Vyrazte do Penzionu Žítková a zažijte skvělou dovolenou v Bílých Karpatech. Vydejte se po stopách slavných žítkovských bohyní, prozkoumejte nádhernou přírodu chráněné krajinné oblasti, nebo si zajeďte na lyžovačku do některého z nedalekých ski areálů. Po dni plném zážitků si můžete odpočinout v koupací kádi nebo se pobavit s přáteli u venkovního ohniště.

O ubytování

Penzion Žítková najdete ve stejnojmenné obci v CHKO Bílé Karpaty. Nádherná okolní příroda bude balzámem na duši pro všechny milovníky výletů. Zažijete zde krásnou dovolenou s rodinou, v páru i s přáteli v kterémkoliv ročním období.

Oblast Žítkové je známá především díky tzv. žítkovským bohyním, léčitelkám a věštkyním, které byly inspirací pro slavný román od Kateřiny Tučkové. Pokud se o životy a historii žítkovských bohyň zajímáte, nemůžete být na lepším místě. Celý okolní kraj je jejich příběhy protkaný a jen pár kilometrů od penzionu najdete Muzeum poslední žítkovské bohyně (3,4 km), chalupu, ve které až do roku 2001 žila poslední z žítkovských bohyní, Irma Gabrhelová.

V CHKO Bílé Karpaty nebudete mít nouzi ani o další výletní cíle. Chcete se dokonale ponořit do místní přírody a historie? Projděte si naučnou stezku Moravské Kopanice. Ta začíná ve Starém Hrozenkově (5,3 km) a na 14 zastaveních vás seznámí s místní historií, kulturou, faunou i flórou. Podíváte se třeba k Hrozenkovskému lom, navštívíte přírodní rezervaci Hutě a uvidíte i tradiční obydlí Kopaničářů. Celková délka stezky včetně všech odbočení je cca 23 km, můžete ale obejít jen základní okruh o délce 11,6 km.

A jak je to v okolí Žítkovic s lyžováním? Od penzionu to budete mít blízko do Ski areálu Mikulčin vrch (13,3 km) se 2 sjezdovkami a lyžařského areálu Dubečky (24,4 km) ve Štítné nad Vláří - Popov. Případně můžete přejet hranice a navštívit některý ze slovenských lyžařských areálů, například Ski centrum Kálnica (33,3 km) se 3 vleky.

Kde budete spát?

Ubytujete se v pohodlném dvoulůžkovém pokoji s vlastní koupelnou se sprchou. K dispozici budete mít také WiFi připojení k internetu pro pohodlné plánování všech vašich výletů.

Za příplatek je možné zvolit třílůžkový pokoj, ani tomu nechybí vlastní koupelna či bezdrátové připojení k internetu.

Na čem si pochutnáte?

V restauraci penzionu vám ráno připraví bohaté snídaně servírované oblíbenou formou bufetu. Můžete si tak vybrat se slaných i sladkých jídel podle chuti. Na konci dne na vás bude čekat večeře o dvou chodech.

Kde budete relaxovat?

Po celodenních výletech si užijete zasloužený odpočinek ve venkovní koupací kádi.

Cestujete s dětmi?

Areál Penzionu Žítková děti opravdu okouzlí. Jak jinak, když se některé z budov jmenují například Hobití domek nebo Perníková chaloupka. Navíc je zde krásné dětské hřiště s dřevěným domkem na kmeni stromu, prolézačkami, pískovištěm a houpačkami, kde mohou děti trénovat své dovednosti.

Něco navíc

K příjemnému posezení přes den i večer poslouží venkovní terasa s grilem a ohništěm. Kousek od penzionu navíc najdete prodejnu lokálních bio výrobků, která nabízí kvalitní sýry, uzeniny nebo domácí chléb.

Penzion Žítková

Penzion Žítková

Žítková 17 , Žítková
Česká republika

Provozuje společnost:
SINNER s.r.o. IČ: 17190509


+ 420 607 440 013

micakova8292@gmail.com

Check In
od 14:00
Check Out
do 10:00
Domácí mazlíček
Zakázán
Bezbariérovost
Žádná
Parkování
Zdarma

Možnosti ubytovacího zařízení

Platba kartou je možná
Wi-Fi zdarma
Možnost procedur
Restaurace
Dětské hřiště
Baby friendly
Wellness

Okolí ubytovacího zařízení

Vzdálenost od centra
23 km
Vzdálenost od lázní
29 km
Zastávka
100 m
Sjezdovka
35 km