Housův mlýn najdete nedaleko centra města Tábor, přesněji řečeno do centra dojdete během 10 minut. Kromě poznávání města však i samotné ubytování bude pořádným zážitkem. Mlýn je totiž laděn do středověkého stylu, čemuž odpovídá stylová krčma i apartmány v dobovém či steampunkovém duchu. Součástí mlýnu je i filmová zbrojnice a kostymérna, kde si můžete na celou dobu pobytu vypůjčit převlek dle vašeho výběru.

O ubytování

Housův mlýn se nachází těsně pod starobylými hradbami města Tábor a svým hostům stylové ubytování ve filmovém prostředí. Přijeďte objevit krásy jižních Čech při pobytu, během kterého si budete připadat doslova jako holywoodská hvězda – ostatně zapůjčení kostýmů pro hosty je zdarma!

Areál mlýna je prostoupen filmovou tematikou, a tak zde kromě ubytovacích prostor nechybí filmová zbrojnice, muzeum tortury, šermírna, kostymérna a sklady rekvizit a dekorací.

Spousta zajímavých zážitků na vás ovšem čeká i při procházkách a výletech do okolí. Náměstí v srdci historického centra města Tábor je vzdáleno pouze 500 m. Zde najdete například vyhlídkovou věž a unikátní gotickou radnici, jejíž součástí jsou i výstavní sály Husitského muzea a vydat se můžete také na zajímavou exkurzi do táborského středověkého podzemí. Pobyt v Táboře si můžete dále zpestřit návštěvou Muzea čokolády a marcipánu (1 km) a Muzea Lega (400 m). Pro milovníky přírody je zde botanická zahrada (1,5 km) a také jedna z nejmladších zoologických zahrad (4 km) v Česku.

Parádními výletními typy mimo město jsou zřícenina hradu Kozí hrádek (9 km), rozhledna Hýlačka (4 km) nebo hrad Choustník (23 km).

Kde budete spát?

Apartmán Steampunk je určený pro 2 osoby s možností 2 přistýlek. Kromě vlastní koupelny je součástí vybavení WiFi připojení, mini lednička a rychlovarná konvice. Prostředí apartmánu je inspirované filmovými trháky, jako je Van Helsing nebo Příběh rytíře.

Apartmán mlynáře Karla Housy nabízí místo pro 6 osob a 2 přistýlky. Ani zde samozřejmě nechybí vlastní koupelna, malá chladnička, rychlovarná konvice a WiFi připojení. Pokoji dominuje mlýnské patro a milovníky historie nadchnou použité materiály, podlaha totiž pochází přímo z přelomu 19. a 20. století.

Na čem si pochutnáte?

Výjimečné gastronomické zážitky si užijete v krčmě s filmovou atmosférou. Fanoušci bílého plátna zde mohou ochutnat speciality jako vystřižené ze slavných snímků a pochutnají si zde i vyznavači tradiční, vegetariánské či veganské kuchyně.

Každé ráno pobytu zde na vás bude čekat bufetová snídaně s bohatou nabídkou teplých i studených pokrmů. Přes den je možné objednávat pokrmy z pestrého jídelního lístku, ze kterého si vybere každý mlsný jazýček. Večeře pro hosty mají servírovanou podobu s možností výběru hlavního jídla. Žízeň můžete uhasit vynikajícím pivem z malých lokálních pivovarů, domácí medovinou a mnoha dalšími alkoholickými i nealkoholickými nápoji.

Něco navíc

Součástí areálu je jedinečná zážitková zbrojnice, kde si můžete vyfotit i vyzkoušet přes 3000 akčních rekvizit z historických epoch až po vzdálenou budoucnost a fantasy. Během letní sezóny a různých akcích probíhají ve zbrojnici komentované prohlídky, kde se od průvodce dozvíte pikantní historky z natáčení a další zajímavé informace.

Housův mlýn

Housův mlýn

Pod Holečkovými sady 383 , Tábor
Česká republika

Provozuje společnost:
Sdružení Housova mlýna, z. s. IČ: 65018982


775 630 665

info@housuvmlyn.cz

Check In
od 15:00
Check Out
do 10:00
Domácí mazlíček
Domácí mazlíček je zdarma
Bezbariérovost
Žádná
Parkování
Zdarma

Možnosti ubytovacího zařízení

Platba kartou je možná
Wi-Fi zdarma
Restaurace

Okolí ubytovacího zařízení

Vzdálenost od centra
0,6 km
Zastávka
0,5 km

Tipy na výlet

Tábor

TáborTip na výlet

Žádné město není tak spojeno s husitským hnutím jako Tábor. Město bylo založeno husity v roce 1420 a sloužilo jako základna jejich vojsku. Dnes se můžete vydat na procházku historickým centrem a především na Žižkově náměstí obdivovat zdobené štíty měšťanských domů. Uprostřed náměstí se vyjímá renesanční kašna a pomník Jana Žižky z Trocnova. Táborská radnice patří k nejvýznamnějším památkám pozdní gotiky u nás.

Co navštívit v Táboře?

  • Podzemní chodby
  • ZOO Tábor
  • Muzeum čokolády a marcipánu
  • Nevynechejte ani botanickou zahradu, Husitské muzeum, věž Kotnov s přilehlou Bechyňskou bránou, Muzeum Lega nebo Rozhlednu Hýlačku.

K přírodním zajímavostem patří nádrž Jordán s Jordánským vodopádem a Geologická expozice Pod Klokoty

Více informací
Zoo Tábor
Zoo Tábor
Hluboká nad Vltavou
Hluboká nad Vltavou
Třeboň
Třeboň