Šumava nabízí krásnou přírodu a bohaté vyžití pro milovníky turistiky i lyžování. Vydejte se sem i během Silvestra! Bydlet budete v Hotelu Kolibřík, kde na vás čekají útulné pokoje, chutná polopenze, slavnostní menu o 5 chodech, večer ve vinárně s živou hudbou i ohňostrojem.

O ubytování

Hotel Kolibřík se nachází ve vesnici Špičák, která je součástí Železné Rudy. Umístění hotelu je ideální pro lyžaře, populární skiareál Špičák najdete jen pár kroků (450 m) od hotelu, v teplých měsících se navíc mění na bikepark pro milovníky adrenalinové zábavy. Na lyže můžete vyrazit i do vyhlášeného ski resortu Belveder (4,6 km), který je propojený s areálem Nad Nádražím. Díky tomu máte jedinečnou příležitost lyžovat přes kopec na jeden skipas.

Pokud preferujete pěší výlety, vydejte se na rozhlednu Špičák (5,5 km), ze které dohlédnete až k německému příhraničí, nebo do Královského hvozdu (9 km), kde můžete potkat celou řadu chráněných rostlin i živočichů. Mezi oblíbené turistické cíle patří také Černé jezero (5,2 km), největší přírodní jezero v České republice.

Vyrazit můžete i do města Kašperské Hory (32 km), kterému dominuje barokní radnice a dva kostely ze 14. století. Navštívit můžete i Muzeum Šumavy nebo Muzeum motocyklů a jízdních kol. Nedaleko Kašperských Hor stojí hrad Kašperk (37 km), vybudovaný za vlády krále Karla IV a natáčela se zde například oblíbená filmová pohádka Anděl Páně.

Kde budete spát?

K dispozici je 22 třílůžkových a čtyřlůžkových pokojů o celkové kapacitě 82 lůžek. Pokoje jsou zařízené kvalitním dřevěným nábytkem v rustikálním stylu a většina z nich má balkón, v případě zájmu je k zapůjčení TV. Z oken či z balkónu budete mít nádherný výhled na Špičák, Jezerní horu, Pancíř či Železnou Rudu. Součástí pokoje je také vlastní koupelna se sprchou a toaletou.

Na čem si pochutnáte?

Součástí hotelu je restaurace s letní terasou, vinárna a venkovní posezení s možností grilování. V restauraci vás čekají snídaně formou švédských stolů, kde si vyberete z nabídky slaných, sladkých, teplých i studených pokrmů.

Na oběd se můžete vydat do některé z okolních restaurací či bufetů. Oblibě se těší především restaurace Na Nádraží nebo Bufet Kryštof Částka. Večeře jsou servírované opět v restauraci, těšit se můžete na tradiční českou i mezinárodní kuchyni.

Něco navíc

Samozřejmostí je také možnost úschovy lyží a kol, abyste mohli naplno využít sportovní možnost v okolí.

Hotel Kolibřík

Hotel Kolibřík

Špičák 53 , Železná Ruda
Česká republika

Provozuje společnost:
Hotel Kolibřík s.r.o. IČ: 26403706


+420 602 201 132

hotel.kolibrik@seznam.cz

Check In
od 14:00
Check Out
do 10:00
Domácí mazlíček
za 150 Kč/noc
Bezbariérovost
Žádná
Parkování
Zdarma

Možnosti ubytovacího zařízení

Platba kartou je možná
Wi-Fi zdarma
Restaurace
Dětské hřiště
Kolárna
Lyžárna
Venkovní bazén

Okolí ubytovacího zařízení

Vzdálenost od centra
3 km
Vzdálenost od jezera
2,5 km
Zastávka
0,2 km
Sjezdovka
10 m