Objevujte kouzlo Krušných hor z Božího Daru. A proč ne třeba na Vánoce? Čeká vás zde spousta přírodních krás a zajímavých turistických cílů i památek. V božidarském Hotelu Praha *** si po výletě užijete neomezený vstup do bazénu a vířivky, nebo se uvolníte v sauně. Potěší vás i polopenze formou bufetu a slavnostní štědrovečerní menu i výzdoba.

O ubytování

Horský Hotel Praha *** se nachází v centru Božího Daru – nejvýše položeného českého města. V okolí hotelu najdete ta největší lákadla, kvůli kterým lidé na Krušnohorsko jezdí. Například na nejvyšší vrchol Krušných hor, Klínovec (1 244 m n. m.) dojdete od hotelu po červené turistické stezce za necelou hodinu.

Nedaleko se nachází také Božídarské rašeliniště (2,9 km), unikátní kus netknuté přírody, kterým vede naučná stezka po dřevěných můstkách. Hned na ni navazuje další naučná stezka věnovaná technické památce Blatenský příkop (3 km). Rodiny s dětmi potěší slavná Ježíškova cesta (850 m) a pošta (300 m), která sídlí v centru městečka v obležení restaurací a kaváren. Zajímavou atrakcí je štola Johannes (6,2 km) ze seznamu UNESCO, která zve na poutavou prohlídku o historii těžby.

V zimě vás jistě potěší, že Skiareálu Boží Dar s 5 sjezdovkami najdete přímo přes ulici (150 m). Pro opravdové milovníky zimních sportů je tu potom Skiareál Klínovec (5,4 km) se 47 km sjezdovek, U rampou, snowparkem s překážkami a 30 km běžeckých tratí. A otestovat můžete i středisko Novako (450 m). Mimo zimní sezónu se Skiareál Novako mění v rodinný areál s horskými kárami, koloběžkami a Dětským světem plným atrakcí, jako je bludiště, skákací hrady, prolézačky, lanová dráha aj.

Na výlet za památkami a poznáváním si zajeďte do Jáchymova (8,2 km) nebo třeba do Karlových Varů (26,9 km). V Jáchymově si prohlédnete Královskou mincovnu a Důl Svornost, nebo se vykoupete v Aquacentru Agricola. V Karlových Varech na vás kromě kolonád a léčivých pramenů čeká i vyhlídka Jelení skok a Goethova vyhlídka v novogotickém stylu, děti zase budou nadšené z Motýlího domu Diana, kde uvidí stovky exotických druhů motýlů.

Kde budete spát?

Celková kapacita hotelu je 100 lůžek. Všechny pokoje jsou vybavené nábytkem z masivního dřeva, televizí, WiFi a vlastní koupelnou. Vyšší patra hotelu jsou dostupná výtahem.

Na čem si pochutnáte?

Ve stylově zařízené hotelové restauraci si pochutnáte na specialitách české kuchyně. Kromě umění kuchařů je chloubou restaurace i nepřehlédnutelný kazetový strop s dřevěnými vyřezávanými lustry.

Zajít doporučujeme i do vinárny v historickém sklepení hotelu s klenutými kamennými stropy s bohatou nabídkou těch nejlepších moravských vín.

Kde budete relaxovat?

Po pěším nebo cyklistickém výletě vám zajisté přijde vhod hotelové wellness. Uvolněte namožené svaly v bazénu, vířivce nebo finské a parní sauně. Dopřát si můžete i některou z relaxačních a rehabilitačních masáží a koupelí.

Cestujete s dětmi?

V hotelu je pro děti dětský koutek, nudit se tak nebudou, ani když vám zrovna nevyjde počasí.

Něco navíc

Bez obav si přibalte svou sportovní výbavu, k dispozici je úschovna kol a lyží.

Hotel Praha ***

Hotel Praha ***

Boží Dar 45 , Boží Dar
Česká republika

Provozuje společnost:
H - LEVEL, group s.r.o. IČ: 05089573


+420725933233

recepce@hotelpraha.cz

Check In
od 14:00
Check Out
do 10:00
Domácí mazlíček
za 250 Kč/noc
Bezbariérovost
Žádná
Parkování
Venkovní parkování 100 Kč/noc, v garáži 200 Kč/noc

Možnosti ubytovacího zařízení

Platba kartou je možná
Wi-Fi zdarma
Vířivka
Sauna
Možnost procedur
Restaurace
Dětský koutek
Kolárna
Lyžárna
Konferenční místnost
Wellness
Vnitřní bazén

Okolí ubytovacího zařízení

Vzdálenost od centra
10 m
Zastávka
10 m
Aquapark
27 km
Sjezdovka
0,5 km
Běžkování
0,2 km