Deštné v Orlických horách je parádní místo, odkud je to blízko na výlety, ať už pěšky, či na kole. Apartmán Věrka leží pod Velkou Deštnou, která je nejvyšší horou Orlických hor. Vydejte se na pobyt ve dvou, s celou rodinou či partou přátel, apartmán pohodlně ubytujte až 8 osob. V ceně navíc budete mít snídani či polopenzi, která se podává v Hotelu Orlice naproti apartmánu.

O ubytování

Apartmán Věrka se nachází v klidné okrajové části oblíbeného rekreačního střediska Deštné v Orlických horách. Díky množství turistických tras a blízkosti ski areálu si zde užijete skvělou aktivní dovolenou po celý rok.

Obec leží na úbočí hlavního hřebene Orlických hor pod horami Šerlich (4 km) a Velká Deštná (4 km). Na vrcholu Velké Deštné leží moderní rozhledna s fantastickými výhledy. V centru Deštné stojí barokní kostel sv. Maří Magdaleny (2 km) postavený podle projektu světoznámého barokního architekta J. B. Santiniho. Dále zde k návštěvě láká Muzeum zimních sportů, turistiky a řemesel (1,8 km). Nejkrásnější partie Orlických hor spojuje 170 km dlouhá Jiráskova horská cesta, na kterou se můžete napojit nedaleko ubytování. Tato nenáročná hřebenovka je ideální pro výlety pěšky, na kole a v zimě i na běžkách.

Další turistickou zajímavostí v Orlických horách je vojenské opevnění vybudované před druhou světovou válkou. Milovníkům historie a vojenství tedy doporučujeme navštívit tvrz Hanička (20 km) a dělostřelecké tvrze Bouda (42 km) a Dobrošov (27 km).

Apartmán leží přímo pod svahy lyžařského areálu Deštné v Orlických horách, a tak to v zimě na sjezdovky budete mít doslova pár kroků. Velké oblibě se těší také Ski centrum Říčky v Orlických horách (18 km) a Ski areál Zieleniec (25 km) na polské straně hranice. Osvěžení během horkých letních dnů poskytují koupaliště Dobruška (20 km) a přírodní koupaliště Včelné (22 km). Dokonalým místem pro vodní radovánky je polský aquapark Kudowa Zdrój (23 km) s celoročním provozem.

Kde budete spát?

Ubytováni budete v útulném apartmánu s kapacitou až 8 osob. Součástí apartmánu jsou 2 ložnice (jedna s manželskou postelí, druhá s palandou), obývací místnost, kuchyň a dvě vlastní koupelny. Rozkládací pohovku v obývacím pokoji lze využít jako přistýlku pro 2 osoby a další 2 lůžka poskytuje spací patro.

Kuchyň je vybavena elektrickým vařičem, mikrovlnnou troubou, lednicí s mrazákem a rychlovarnou konvicí. V obývací místnosti najdete jídelní stůl, televizi se satelitním příjmem a atmosféru zde dotváří krb. K apartmánu náleží terasa s posezením a grilem a k dispozici je také technická místnost, kde je možné odložit kola nebo lyže.

Na čem si pochutnáte?

Součástí areálu je restaurace, kde si každé ráno pobytu pochutnáte na bufetových snídaních. Poté je možné hlad či chuť zahnat pokrmy ze stálého jídelního lístku a večer se můžete těšit na servírované dvouchodové večeře.

Cestujete s dětmi?

Pro děti je k dispozici venkovní hřiště.

Apartmán Věrka

Apartmán Věrka

Deštné v Orlických horách č.p. 184 , Deštné v Orlických horách
Česká republika

Provozuje společnost:
Věra Skalická IČ: 09823140


722 939 439

orlice@hotelorlice.cz

Check In
od 14:00
Check Out
do 10:00
Domácí mazlíček
za 150 Kč/noc
Bezbariérovost
Žádná
Parkování
Zdarma

Možnosti ubytovacího zařízení

Wi-Fi zdarma
Dětské hřiště
Kolárna
Lyžárna

Okolí ubytovacího zařízení

Vzdálenost od centra
1,9 km
Zastávka
70 m
Aquapark
23,7 km
Sjezdovka
0,9 km
Běžkování
1 km

Tipy na výlet

Deštné v Orlických horách

Deštné v Orlických horách Tip na výlet

Původně malá těžební obec se sklářskou tradicí, dnes jedno z nejznámějších středisek rekreace a turistiky v Orlických horách. To je obec Deštná, která leží pod špičákem a její dominantou je kostel svaté Máří Magdalény. Zatímco v létě je obec ideálním výchozím bodem pro výlety a cykloturistiku, přes zimu si zde přijdou na své milovníci zimních sportů. Zajímavosti z historie a života v Orlických horách se pak můžete dozvědět ve zdejším muzeu zimních sportů a řemesel a pro adrenalinové zážitky je zde připraven také lanový park.

Více informací
Masarykova chata na Šerlichu
Masarykova chata na Šerlichu
Dělostřelecká tvrz Hanička
Dělostřelecká tvrz Hanička
Aquapark Kudowa-Zdrój
Aquapark Kudowa-Zdrój