Jako už jeho název napovídá, v Hotelu Sen **** zažijete dovolenou, o jaké se vám ani nezdálo. Přepychové pokoje s výhledem na zámecký park, luxusní wellnes, vynikající snídaně i večeře a láhev sektu na pokoji, postaráno o vás bude opravdu dokonale. To vše navíc kousek od Prahy, v malebném Ladově kraji.

O ubytování

Wellness Hotel Sen **** najdete v obci Senohraby v okrese Praha-východ. Zvenčí působí hotel jako zámeček z pohádky a dokonale tak zapadne do malebného Ladova kraje, tedy oblasti, ze které slavní spisovatel a malíř čerpal inspiraci. Hotel je obklopený turistickými stezkami a cyklostezkami, historickými i přírodními památkami. Každý den se budete moci pokochat krásným výhledem na kopcovitou krajinu a o příležitost k výletu rozhodně nebude nouze.

Vydat se můžete třeba k hvězdárně Ondřejov (7,9 km) s nádherným parkem plným vzácných stromů a uměleckých instalací. Perfektním cílem na výlet je i zřícenina hradu Zlenice (6,3 km), která se objevuje v dílech Josefa Lady i Karla Hynka Máchy. K trochu delšímu výletu láká zámek Konopiště (16,2 km), který patří k nejvýznamnějším českým památkám a uchvátí vás nádherným interiérem a sbírkou umění.

Vynechat samozřejmě nesmíte ani návštěvu našeho hlavního města (31,2 km). Pokud už jste neznámější pražské památky, jako je Karlův most (33,1 km) nebo Staroměstské náměstí (35,8 km) viděli mnohokrát, zkuste se projít po méně turisticky exponovaných místech, jako jsou Branické skály (31,7 km) a Hradiště Děvín (34,1 km) na březích Vltavy, Rajská zahrada (34,6 km) na Žižkově nebo rozhledna Doubravka (31 km) na Černém mostě.

A pokud si po relaxaci ve wellness chcete užít i trochu aktivnější zábavu, vydejte se do aquaparku Aquapalace Praha (20 km), kde na vás čeká přes 9 000 m² vodní plochy. V zimě vás zase okouzlí nádherné pražské vánoční trhy, které promění centrum města v pohádkovou říši. Vyrazit navíc můžete klidně i na lyže, do Ski parku Monínec (48 km) to budete mít autem necelou hodinu.

Kde budete spát?

Ubytujete se v jenom z nádherných, přepychově vybavených pokojů. Z oken budete mít krásný výhled na venkovní wellness a do zámecké zahrady. V žádném z pokojů nechybí klimatizace, luxusní koupelna a WiFi připojení.

Pokoje Deluxe o velikosti 27-30 m² se nachází v přízemí i ve vyšších patrech (až do pátého), kam se dostanete výtahem. Tři z pokojů jsou bezbariérové, dva dokonce umožňují mobilní lůžko. Ve všech pokojích najdete manželskou postel, kterou lze případně rozdělit na dvě samostatná jednolůžka. Dá se přidat i přistýlka. Koupelna je vybavená sprchovým koutem a fénem, k dispozici budete mít také televizi, telefon, trezor, minibar, čajový set, župany a pantofle.

Rodinné pokoje měří 36-47 m² a ubytují až tři osoby na dvou klasických postelích a jedné přistýlce. Najdete je ve všech patrech, s výjimkou prvního. Většina z pokojů má v koupelně sprchu, některé ale mohou mít i vanu. Ochuzeni nezůstanete ani o televizi, minibar, čajový set, župany či pantofle.

Rodinné apartmány (40-46 m²) jsou tvořené dvěma místnostmi, v každé z nich je umístěné manželské lůžko (nebo dvě oddělené postele). Celkově jsou tak vhodné až pro čtyři osoby. Pro váš komfort je v každém pokoji televize a nechybí ani minibar, čajový set, papuče a župany. Apartmány se nachází v nižších patrech, od přízemí do třetího podlaží.

Na čem si pochutnáte?

Váš den perfektně nastartujete snídaní v hotelové restauraci. Snídaně se servírují formou bufetu od 7 do 10 hodin, o víkendu do 10:30. A že je z čeho vybírat, ochutnáte sladká i slaná jídla, kvalitní sýry a uzeniny, domácí pomazánky, vaječné speciality, čerstvé ovoce a zeleninu a další pochutiny.

Přes den vám bude k dispozici klasické menu restaurace s pestrým výběrem českých i mezinárodních specialit. Každé jídlo je připravované s důrazem na čerstvost a kvalitu surovin, a kromě menu á la carte můžete volit i ze speciální sezónní nabídky. K osvěžení můžete využít bazénový fresh bar s posezením, kde nabízí alko i nealkoholické nápoje, čerstvé džusy a občerstvení.

Kde budete relaxovat?

Hotelové wellness centrum patří do skupiny luxusních wellness Infinit, a rozhodně se tak máte na co těšit. Chcete vyzkoušet bylinkovou, medovou nebo solnou saunu? A co klidně všechny? Jedineční zážitek vám poskytne také panoramatická finská sauna s krásným výhledem na ochlazovací jezírko, sadová sauna s unikátní stínohrou připomínající ovoce a lístky stromů nebo ceremoniální sauna, kde se pořádají úžasné saunové seance.

Po návštěvě sauny samozřejmě nesmíte vynechat fázi ochlazování, nečeká vás ale jen nějaký barel s ledovou vodou, rozehřáté tělo ponoříte do nádherného venkovního ochlazovacího jezírka nebo se zchladíte pramenem ledové vody, který vyvěrá z ochlazovny připomínající skálu. Následně přichází čas na odpočinek, který si můžete náležitě vychutnat v relaxační zóně s lehátky, živými rostlinami a fresh barem. A pokud je pro vás horká sauna příliš intenzivní, využijte tepidárium s mírnější teplotou mezi 35-45 °C.

Příjemné chvilky relaxace si užijete také u venkovního termálního bazénu. Ten v létě dosahuje teploty 30-33 °C, v zimě se pak ohřeje až na 35-37 °C. V bazénu najdete hydromasážní trysky, které vám namasírují různé části zad. Také si v něm můžete vychutnat váš oblíbený drink díky držákům na nápoje. Vedle bazénu se nachází prostorná panoramatická odpočívárna s pohodlnými lehátky, ze kterých si můžete vychutnat výhled na novou ceremoniální saunu. Atmosféru doplňují všudypřítomné rostliny, svícny a příjemná vůně.

K pobytu wellness si můžete přikoupit také skvělou masáž, v nabídce jsou například aromaterapeutické a antistresové masáže nebo rituál Lomi Lomi, celotělová masáž speciálními technikami za zvuku havajské hudby.

Něco navíc

Přímo v hotelu najdete posilovnu s kvalitními stroji značky Star Trac a squashový kurt.

Hotel Sen ****

Hotel Sen ****

Malostranská 344 , Senohraby
Česká republika

Provozuje společnost:
Maximus Resort, a.s. IČ: 26965437


+420 731 068 633

recepce@hotelsen.cz

Check In
od 15:00
Check Out
do 11:00
Domácí mazlíček
za příplatek 600 Kč/noc/do 15 kg, 1000 Kč/noc/od 15 kg, 1 400 Kč/noc/nad 40 kg
Bezbariérovost
Částečná
Parkování
Zdarma

Možnosti ubytovacího zařízení

Platba kartou je možná
Wi-Fi zdarma
Sauna
Možnost procedur
Lázně
Restaurace
Fitness
Konferenční místnost
Minibar
Fén
Wellness

Okolí ubytovacího zařízení

Vzdálenost od centra
31 km
Zastávka
0,3 km
Aquapark
20 km
Sjezdovka
7,2 km
Běžkování
7,2 km

Tipy na výlet

Praha

PrahaTip na výlet

Hlavní město České republiky ležící na řece Vltavě se vyznačuje dlouhou a bohatou historií a je domovem řady důležitých kulturních památek. I proto je jeho historické centrum od roku 1992 zapsáno na seznamu světového kulturního dědictví UNESCO a obecně je považováno za jedno z nejkrásnějších měst v Evropě. Není divu, že pražské památky přilákají ročně miliony turistů z celého světa.

Ani vy byste si proto neměli nechat ujít:

  • Pražský hrad
  • Karlův most
  • Staroměstské náměstí s Pražským orlojem

Mezi další významné památky, které byste neměli minout, patří také například Josefov, Petřín nebo Vyšehrad. Když vás historie omrzí, můžete vyrazit za kulturou do Národního divadla, a s dětmi za poznáním do Pražské ZOO a Botanické zahrady v Tróji, či vodními aktivitami v Aquapalace Praha. A pokud Prahu navštívíte v zimě, nenechte si ujít vyhlášené vánoční trhy s kouzelnou atmosférou.

A malý tip navíc: jestli toho chcete v Praze vidět co nejvíce, vyhraďte si na prohlídku města alespoň jeden víkend. Je to náročné, ale stojí to za to!

Více informací
Aquapalace Praha
Aquapalace Praha
Zámek Konopiště
Zámek Konopiště
CHKO Blaník
CHKO Blaník