Hotel Kraus *** nabízí pobyt pro dvě osoby v historickém centru Mělníku. Odpočinete si v pokojích s manželskou postelí a každý den pak odstartujete snídaní formou bufetu. Hotel se nachází v pěší vzdálenosti k zámku Mělník, i k soutoku Labe a Vltavy.

O ubytování

Hotel Kraus *** stojí v historickém jádru Mělníku. Město a jeho okolí se může chlubit nádhernou starou architekturou, památkami i přírodou.

V pěší vzdálenosti od ubytování naleznete zámek Mělník (0,3 km), který je dominantou města již několik staletí. Budova je zajímavá svou rozmanitostí, protože nese stopy všech historických slohů od románského po baroko. Zámek sousedí s kostelem sv. Petra a Pavla, jehož krypta ukrývá jednu z nejrozsáhlejších kostnic (0,2 km) v Česku.

Další výraznou památku objevíte hned u hotelu – jedná se o gotickou věž Pražské brány (0,1 km). Stojí zde již od dob středověku a je nejstarší dochovanou upomínkou na staré opevnění. Věž dnes slouží výtvarnému umění a v jejím nejvyšším patře se vám naskytne originální výhled na město.

Unikátní pohled nabízí také Vrázova vyhlídka (0,5 km), ze které budete mít na dlani soutok Labe a Vltavy.

V dojezdovém okruhu lze navštívit například gotický hrad Kokořín (16,7 km), CHKO Kokořínsko (24,5 km) s pískovcovými skalami nebo významnou vulkanickou horu Říp (25,4 km).

Kde budete spát?

Standardní pokoj je určen pro dvě osoby a až dvě děti. Ve výbavě má komfortní manželskou postel, chytrou televizi a WiFi. K dispozici vám bude vlastní moderní koupelna se sprchovým koutem a fénem.

Na čem si pochutnáte?

Po celou dobu pobytu se můžete těšit na výživné snídaně formou bufetu, které vám dodají energii na jakýkoli výlet.

Hotel Kraus ***

Hotel Kraus ***

Palackého 135/7 , Mělník
Česká republika

Provozuje společnost:
GREMLIN GROUP s.r.o. IČ: 07439687


+420 720 737 825

KrausovaL@seznam.cz

Check In
od 14:00
Check Out
do 10:00
Domácí mazlíček
100 – 200 Kč/noc (dle velikosti)
Bezbariérovost
Žádná
Parkování
Zdarma

Možnosti ubytovacího zařízení

Wi-Fi zdarma
Kolárna
Fén

Okolí ubytovacího zařízení

Vzdálenost od centra
0,1 km
Zastávka
0,2 km

Tipy na výlet

Město Mělník

Město Mělník Tip na výlet

Mělník má velice bohatou historií, protože se jedná o královské město – tento titul mu navždy přisoudil Karel IV. Mezi největší dominanty patří zámek Mělník, který vznikl na základech původní pevnosti z dob Přemysla Otakara II. Tento hrad sloužil mimo jiné jako sídlo ovdovělých českých královen. Budova nese znaky všech stavebních slohů od románského po barokní. Přes ulici stojí kostel sv. Petra a Pavla (poprvé postaven již v 11. století), v jehož kryptě se rozkládá jedna z nejrozsáhlejších kostnic v Česku – obsahuje ostatky přibližně 15 tisíc lidí. Neméně impozantní je gotická věž Pražské brány, která reprezentuje nejstarší dochovanou část středověkého opevnění – dnes slouží hlavně jako galerie a rozhledna s unikátním výhledem. Hned v centru se také nachází Vrázova vyhlídka, ze které budete mít soutok Labe a Vltavy jako na dlani. Přibližně 17 km od centra leží gotický hrad Kokořín. V okolí Mělníku se také nachází pískovcové skály v CHKO Kokořínsko nebo hora Říp.

Co ve městě Mělník a jeho okolí navštívit?

  • Zámek Mělník
  • Kostnice v kostele sv. Petra a Pavla
  • Městská památková zóna Mělník
  • Gotická věž Pražské Brány
  • Vinné Sklepy Jiřího Lobkowicze
  • Regionální museum Mělník
  • Vrázova vyhlídka
  • Hrad Kokořín
  • Hora Říp
  • CHKO Kokořínsko
Více informací
Zámek Mělník
Zámek Mělník
Hrad Kokořín
Hrad Kokořín
Kostel sv. Petra a Pavla
Kostel sv. Petra a Pavla