Penzion Borovanský mlýn leží v obci Borovany v jižních Čechách jen kousek od Českých Budějovic. Vydejte se sem a poznejte krásy Třeboňska i nedalekých zámků. Ubytováni budete v originálně zdobených pokojích, za příplatek je k dispozici též apartmán. Pochutnáte si na polopenzi a čeká vás i hodinová relaxace ve vířivce. Součástí mlýnu je farma se zvířátky, dětské hřiště, rybník, na kterém se můžete projet na šlapadle či chytat ryby. V létě přijde vhod i bazén.

O ubytování

Penzion Borovanský mlýn se nachází na břehu rybníka nedaleko malebné jihočeské obce Borovany. V obklopení lesů zde na vás čeká perfektní odpočinkový pobyt i aktivní dovolená. Zároveň se jedná o ideální výchozí bod pro poznávání historických i kulturních krás jižních Čech.

Dominantou nedalekých Borovan je zrekonstruovaný augustiniánský klášter, ve kterém je k vidění kromě historických interiérů také lapidárium se sochami a bohatá bylinková zahrada. Právě v areálu kláštera se každý rok v červenci koná Borůvkobraní, což je ojedinělá gastronomická a kulturní akce pro dospělé i děti. Přímo od penzionu vede značená turistická trasa do Trocnova – rodiště husitského vojevůdce Jana Žižky. Upomínkou na tohoto slavného rodáka je památník Jana Žižky se sochou a Žižkův kámen. Více o této osobnosti se dozvíte na 1,5 km dlouhé naučné stezce Milníky husitství. Fanoušci historie se mohou vydat také k romantické zřícenině hradu Pořešín (25 km), na hrad Nové Hrady (23 km) nebo do vesničky Holašovice (59 km), která je díky stavbám ve stylu selského baroka chráněnou památkou UNESCO.

Daleko to ovšem nebudete mít ani k další památce UNESCO – do Českého Krumlova (47 km). Tato perla jihočeských měst láká nejen na překrásný hrad a zámek, ale také na zachovalé starobylé jádro a množství zajímavých muzeí a skvělých restaurací. Dalším skvělým cílem pro celodenní výlet je město Třeboň (28 km) s renesančním zámkem a parkem, moderní expozicí Domu přírody Třeboňska, překrásnou novogotickou Schwarzenberskou hrobkou i pozůstatky středověkých hradeb.

Během léta se můžete osvěžit na nedalekém přírodním koupališti Lazna (2,4 km) nebo na koupališti Na Skalkách (20 km). V zimě zasněžená krajina jižních Čech přímo vybízí k objevování na bežkách.

Kde budete spát?

Ubytováni budete ve dvoulůžkovém pokoji s vlastní koupelnou, kde se budete cítit doslova jako v pohádce. Pokoje jsou totiž tematicky laděny ve stylu pohádkových příběhů, a tak se můžete už předem těšit, součástí kterého se během pobytu stanete i vy. Pokoje jsou vybaveny dřevěným nábytkem, WiFi připojením a televizí, a tak vašemu pohodlí nebude vůbec nic scházet. V případě s pobytu s dětmi budete ubytováni na větším tří- či čtyřlůžkovém pokoji.

Za příplatek je možné ubytování v prostorném apartmánu s vlastní koupelnou, který nabízí kapacitu 4 lůžek. Apartmány jsou vybaveny televizí, gaučem, WiFi připojením, stolky s posezením, pohodlnými postelemi a samozřejmě dostatkem úložných prostor.

Na čem si pochutnáte?

Ve stylové restauraci s terasou na vás čekají skvělé gastronomické zážitky od rána do večera. V nabídce je široký výběr pokrmů moderní české i světové kuchyně. Po domluvě je možné zajistit také dietní stravování v podobě bezlepkové, bezlaktózové, vegetariánské nebo veganské stravy.

V rámci polopenze si každé ráno pochutnáte na snídani ve formě bufetu a večer pak na servírované večeři. Přes den je možné objednávat pokrmy z jídelního lístku a v letní sezóně doporučujeme místní grilované speciality.

Milovníci vína zajisté ocení, že penzion má vlastní vinný sklípek. Mlsné jazýčky zase potěší farmářský krámek plný domácích a lokálních výrobků.

Kde budete relaxovat?

Za odpočinkem a hýčkáním zamiřte do stylového wellness v podobě mlýnské lazebny. Součástí je finská sauna, vířivka a solárium, případně si můžete dopřát masáže, zábaly a zkrášlující procedury. K dispozici je také krytý bazén.

Cestujete s dětmi?

Děti se mohou vyřádit na velkém hřišti s pískovištěm, houpačkami a prolézačkami. K penzionu náleží také malá farma, kde se malí hosté zblízka seznámí s domácími zvířátky.

Na půdě penzionu je k vidění výstava strašidel a pohádkových bytostí, která zaujme nejen děti. K výstavě náleží také pohádkový krámeček, kde si můžete zakoupit upomínkové předměty včetně ručně vyrobených strašidel, pohádkových postaviček a pohledů.

Něco navíc

Součástí areálu je sportovní hřiště vhodné například ke hraní míčových her. Na rybníce u penzionu se můžete projet po šlapadlech nebo si vyzkoušet rybaření.

Penzion Borovanský mlýn

Penzion Borovanský mlýn

Trocnovská 12 , Borovany
Česká republika

Provozuje společnost:
Borovanský mlýn s.r.o. IČ: 26114275


+420 387 981 504

borovanskymlyn@centrum.cz

Check In
od 14:00
Check Out
do 10:00
Domácí mazlíček
za 100 Kč/noc
Bezbariérovost
Žádná
Parkování
Zdarma

Možnosti ubytovacího zařízení

Platba kartou je možná
Wi-Fi zdarma
Sauna
Restaurace
Dětské hřiště
Fitness
Wellness
Venkovní bazén

Okolí ubytovacího zařízení

Vzdálenost od centra
2,6 km
Vzdálenost od lázní
25,6 km
Zastávka
1 km
Sjezdovka
18,1 km
Běžkování
18,1 km

Tipy na výlet

Třeboň

Třeboň Tip na výlet

Třeboň láká návštěvníky krásným historickým centrem a také mnoha dalšími památkami. Nejvýznamnějším objektem na Masarykově náměstí je radnice z roku 1566, ke které patří také architektonicky zajímavá 31 metrů vysoká věž s ochozem, hodinami a cibulovitou střechou s lucernou.

Dominantou města je rozhodně renesanční zámek se zahradami, jehož bohaté interiéry si můžete prohlédnout na třech prohlídkových trasách.

Na procházku se můžete vydat po naučné stezce kolem rybníka Svět, který je skvělým místem pro turistiku, cykloturistiku i odpočinek. Na druhém břehu vás poté čeká novogotická Schwarzenberská hrobka.

Rybník Svět vybudoval Jakub Krčín z Jelčan a Sedlčan v 16. století. Dnes zde kromě jeho sochy najdete také dvě pláže se sportovním areálem i dětským hřištěm.

Více informací
Zřícenina hradu Pořešín
Zřícenina hradu Pořešín
Holašovice (UNESCO)
Holašovice (UNESCO)
Český Krumlov (UNESCO)
Český Krumlov (UNESCO)