pravým relaxačním zážitkem. Každé ráno se probudíte v krásném vzdušném pokoji s výhledem do dvora nebo přímo na lázeňskou kolonádu, pochutnáte si na snídani formou bufetu a můžete vyrazit na wellness procedury do Alžbětiných lázní. K tomu si pochutnáte na tradičních lázeňských oplatkách a užijete si pitnou kúru léčivou vodou, na kterou vám v hotelu zapůjčí stylové pohárky.

O ubytování

Hotel Palatin **** stojí v Karlových Varech hned u Mlýnské kolonády, nejzajímavější historické i kulturní památky tak budete mít jen pár minut od hotelu. Procházkou se můžete vydat přes Tržní (140 m) a Vřídelní kolonádu (300 m) až ke Karlovarskému městskému divadlu (500 m), které je kousek od stanice lanové dráhy Imperial (450 m) - nejstrmější české pozemní lanovky. Nebo odbočte do lesoparku a vyšlápněte si na vyhlídku Jelení skok (600 m), odkud budete mít krásný výhled na město.

Dále pokračujte třeba k rozhledně Diana (2,3 km), po cestě uvidíte krásnou historickou budovu Myslivna z roku 1894, navrženou architektem Alfredem Bayerem. Cestu k rozhledně vám zkrátí lanovka, která zastavuje kousek od Myslivny. Klidně sem vyrazte i s dětmi, kromě samotné rozhledny totiž v areálu najdete také Motýlí dům Papilonia se stovkami exotických motýlů nebo mini zoo, kterou obývají poníci, kamerunské kozy, miniprasátka a pávi. Přímo u vyhlídky se můžete i občerstvit v restauraci Diana.

Pokud nebude zrovna počasí na venkovní výlety, podívejte se do sklářského muzea Moser (4,5 km), kde se zblízka seznámíte s prací sklářských mistrů, nebo do muzea Becherovky (1,5 km) s expozicí věnovanou historii a procesu výroby tohoto slavného bylinného likéru. V zimě zase namísto procházek vyrazte na běžky nebo na lyže. Mezi oblíbená lyžařská střediska v okolí patří Skiareál Klínovec (29 km) se 31,5 km sjezdovek nebo Skiareál Boží Dar (26 km) s 5 sjezdovkami a lyžařskou a snowboardovou školou.

Kde budete spát?

Ubytujete se v jednom ze 17 útulných, světlých pokojů s dřevěnými podlahami a nábytkem. Pokoje jsou laděné do neutrálních barev a elegantně vybavené s citem pro detail.

Pokoj Comfort měří 20 m² a má výhled do dvora. V pokoji najdete dvoulůžkovou postel nebo dvě jednolůžka, satelitní televizi, trezor, minibar, psací stůl a WiFi připojení. Součástí pokoje je také vlastní koupelna se sprchou a fénem.

Pokoj Superior je prostornější, měří 25 m², a najdete jej ve 2. nebo 3. patře hotelu. Z oken pokoje budete mít výhled na lázeňskou promenádu. K vybavení patří koupelna se sprchou nebo vanou a fénem, dvoulůžková postel nebo dvě jednolůžka, televize, WiFi připojení, psací stůl, minibar, trezor, křesla k posezení. Do pokoje Superior je možné přidat i přistýlku.

Na čem si pochutnáte?

Každé ráno se můžete těšit na bohatou snídani formou bufetu, ze kterého si vybere opravdu každý. Čerstvé pečivo, sýry, uzeniny, marmelády, ale i domácí ovesné vločky nebo oblíbené pokrmy z vajec, žádná snídaňová klasika nesmí chybět. Na oběd či večeři si zajděte do některé z oblíbených restaurací, kterých je v centru města opravdu požehnaně. Z luxusních podniků se dobré pověsti těší například restaurace Le Marché (1,1 km), méně formální atmosféra na vás potom čeká třeba v tradiční české restauraci U Švejka (350 m).

Kde budete relaxovat?

Odpočinek a dokonalou regeneraci celého těla si užijete v Alžbětiných lázních (1,1 km) založených v roce 1906, které patří k největším odběratelům vřídelní vody v Karlových Varech. Pod jednou střechou zde najdete plavecký bazén, relaxační bazén, infrasaunu, solnou jeskyni a další. Svůj pobyt v lázních můžete vyšperkovat masáží nebo procedurou, kterých je v nabídce opravdu požehnaně. Vyzkoušejte si třeba ozdravné koupele, oxygenoterapii, skořicový zábal nebo indickou masáž hlavy.

Hotel Palatin ****

Hotel Palatin ****

Lázeňská 16/10 , Karlovy Vary
Česká republika

Provozuje společnost:
VIAL company s.r.o. IČ: 28001265


+420 353 304 111

info@palatinkv.com

Check In
od 14:00
Check Out
do 11:00
Domácí mazlíček
Zakázán
Bezbariérovost
Žádná
Parkování
Parkování za 400 Kč/noc

Možnosti ubytovacího zařízení

Platba kartou je možná
Wi-Fi zdarma
Možnost procedur
Minibar
Fén

Okolí ubytovacího zařízení

Vzdálenost od centra
0,2 km
Vzdálenost od lázní
1,1 km
Zastávka
0,4 km

Tipy na výlet

Karlovy Vary

Karlovy Vary Tip na výlet

Karlovy Vary byly založeny již roku 1350 na povel Karla IV. Historie léčby zde trvá již více než 660 let. Zlatou éru a největší rozkvět ale lázně zažívají až 18. a 19. století, kdy získávají celosvětový věhlas a také dnešní architektonicky úchvatnou podobu. Léčivé prameny zde pomocí termálních koupelí a pitné kúry pomáhají k léčbě onemocnění pohybového a trávícího ústrojí a při poruchách látkové výměny.

Nejkrásnější kolonády Karlových Varů:

  • Tržní kolonáda
  • Mlýnská kolonáda
  • Sadová kolonáda
  • Vřídelní kolonáda
  • Všechny kolonády ukrývají prameny, které můžete ochutnat. Pořiďte si v jednom z místních stánků lázeňský pohárek a vydejte se na průzkum. K odpočinku je k dispozici velké množství laviček. Posaďte se a vychutnávejte nezapomenutelnou atmosféru.

Při návštěvě města byste neměli vynechat několik památek a atrakcí. Patří k nim pravoslavný kostel sv. Petra a Pavla, rozhledna Diana, u které se nachází Motýlí dům a výletní restaurace, sklárny Moser a Návštěvnické centrum Becherovka. K procházkám lázeňským lesem zve několik vyhlídek. Nejznámější je vyhlídka Jelení skok, jeden ze symbolů města. K Varům neodmyslitelně patří i tradiční lázeňské oplatky. Při procházkách městem si je můžete vychutnávat jednotlivě v podobě horké oplatky. Celá balení jsou potom v nabídce i v dárkovém provedení a nabízí mnoho příchutí.

Více informací
Alžbětiny lázně
Alžbětiny lázně
Muzeum Jana Bechera
Muzeum Jana Bechera
Hrad Loket
Hrad Loket