Navštivte poklidnou vesničku Podlesí v podhůří Jeseníků. Kromě idylického ubytování s polopenzí na bývalém statku si zde zaslouženě odpočinete ve wellness s finskou i parní saunou a Kneippovým chodníkem. V letních dnech přijde vhod terasa a venkovní bazén. Milovníci vody budou nadšeni z nedalekých vodních nádrží Kružberk a Slezská Harta, dobrou kávu s dezertem na terase nebo u krásných modrých kamen uvítají všichni bez rozdílu.

O ubytování

Relax Pension Schönwald *** objevíte v budově bývalého statku z roku 1776 v Podlesí v Oderských vrších. Rodinný penzion na úpatí Nízkého Jeseníku nedaleko vodních nádrží Kružberk a Slezská Harta ještě voní novotou, vznikl v roce 2017. O nezaměnitelnou rurální atmosféru plnou energie, klidu a pohody zároveň ale nepřišel.

Pokud vyrážíte na dovolenou s rodinou, jistě vás potěší, že v okolí najdete celou řadu poutavých atrakcí. Vydejte se do Resortu Hrubá voda (19,4 km), kde na vás čeká Kamzíkovo dobrodružné hřiště v korunách stromů, bobová dráha o rychlosti až 40 km/h, vodní hřiště, lukostřelba a další aktivity. Odpočinout si zde můžete ve wellness centru a k dispozici budete mít i půjčovnu kol, vyjížďky na koni a 2 zimní sjezdovky.

Další příležitosti k lyžování najdete ve Ski areálu Hlubočky (24,3 km) se 6 sjezdovkami, Ski areálu Potštát (19,6 km) s 1 sjezdovkou a cvičným svahem pro nejmenší nebo Ski areálu Horní Guntramovice (5.5 km) s širokým svahem a 20 km běžeckých tratí.

Na výlet se můžete podívat do Olomouce (37 km), kde uvidíte radnici s orlojem, barokní sloup Nejsvětější Trojice na Horním náměstí a soubor šesti olomouckých barokních kašen. Na Olomouckém hradě se pokocháte krásnými nástěnnými malbami a bohatou ornamentální výzdobou a v ZOO Olomouc užasnete nad největším žraločím akváriem v České republice.

Kde budete spát?

Ubytováni budete v jednom ze světlých útulných pokojů Standard. Pokoje jsou renovované a vybavené masivním dřevěným nábytkem v rustikálním stylu, nechybí ovšem televize či WiFi připojení. V každém pokoji najdete velké postele o šířce 100 cm, které mohou být spojené ve dvoulůžko, taburet nebo psací stůl s křeslem a minibar. K dispozici vám bude vlastní prostorná koupelna s ručníky, kosmetikou a fénem.

Na čem si pochutnáte?

V restauraci penzionu si můžete dopřát vynikající snídaně formou bufetu, obědy i večeře. Těšte se na poctivou domácí kuchyni, všechna jídla jsou připravována tradičními postupy, jak si je ještě pamatujete od svých babiček. I celkové ladění menu a nabídka pokrmů dokonale zapadne do selského stylu penzionu. Po dobrém jídle si můžete vychutnat také sklenku vína z vinařství Novosedly Vinofol.

Kde budete relaxovat?

Už při vstupu do wellness zóny penzionu budete okouzleni její fascinující architekturou. Dokonalý relaxační zážitek vám zajistí finská sauna, parní sauna, ochlazovací bazén, relaxační zóna a Kneippův chodník. Pobyt ve wellness můžete doplnit i masáží, včetně masáže lávovými kameny, nebo lymfodrenáží.

Relax Pension Schönwald ***

Relax Pension Schönwald ***

Podlesí 24 , Budišov nad Budišovkou
Česká republika

Provozuje společnost:
Ludmila Dušková IČ: 47555416


+420 602 554 356

info@relaxpension.cz

Check In
od 14:00
Check Out
do 11:00
Domácí mazlíček
za 300 Kč/noc
Bezbariérovost
Žádná
Parkování
Zdarma

Možnosti ubytovacího zařízení

Platba kartou je možná
Wi-Fi zdarma
Sauna
Možnost procedur
Restaurace
Dětské hřiště
Kolárna
Fitness
Půjčovna kol
Konferenční místnost
Fén
Wellness
Venkovní bazén

Okolí ubytovacího zařízení

Vzdálenost od centra
4,5 km
Vzdálenost od jezera
11 km
Zastávka
0,2 km
Sjezdovka
100 m
Běžkování
6 km

Tipy na výlet

Vodní nádrž Slezská Harta

Vodní nádrž Slezská HartaTip na výlet

Vodní nádrž Slezská Harta je 9. největší nádrží v Česku a prochází jí historická hranice Moravy a Slezska. Kromě funkcí jako je zlepšení kvality vody, ustálení průtoku na řece Morava a dalších, plní i funkci rekreační. Můžete se tu koupat, lovit ryby a užít si různé vodní sporty jako jachting, windsurfing či projížďku na loďkách.

A co podniknout v okolí? Velký Roudný je bývalá sopka u vodní nádrže Slezská Harta v Moravskoslezském kraji. Na jeho vrcholu naleznete dřevěnou rozhlednu vysokou 20 m, která vznikla v roce 2007. Vstup na je zdarma a uvidíte z ní krásnou okolní krajinu včetně třpytivé hladiny přehrady. Na rozhlednu vás zavede zelená turistická značka nebo NS Po vulkanitech. Blízkým přívozem se přes rozlehlou údolní nádrž (870 ha) dostanete na druhý břeh, kde se můžete vydat podívat například na vápennou pec z roku 1912.

Více informací
Strážní hrady u Kružberka
Strážní hrady u Kružberka
Zámek Hradec nad Moravicí
Zámek Hradec nad Moravicí
Šternberk
Šternberk