Hotel Zámeček Raspenava *** v Jizerských horách nabízí ideální ubytování pro milovníky přírody, výletů a turistiky. Na dosah budete mít nejvyšší horu místních hor – Smrk, ale také Liberec a Ještěd. Čeká vás ubytování v komfortních pokojích, snídaně formou bufetu a večeře výběrem z menu. V horkých dnech přijde vhod venkovní bazén.

O ubytování

Hotel Zámeček Raspenava se nachází v obci Raspenava uprostřed nádherného parku s jezírkem. Užijte si aktivní dovolenou v krásných Jizerských horách i komfortní ubytování ve zrekonstruovaném zámečku.

Okolí hotelu protkané turistickými trasami je jako stvořené pro výlety pěšky i na kole. Zajímavé informace o regionu a jeho historii se dozvíte při prohlídce expozice Muzea v podstávkovém domě Raspenava (500 m). Daleko to není ani do Přírodní rezervace Vápenný vrch (2,5 km) s Hliněnou a Mramorovou jeskyní nebo k přírodní památce UNESCO – Jizerskohorským bučinám. Po cyklistické trase se dostanete k malebnému poutnímu místu Hejnice (7 km), kterému se přezdívá český Mariazell. Zdolat můžete také nejvyšší jizerskohorskou horu Smrk (15 km) s rozhlednou na vrcholu. Za odpočinkem se vydejte do lázní Libverda (7 km), kde pacienty léčí minerální voda se zvýšeným obsahem kyseliny křemičité zvaná Libverdská kyselka.

Parádním výletním cílem je město Frýdlant (3 km), jehož dominantou je rozsáhlý areál hradu a zámku postavený na čedičové skále. Za vidění stojí také frýdlantské historické centrum s hradbami, radnicí a starými měšťanskými domy. Rodiny s dětmi a milovníky kuriozit zajisté zaujme betlém s více než 100 pohyblivými figurkami, jehož autorem je zdejší rodák Gustav Simon. Pěkný výhled na město a jeho okolí poskytuje rozhledna Frýdlantská výšina (5,5 km) a skalní vyhlídky Frýdlantské cimbuří (12 km) a Ořešník (9 km).

Během zimy můžete Jizerské hory prozkoumávat na běžkách, případně si pobyt zpestřit lyžováním v nedalekých ski areálech na Ještědu (30 km), v Bedřichově (24 km) nebo v Josefově dole (33 km). Za letním osvěžením vyrazte na koupaliště Raspenava (2 km).

Kde budete spát?

Dvoulůžkový pokoj Standard nabízí komfortní ubytování a vybavení v podobě televize, WiFi připojení a stolku s posezením. Nechybí ani vlastní koupelna.

Třílůžkový pokoj Standard je vybaven třemi lůžky, televizí, WiFi připojením, stolkem s posezením a vlastní koupelnou.

Třílůžkový pokoj Standard s přistýlkou je vybaven třemi lůžky, přistýlkou, televizí, WiFi připojením a stolkem s posezením. Součástí je také vlastní koupelna.

Na čem si pochutnáte?

V zámecké restauraci si pochutnáte na lahodné polopenzi, která se skládá z bufetových snídaní a servírovaných večeří s možností výběru z menu.

Kde budete relaxovat?

Během léta se můžete osvěžit u venkovního bazénu a odpočívat na terase s lehátky.

Hotel Zámeček Raspenava ***

Hotel Zámeček Raspenava ***

Fučíkova 500 , Raspenava
Česká republika

Provozuje společnost:
Bohemian Expedition s.r.o. IČ: 17274605


+420 602 491 999

recepce@zamecekraspenava.cz

Check In
od 14:00
Check Out
do 10:00
Domácí mazlíček
Zakázán
Bezbariérovost
Žádná
Parkování
Zdarma

Možnosti ubytovacího zařízení

Platba kartou je možná
Wi-Fi zdarma
Restaurace
Lyžárna
Venkovní bazén

Okolí ubytovacího zařízení

Zastávka
30 m
Aquapark
42 km
Sjezdovka
27 km