Penzion U Vyhlídky najdete v obci Chřibská v Národním parku České Švýcarsko. Na dosah budete mít akvadukt Dolní Chřibská, rozhlednu Studenec, hrad Falkenštejn, Pavlinino údolí a řadu dalších krásných míst. Součástí balíčku je také parkování zdarma.

O ubytování

Penzion U Vyhlídky najdete v malebném městečku Chřibská, které se nachází na pomezí hned tří výjimečných území: Chráněné krajinné oblasti Lužické hory, Chráněné krajinné oblasti Labské pískovce a především Národního parku České Švýcarsko. Jak už název napovídá, součástí areálu je vyhlídková terasa, a tak se nádhernou krajinou plnou pískovcových skal, hlubokých lesů a roubených chaloupek můžete kochat rovnou z pohodlí penzionu. Kromě toho zde na vás čeká pohodový rodinná atmosféra a atraktivní výletní cíle.

Do centra Chřibské se snadno dostanete po turistické a cyklistické trase. Narazíte zde na unikátní roubenky, krásnou novogotickou radnici (2,5 km) z roku 1866 a muzeum (2,4 km) s expozicí o slavném rodákovi Thadeusovi Haenkem. Četné značené turistické trasy vás provedou po krásách Národního parku České Švýcarsko. V této unikátní přírodní památce lákají k návštěvě skalní města, rokle a soutěsky, stolové hory a dechberoucí skalní vyhlídky.

Mezi hlavní atrakce se řadí Pravčická brána s výletním zámečkem Sokolí hnízdo(17 km), zřícenina hradu Falkenštejn (7 km), zřícenina Dolského mlýna (12 km) či Jetřichovské vyhlídky (8 km). Zajímavým zpestřením je romantická plavba soutěskami řeky Kamenice. Pokud zatoužíte dozvědět se o jedinečné zdejší přírodě víc, vydejte se do nedaleké Krásné Lípy (10 km) do Domu Českého Švýcarska, kde je k vidění expozice o krajině, historii i současnosti národního parku.

Za osvěžením a vodními radovánkami se vyjdete k Bělskému rybníku (8 km) nebo do Aquaparku Děčín (24 km). Velké oblibě se mezi turisty těší největší rekreační park v Sasku – Trixi Bad v německém Großschönau (22 km). V tomto rozlehlém komplexu plném zábavy i relaxace si na své přijdou malí i velcí návštěvníci.

Během zimy si můžete přírodní krásy užívat při běžkování po desítkách kilometrů upravovaných bílých stop nebo si zalyžovat v několika menších ski areálech, například v Horním Podluží (8 km), v Jiřetíně pod Jedlovou (8,5 km) nebo ve Ski klubu Prácheň (17 km).

Kde budete spát?

Ubytujete se v útulném pokoji nebo apartmánu s domácí atmosférou. Každý pokoj má vlastní koupelnu se sprchovým koutem a toaletou, samozřejmostí je bezplatné připojení k WiFi.

Na výběr máte z několika variant ubytování:

  • Dvoulůžkový pokoj (12 m²) má buď manželskou postel nebo dvě oddělené postele. Je vybavený šatní skříní, jídelním stolem a televizí se satelitními programy. Z oken se pokocháte výhledem na zahradu penzionu.

  • Třílužkový pokoj (15 m²) je vybaven manželskou postelí a jednolůžkovou postelí, a perfektně se tak hodí pro rodinu s dítětem. V pokoji nechybí jídelní stůl, dostatek úložného prostoru a televize s plochou obrazovkou. Z okna budete mít výhled do zahrady penzionu.

  • Čtyřlůžkový pokoj (28 m²) nabízí čtyři jednolůžkové postele v jedné místnosti. K dispozici vám bude jídelní stůl, šatní skříň a televize s plochou obrazovkou, na které budete moct sledovat satelitní programy. Užijete si také příjemný výhled z okna do zahrady.

  • Apartmá v přízemí (40 m²) má dvě místnosti a pohodlně ubytuje až šest hostů. V ložnici je umístěná manželská postel, jednolůžková postel, patrová postel a šatní skříň. V obývacím pokoji najdete dvě rozkládací pohovky, jídelní stůl a kuchyňský kout s ledničkou, mikrovlnnou troubu, rychlovarnou konvicí a veškerým kuchyňským vybavením.

  • Dvoupodlažní apartmá (40 m²) pojme až 6 hostů. V ložnici jsou dvě jednolůžkové postele, manželská postel a šatní skříň. V obývacím pokoji najdete ještě rozkládací pohovku. Součástí ubytování je kuchyňský kout. Samozřejmostí je lednička, mikrovlnná trouba, rychlovarná konvice a kuchyňské potřeby.

Na čem si pochutnáte?

Součástí penzionu je restaurace, ve které si pochutnáte na lahodné polopenzi. Každé ráno na vás bude čekat snídaně ve formě bufetu a večer se můžete těšit na servírovanou večeři s možností výběru hlavního jídla. Během dne je možné objednávat pokrmy ze stálého jídelního lístku.

Cestujete s dětmi?

Součástí venkovního areálu je dětské hřiště a multifunkční sportovní hřiště pro malé i velké.

Penzion U Vyhlídky

Penzion U Vyhlídky

Dolní Chřibská 17 , Chřibská
Česká republika

Provozuje společnost:
Naroolik Gastro, s.r.o. IČ: 14385805


+420 412 338 505

uvyhlidky@gmail.com

Check In
15:00 - 18:00
Check Out
do 10:00
Domácí mazlíček
za 150 Kč/noc
Bezbariérovost
Žádná
Parkování
Zdarma

Možnosti ubytovacího zařízení

Platba kartou je možná
Wi-Fi zdarma
Restaurace
Dětské hřiště

Okolí ubytovacího zařízení

Vzdálenost od centra
2 km
Vzdálenost od jezera
3 km
Zastávka
0,3 km
Aquapark
20 km
Sjezdovka
8,8 km
Běžkování
8,6 km

Tipy na výlet

České Švýcarsko

České Švýcarsko Tip na výlet

Krajina hlubokých lesů, vyhlídek, skal a soutěsek. To je České Švýcarsko. Nejvyhledávanějším místem je bezesporu Pravčická brána. Šestnáct metrů vysoký a sedmadvacet metrů široký skalní most můžete obdivovat z okolních vyhlídek, kterých je v oblasti hned několik. U Pravčické brány se nachází zámeček Sokolí hnízdo vystavěný roku 1881. Zde se můžete občerstvit v dobové restauraci s původními malbami nebo navštívit informační centrum. Nezapomenutelný zážitek nabízí plavba Edmundovou soutěskou. Skalnatý kaňon říčky Kamenice je lemovaný stěnami vysokými až 150 metrů.

Jaká další místa při vašich toulkách nevynechat?

  • Divoká soutěska
  • Dolský mlýn
  • Hřensko

Kromě přírodních krás doporučujeme navštívit město Děčín, které se rozprostírá na březích Labe. K hlavním turistickým cílům patří renesanční zámek s Růžovou zahradou, vyhlídka Pastýřská stěna, zoologická zahrada nebo aquapark.

Více informací
Pravčická brána
Pravčická brána
Dolský mlýn
Dolský mlýn
Soutěsky Kamenice
Soutěsky Kamenice