Chcete zažít pobyt jako v pohádce? Pak se vydejte do Penzionu Sněžná v jihočeských Volarech, který nabízí jedinečné ubytování v nejstarší roubence na Šumavě! Kromě stylového interiéru se těšte na pohodovou rodinnou atmosféru a lahodnou domácí polopenzi.

O ubytování

Penzion Sněžná se nachází v malebném horském městečku Volary na hranici Národního parku Šumava. Přijeďte si užít nádhernou přírodu i příjemnou rodinnou atmosféru při pobytu v nejstarší roubence na Šumavě.

V jednom z historických volarských roubených domů můžete navštívit Volarské muzeum (300 m), kde se dozvíte zajímavé informace o této lokalitě a její bohaté minulosti včetně poválečného pochodu smrti. Po mnoha turistický trasách se dostanete například na vyhlídku pod Kamenáčem (2,4 km), ke zřícenině hradu Hus (7 km) nebo vystoupáte úchvatným boubínským pralesem až na rozhlednu Boubín (14 km). Krásným výletním cílem je také Soumarské rašeliniště (6 km) s okružní naučnou stezkou a 10 m vysokou vyhlídkovou věží, ze které shlédnete na celou plochu tohoto unikátního ekosystému. V blízké obci Lenora (7,4 km) se ve sklářském muzeu seznámíte s tradicí výroby skla na Šumavě. Dále je zde k vidění stále funkční obecní pec z roku 1837 a technická památka – krytý dřevěný most přes Teplou Vltavu, takzvané rechle.

Dobře dostupné jsou také dvě památky UNESCO: úchvatná vesnička Holašovice (41 km) s jedinečnými domky ve stylu jihočeského selského baroka a kouzelný Český Krumlov (44 km) s pohádkovým zámkem a středověkým centrem. Spoustu možností vyžití nabízí také vodní nádrž Lipno (30 km), u které můžete vystoupat na Stezku v korunách stromů Lipno.

Během zimního pobytu doporučujeme vyrazit na běžky nebo strávit den na sjezdovkách ski areálů v Kubově Huti (17 km), na Zadově (40 km) nebo na Kvildě (33 km).

Kde budete spát?

Ubytováni budete v útulném pokoji, kde si budete připadat jako v pohádce. Každý pokoj je vybaven stylovým dřevěným nábytkem a nabízí jedinečnou historickou atmosféru. Součástí pokoje je moderní koupelna s toaletou a sprchovým koutem. Ve společných prostorách budete mít k dispozici WiFi připojení, lednici, mikrovlnnou troubu a rychlovarnou konvici.

Dvoulůžkové pokoje (Radvanovice, Krásná Hora a Mlaka) se nacházejí v přízemí a jejich okna vedou do zahrady. Ubytují vždy 2 osoby, neumožňují přistýlku. Pokoj Radvanovice je vybavený 2 jednolůžky s polohovacím roštem. Na pokoji Krásná Hora najdete manželskou postel a v pokoji Mlaka jsou 2 oddělená lůžka.

Třílůžkový pokoj České Žleby je také v přízemí s okny vedoucími do zahrady. V ložnici najdete manželskou postel a samostatné jednolůžko, umožňuje také 1 přistýlku.

Čtyřlůžkové pokoje Chlum, Stögerova huť, Silnice, Cazov a Sněžná najdete v prvním patře, pokoj Kamenná hlava je v přízemí. V pokoji Chlum je manželská postel a 2 jednolůžka, umožňuje přistýlku a jeho okna vedou do átria. Pokoj Stögerova Huť má okna vedoucí na silnici, najdete v něm manželské lůžko a 2 jednolůžka, nechybí možnost přistýlky. V pokoji Silnice jsou 2 dvoulůžkové postele a možnost přistýlky, okna vedou do átria. Pokoj Kamenná Hlava má okna do zahrady, vybavený je dvoulůžkem a 2 postelemi, umožňuje přistýlku. V pokojích Cazov a Sněžná najdete manželskou postel a rozkládací pohovku vhodnou pro další 2 osoby (spíše děti). Další přistýlky nejsou možné. Okna obou pokojů vedou do átria.

Pětilůžkové pokoje Nové údolí a Hniliště jsou v prvním patře, ubytují vždy maximálně 5 osob, bez dalších přistýlek. Do pokoje Nové údolí vede venkovní dřevěné schodiště a má výhled na silnici. Skládá se ze dvou samostatných ložnic, v jedné jsou 2 spojená jednolůžka, v druhé 3 oddělená jednolůžka. Okna pokoje Hniliště vedou do zahrady. Také má dvě ložnice, jedna je vybavena manželskou postelí, druhá 3 oddělenými jednolůžky.

Šestilůžkový pokoj Strážný sestává z velké ložnice se 6 jednolůžky. Navíc umožňuje ještě přistýlku. Jeho okna vedou do átria a zahrady.

Na čem si pochutnáte?

Dostatek energie na každý den pobytu zajistí vynikající polopenze. Ráno si pochutnáte na vydatné bufetové snídani s pestrým výběrem domácích dobrot. Večeře mají podobu dvouchodového servírovaného menu. Po předchozí domluvě je možné zajistit vegetariánské či veganské menu.

K dispozici je hostům zahrada s altánkem a ohništěm a také samoobslužný bar plný limonád, piva a vína z Moravy.

Cestujete s dětmi?

O zábavu malých hostů se postará dětský koutek.

Něco navíc

Penzion Sněžná postavený v alpském stylu je nejstarší dochovanou roubenkou na Šumavě. Jeho nejstarší část pochází již z roku 1800, a tak na vás historie bude dýchat z každého rohu. Dnes penzion ovšem po citlivé rekonstrukci nabízí ubytování se vším moderním komfortem.

Penzion Sněžná

Penzion Sněžná

Budějovická 41 , Volary
Česká republika

Provozuje společnost:
AZ resort s.r.o. IČ: 05020191


+420 774 343 448

rezervace@penzionsnezna.cz

Check In
od 15:00
Check Out
do 10:00
Domácí mazlíček
za 300 Kč/noc
Bezbariérovost
Žádná
Parkování
Zdarma

Možnosti ubytovacího zařízení

Wi-Fi zdarma
Sauna
Dětský koutek
Lyžárna

Okolí ubytovacího zařízení

Vzdálenost od centra
0,4 km
Zastávka
0,2 km
Sjezdovka
22,3 km