Vydejte se do Krušných hor a rovnou do oblíbeného městečka Boží Dar. Ubytováni budete v Apartmánech Engadin, které mají pokoje ideální až pro 4 osoby. Kromě chutných snídaní se těšte také na neomezené wellness centrum s bazénem, vířivkou a saunami. Užijete si ho také privátně! Přírodní krásy Krušných hor můžete objevovat při výletech po mnoha turistických trasách, pěšky i na kole.

O ubytování

Apartmány Engadin jsou krásné, rodinné ubytování ve městě Boží Dar v Krušných horách, na dosah chráněné lokality Božídarského rašeliniště i Krušnohorské lyžařské magistrály. Krušné hory jsou oblíbené zejména mezi lyžaři, skvělou dovolenou v páru i s rodinou si zde ale užijete v každém ročním období.

Jen 100 metrů od apartmánů se můžete napojit na naučnou stezku Božídarské rašeliniště (750 m), která vás na 12 zastaveních seznámí s místní faunou i flórou. Projít si můžete i kouzelnou Ježíškovu cestu (750 m). Ta je plná zajímavých úkolů pro děti, které zde také mohou kdykoliv během roku nechat dopis s přáními na Ježíškově poště.

Za památkami a poznáváním si zajeďte do Jáchymova (7,1 km) nebo třeba do Karlových Varů (24,5 km). V Jáchymově si prohlédnete Královskou mincovnu a Důl Svornost, nebo se vykoupete v Aquacentru Agricola. V Karlových Varech na vás kromě kolonád a léčivých pramenů čeká i vyhlídka Jelení skok a Goethova vyhlídka v novogotickém stylu, děti zase budou nadšené z Motýlího domu Diana, kde uvidí stovky exotických druhů motýlů.

V zimě vás potěší, že nejbližší sjezdovky se nachází jen 350 metrů od ubytování, ve Skireálu Novako. Ten je ideální pro rodiny s dětmi, na které zde čeká lyžařská škola i školička pro nejmenší. Během 5 minut chůze se dostanete také do Skiareálu Boží Dar s 5 sjezdovkami. Pro opravdové milovníky zimních sportů je tu potom Skiareál Klínovec (6,6 km) se 47 km sjezdovek, U rampou, snowparkem s překážkami a 30 km běžeckých tratí.

Mimo zimní sezónu se Skiareál Novako mění v rodinný areál s horskými kárami, koloběžkami a Dětským světem plným atrakcí, jako je bludiště, skákací hrady, prolézačky, lanová dráha aj.

Kde budete spát?

Ubytujete se v jednom ze prostorných a komfortně vybavených apartmánů. Všechny apartmány mají vlastní koupelnu se sprchovým koutem a plně vybavenou kuchyňku s lednicí, mikrovlnnou troubou, rychlovarnou konvicí a kávovarem. K dispozici budete mít také posezení s židlemi, televizi a WiFi připojení. Některé apartmány mají navíc i balkón s krásným výhledem na Božídarské rašeliniště. Kapacita apartmánů je buď 2+1, anebo 3+1.

Na čem si pochutnáte?

Ráno od 8:00 do 10:00 hodin se ve společenské místnosti v přízemí servírují snídaně formou bufetu. Čekat na vás budou studená i teplá jídla, vejce na různé způsoby, palačinky, lívanečky a jiné dobroty. Oběd a večeři si můžete připravit přímo v apartmánu, díky plně vybavené kuchyni, nebo si zajděte do některé z nedalekých restaurací. Mezi oblíbené patří například Restaurace Radniční Sklípek (650 m).

Kde budete relaxovat?

Součástí apartmánů je také wellness centrum, v němž se můžete nechat hýčkat v bazénu s protiproudem, ve vířivce, infrasauně, finské sauně nebo rukama zkušených masérů při některých z masáží a relaxačních procedur.

Něco navíc

V létě jistě oceníte možnost zapůjčení grilu, vybavení na hry jako pentanque, tenis či několik míčových her. S vybavením na zimní období však nezahálí taktéž, půjčte si hole na nordic walking, sněžnice, saně i boby.

Apartmány Engadin

Apartmány Engadin

Boží Dar 207 , Boží Dar
Česká republika

Provozuje společnost:
ENGADIN s.r.o. IČ: 26386666


605 291 519

info@apartmanyengadin.cz

Check In
16:00 - 19:00
Check Out
do 10:00
Domácí mazlíček
za 270 Kč/noc
Bezbariérovost
Částečná
Parkování
Zdarma

Možnosti ubytovacího zařízení

Platba kartou je možná
Wi-Fi zdarma
Vířivka
Možnost procedur
Fén
Wellness
Vnitřní bazén

Okolí ubytovacího zařízení

Zastávka
0,3 km
Sjezdovka
0,4 km
Běžkování
0,4 km

Tipy na výlet

Krušné hory

Krušné hory Tip na výlet

Krušné hory (dříve nazývané Rudohoří) tvoří souvislé horské pásmo táhnoucí se v délce přes 130km. Hřeben Krušných hor je přirozenou hranicí mezi Českem a Německem. Málokterá oblast Česka je tak romantická a tajemná. Vonící lesy lákají k procházkám a výletům pěšky i na kole. Pohraniční pohoří je lemováno turistickými stezkami a cyklotrasami. Nespočtu výletních tras dominuje 242 km dlouhá Krušnohorská magistrála, spojující Cheb až s dalekým Sněžníkem. Mezi nejznámější střediska zimních sportů patří Klínovec, Boží Dar, Jáchymov, Kovářská, Kraslice, Pernink, Abertamy, Cínovec a mnoho dalších.

Při návštěvě Krušných hor byste neměli vynechat Božídarské rašeliniště, přírodní park Přebuz, Novodomské rašeliniště či daleké výhledy z mnoha rozhleden. Nejkrásnější pohled na Krušné hory nabízí rozhledna Komáří Vížka, rozhledna na Blatenském vrchu, rozhledna na Klínovci či Bleiberg u Bublavy.

Intenzivní sopečná činnost v minulosti přinesla Krušným horám bohatý výskyt kovových rud a léčivých pramenů, které daly vzniknout lázeňským střediskům v Jáchymově, Klášterci nad Ohří či Teplicích. Pozůstatky těžby naleznete v horách dodnes – navštívit můžete například Vlčí a ledové jámy, štolu sv. Martin v Krupce, štolu Lehnschafter v Mikulově či okolí dolu Svornost v Jáchymově.

Více informací
Božídarské rašeliniště
Božídarské rašeliniště
Rozhledna Klínovec
Rozhledna Klínovec
Lanovka na Klínovec
Lanovka na Klínovec