Hotel Panská *** nabízí pohodový pobyt se snídaní či polopenzí a také vstupem do infrasauny. Nadšení cestovatelé mohou obdivovat magické výhledy, vyrazit do nedalekého Muzea turistiky nebo na zámek Bechyně. Také okolí zaujme spoustou možností k výletům a aktivnímu vyžití.

O ubytování

Hotel Panská *** leží v historickém jádru okouzlujícího městečka Bechyně na centrálním náměstí T.G. Masaryka. Obec se z části rozkládá nad údolím řeky Lužnice. Procházka podél nábřeží nabízí mimořádný pohled na pohádkové panorama se zámkem, klášterem a historickými budovami.

Jakožto cestovatelé byste měli navštívit bývalou synagogu z druhé poloviny 19. století, ve které našlo domov Muzeum turistiky (0,1 km). Expozice byla otevřena v roce 2006 a jedná se o jediné muzeum svého druhu v ČR. K vidění je také výstava židovské obce spojené s tímto regionem.

Příjemným oknem do minulosti je pozdně gotický areál Františkánského kláštera s kostelem Nanebevzetí Panny Marie (0,2 km). První obyvatelé zdejšího komplexu byli pravděpodobně staří Slované již v 7. století. Původní klášter vznikl kolem roku 1281 a nynější podoba se formovala do počátku 17. století. Velká architektonická vzácnost je ambit se sklípkovou klenbou – dalšími významnými částmi jsou špitál a rajská zahrada. V prostorách dnes sídlí základní umělecká škola a turisté zde mohou objevovat jedinečný genius loci.

Zámek Bechyně (0,3 km) je neodmyslitelnou dominantou města stojící v místech bývalého hradu nad řekou Lužnicí. Pevnost z 13. století byla v letech 1581–1584 nákladně přestavěna italským architektem Baldassare Maggim na zámek manýristicko-renesančního stylu, ale dodnes jsou patrné stopy původního středověkého hradu. Nyní slouží zámecký areál společenským událostem, výstavám a nabízí komentované prohlídky – uvidíte například nádherně opravený Vokův svatební sál.

Moderní architektonické dílo Duhový most (1,4 km) z roku 1928 spojuje břehy řeky Lužnice. Doporučujeme se zastavit uprostřed a pokochat se nádherným pohledem na údolí a Bechyni.

Kde budete spát?

Svůj pobyt strávíte v útulném pokoji Standard pro dvě osoby s pohodlnou manželskou postelí nebo dvěma oddělenými lůžky – můžete také využít možnost jedné přistýlky. Pro maximální komfort je pokoj vybaven televizí, bezplatnou WiFi a mini ledničkou. Součástí je vlastní koupelna.

Pokoje Deluxe mají identickou výbavu, ale jsou prostornější s výhledem na opevněné náměstí nebo do klidného dvora. Navíc jsou opatřeny setem na přípravu kávy a župany.

Na čem si pochutnáte?

Hotelová restaurace pro vás každé ráno připraví vydatné snídaně formou bufetu, ale jistě vám uvaří i oběd nebo večeři z jídelního lístku. O nedostatek energie na nadcházející den se tedy nemusíte bát.

Kde budete relaxovat?

Přímo v hotelu můžete podstoupit ozdravné procedury, kosmetické kúry i několik druhů relaxačních masáží a regeneračních zábalů. V chladných dnech lze využít i hotelová infrasauna. Hýčkat vás budou zkušení profesionálové.

Hotel Panská ***

Hotel Panská ***

nám. T. G. Masaryka 54 , Bechyně
Česká republika

Provozuje společnost:
Panství Bechyně s. r. o. IČ: 28086571


+420 734 448 388

info@resort-bechyne.cz

Check In
od 14:00
Check Out
do 10:00
Domácí mazlíček
za 250 Kč/noc
Bezbariérovost
Částečná
Parkování
Zdarma

Možnosti ubytovacího zařízení

Platba kartou je možná
Wi-Fi zdarma
Možnost procedur
Restaurace
Fén

Okolí ubytovacího zařízení

Vzdálenost od centra
100 m
Zastávka
0,3 km
Sjezdovka
26,5 km

Tipy na výlet

Město Bechyně

Město BechyněTip na výlet

Bechyně leží přibližně 19 km jihozápadně od města Tábor. Historické jádro se rozkládá nad údolím řeky Lužnice, od které se vám naskytne okouzlující pohled na panorama města na kopci s několika dominantami. Jednou z nich je pozdně gotický Františkánský klášter s kostelem Nanebevzetí Panny Marie, jehož historie sahá až k tábořištím starých Slovanů ze 7. století. Nyní zde naleznete raritní ambit se sklípkovou klenbou nebo historickou budovu špitálu. Komplex oplývá jedinečným geniem loci. Druhou dominantou je zámek Bechyně, který vznikl přestavbou původního hradu z roku 1268. Návrh má na svědomí známý italský architekt Baldassare Maggi z Arogna. Práci zadal šlechtic Petr Vok z Rožmberka a proběhla v letech 1581–1584. Tak dostala budova svůj manýristicko-renesanční kabát. Dnes slouží zámek jako galerie i místo pro společenské události. Nabízí také komentované prohlídky, při kterých vám bude vylíčena podrobná historie areálu a můžete si prohlédnout například impozantní Vokův svatební sál. Velice populární turistické cíle jsou romanticky kaňon Židovy strouhy nebo vodopád pod Libuší. A když už jsme u té turistiky, v Bechyni se nachází jediné muzeum turistiky u nás. Najdete jej ve staré synagoze v centru města.

Tipy na výlet:

  • Zámek Bechyně
  • Františkánský klášter s kostelem Nanebevzetí Panny Marie
  • Muzeum turistiky
  • Městské muzeum Bechyně
  • Židova strouha
  • Vodopád pod Libuší
  • Duhový most
  • Zřícenina hradu Dobronice
  • Stadlecký řetězový most
Více informací
Zřícenina hradu Dobronice
Zřícenina hradu Dobronice
Muzeum čokolády a marcipánu Tábor
Muzeum čokolády a marcipánu Tábor
Rozhledna Hýlačka
Rozhledna Hýlačka