Pension Linden najdete přímo v historickém centru Českého Krumlova. Během chvilky tak dojdete ke všem pamětihodnostem, do restaurací i kaváren. V ceně balíčku je snídaně formou bufetu a láhev vína na pokoji, která večer jistě přijde vhod.

O ubytování

Pension Linden se nachází v samém srdci Českého Krumlova. Díky vynikající lokalitě pensionu budete mít historické centrum jako na dlani a můžete tak snadno objevovat památná místa i kouzelná zákoutí v okolí. K dominantě Českého Krumlova, stejnojmennému renesančnímu zámku, dojdete již za pár minut (729 m). Blízko to budete mít také k dalším krásným místům, navštivte malebné náměstí Svornosti (195 m), Městský park (314 m) nebo historickou část Latrán (579 m). Nejen milovníci kultury by si měli udělat procházku také k vyhlášenému Otáčivému hledišti v zámecké zahradě (1,2 km) nebo zavítat do Regionálního muzea v Českém Krumlově (495 m).

V Českém Krumlově můžete vidět i technickou raritu – grafitový důl (1,2 km), kde si v hloubce 70 m pod povrchem země prohlédnete, jak se těžila tuha, a svezete se důlním vláčkem. Oblíbenými turistickými cíli v okolí jsou například Ptačí hrádek (1,9 km), zřícenina hradu Dívčí kámen (11,9 km) či Stezka korunami stromů (32 km). Jako na dlani uvidíte Český Krumlov a jeho okolí z rozhledny Kleť (8 km) u Chlumu. Vyrazit můžete i k vodní nádrži Lipno (32,6 km), která je skvělým místem pro letní osvěžení při koupání, a užijete si zde také spoustu sportů, bobovou dráhu a další radovánky. Během zimy je možné si pobyt zpestřit lyžováním ve Skiareálu Lipno (30,6 km).

Kde budete spát?

Vaším dočasným domovem se stane jeden z nově rekonstruovaných pokojů, který vám poskytne maximální pohodlí. Všechny pokoje jsou vybaveny vlastním sociálním zařízením s vanou nebo sprchovým koutem. K dispozici je také rychlé WiFi připojení a televize. Nechybí ani lednička, fén a kávovar.

  • Dvoulůžkový pokoj Superior měří 20 m² a najdete v něm manželskou postel, toaletní stolek a křesla k posezení.

  • Třílůžkový pokoj Superior o ploše 25 m² nabídne 3 lůžka, toaletní stolek a posezení s křesly či malou pohovkou.

Na čem si pochutnáte?

Přímo v penzionu se servírují bohaté a chutné snídaně formou bufetu. V budově se nachází také samoobsluha Večerka a kavárna Creperie.

Cestujete s dětmi?

Zhruba 20 metrů od pensionu najdete velké dětské hřiště.

Pension Linden

Pension Linden

Kájovská 62 , Český Krumlov
Česká republika

Provozuje společnost:
Pelikan Hotels & Restaurants s.r.o. IČ: 06413641


+420 602 484 466

info@pensionlinden.cz

Check In
od 14:00
Check Out
do 11:00
Domácí mazlíček
za 250 Kč/noc
Bezbariérovost
Žádná
Parkování
Parkování za 280 Kč/noc

Možnosti ubytovacího zařízení

Platba kartou je možná
Wi-Fi zdarma
Fén

Okolí ubytovacího zařízení

Vzdálenost od centra
10 m
Zastávka
0,3 km
Sjezdovka
10,3 km
Běžkování
10,3 km

Tipy na výlet

Český Krumlov (UNESCO)

Český Krumlov (UNESCO) Tip na výlet

Český Krumlov je perla Jižních Čech a po právu také jedno z nejnavštěvovanějších míst u nás. Romantické městečko s bohatou historií i impozantním zámkem se nachází na řece Vltavě, která dodává celému místu skutečně pohádkovou atmosféru. V centru i na nábřeží na vás čekají historické budovy, výborné restaurace, dobové obchůdky a především spousta kulturního vyžití. Celá oblast, která je nazývána "Branou Šumavy" je od roku 1992 zapsána na seznam UNESCO.

Co nevynechat při návštěvě Českého Krumlova?

  • Státní hrad a zámek Český Krumlov
  • Zámeckou zahradu s otáčivým hledištěm
  • Zámeckou věž
  • Navštivte také Muzeum voskových figurín, 3D muzeum, Egon Schiele Art Centrum, Kostel sv. Víta nebo místní pivovar.

Mezi nejvýznamnější kulturní akce patří Mezinárodní hudební festival Český krumlov nebo Festival barokních umění.

Více informací
Zámek Český Krumlov (UNESCO)
Zámek Český Krumlov (UNESCO)
Hluboká nad Vltavou
Hluboká nad Vltavou
České Budějovice
České Budějovice