Městský Hotel Bobík *** je umístěn na hranicích s Národním parkem Šumava. Každý den odstartujete vydatnou snídaní formou bufetu a večer si pochutnáte na výborné večeři. Zapůjčit si můžete také Nordic Walking hole a vyrazit po místních turistických trasách.

O ubytování

Městský Hotel Bobík *** se nachází na území CHKO Šumava ve městě Volary, které hraničí s NP Šumava. V rámci těchto oblastí se nachází bezpočet přírodních i historických památek.

Za městem leží Soumarské rašeliniště (6,7 km), které patří do soustavy obdobných biotopů lemující řeku Vltavu v tzv. Vltavském luhu. Nedaleko Volar lze navštívit i Národní přírodní rezervaci Boubínský prales (14,5 km).

Pokud jste skalními příznivci pěší turistiky, neměli byste v žádném případě minout Medvědí stezku (15,8 km) – druhou nejstarší turisticky značenou trasu u nás. Tato cesta vás zavede do divoké přírody se spoustou zajímavých přírodních útvarů s pohádkovými jmény – za zmínku stojí Kamenná kráska (20,7 km), Soutěska lapků (20,9 km) nebo Dračí tlama (21 km). V zimě je hojně navštěvován menší Skiareál České Žleby (9,9 km) nebo Skipark Frymburk (40 km)

Unikátní historické památky pak naleznete v bezprostřední blízkosti hotelu. Volary nesly přídomek „alpská vesnice“. Přezdívka vzešla z „kolonizace“ oblasti horskými dobytkáři z Tyrol a Štýrska v 16. století – tato uzavřená komunita s sebou přinesla i architekturu své domoviny. Alpských chalup se dochovalo hned několik a severní část města, kde se tyto usedlosti nachází, byla vyhlášena vesnickou památkovou rezervací (0,3 km).

Mnohem dál do minulosti sahají Volariańskie menhiry (0,6 km) z dob keltského osídlení, jejichž stáří se odhaduje na několik tisíc let. Původní kruh se nacházel v Krušných horách, v roce 2007 byl však převezen do Volar.

Kde budete spát?

Hotel prošel povedenou modernizací a nabízí veškerý komfort, který je nezbytný pro odpočinkový pobyt. Nabídka obsahuje pokoj pro dvě osoby Standard s velkorysou manželskou postelí a křesílky. Ve výbavě nechybí vlastní koupelna s WC a fénem. K dispozici vám bude také WiFi, TV a trezor na vaše cennosti.

Na čem si pochutnáte?

Hotelová restaurace nabízí autentický gastronomický zážitek. Zdejší jídla jsou připravována ve spolupráci s regionálními dodavateli a recepty čerpají inspiraci z tradičních lokálních pokrmů. Den odstartujete vydatnou snídaní formou studeného a teplého rautu a zakončíte jej rautem večerním. Nabídka obsahuje i denní menu a týdenní speciality – to vše můžete zapít pivem z místního pivovaru.

Kde budete relaxovat?

V hotelu vás čeká opravdová pohoda a velká dávka hýčkání, protože se v něm nacházejí konopné lázně s nejrůznějšími procedurami. Využít můžete například suchou masážní vanu nebo konopno-rašelinový zábal a lymfodrenáž dolních končetin. Lázně se dále specializují na přírodní kosmetické produkty, které jsou vyrobeny z konopí a na úlevu a zmírnění kožních potíží.

Městský Hotel Bobík ***

Městský Hotel Bobík ***

Náměstí 325 , Volary
Česká republika

Provozuje společnost:
Městský hotel Bobík s.r.o. IČ: 01627431


398 990 909

recepce@hotelbobik.eu

Check In
od 14:00
Check Out
do 10:00
Domácí mazlíček
za 300 Kč/noc
Bezbariérovost
Částečná
Parkování
Zdarma

Možnosti ubytovacího zařízení

Platba kartou je možná
Wi-Fi zdarma
Možnost procedur
Restaurace
Lyžárna
Fén
Vnitřní bazén

Okolí ubytovacího zařízení

Vzdálenost od centra
10 m
Zastávka
0,3 km
Sjezdovka
9,9 km
Běžkování
9 km