Užijte si to nejlepší z jižní Moravy v jednom pobytu. Ochutnejte vynikající víno a navštivte barokní památky. Vše vám umožní Penzion Rendezvous ve Valticích, kde budete mít navíc ubytování se snídaní a při degustaci vín si pochutnáte na občerstvení.

O ubytování

Penzion Rendezvous se nachází na jižní Moravě ve Valticích, jen 400 metrů od populárního zámku Valtice a areálu s krásnými zahradami. V budově bývalého františkánského kláštera na vás dýchne historie a užijete si zde krásný romantický pobyt ve dvou i dovolenou s rodinou. Naprosto dokonalá dovolená ovšem čeká především vinaře, kultura vína je totiž bude provázet na každém kroku.

Z programu rozhodně nesmíte vynechat návštěvu zámku Valtice, který vás okouzlí barokní výzdobou. V současnosti je jednou z památek UNESCO a v jeho sklepení sídlí Salon vín České republiky se stálou degustační expozicí. Z historických vinařských sklepů stojí za návštěvu především Zámecký (1 km) a Křížový sklep (450 m), nebo si rovnou projděte labyrint Valtického podzemí.

Mezi další lákadla Lednicko-valtického areálu patří samozřejmě romantický, novogotický zámek Lednice (8,3 km) obklopený nádherným parkem. Ten je s rozlohou okolo 200 hektarů dokonce jedním z největších v Evropě a najdete v něm celou řadu zajímavostí – palmový skleník, benátskou kašnu, minaret, římský akvadukt, čínský pavilon a umělou zříceninu Janův hrad.

K příjemnému výletu zve i město Mikulov, vzdálené cca 13 km. Vede sem mimo jiné hned několik cyklostezek. A co v Mikulově uvidíte? Barokní zámek s expozicí Regionálního muzea, Dietrichsteinskou hrobku, Svatý kopeček s poutní kaplí sv. Šebestiána, zvonicí a Božím hrobem nebo kostel svatého Václava. V pravé vinařské tradici se ve městě často pořádají nejrůznější slavnosti, večery s cimbálkou a jiné kulturní akce, nudit se zde rozhodně nebudete.

Kde budete spát?

Čeká vás ubytování v komfortním dvoulůžkovém pokoji nebo apartmánu s WiFi připojením a vlastním sociálním zařízením se sprchovým koutem nebo vanou a WC. Na recepci je možné zapůjčit fén.

Pokoj Standard měří 12 m² a je vybavený manželskou postelí, televizí, úložnými prostory a křeslem k posezení. Pokoj je určený pro 2 osoby, v případě potřeby je ale možné přidat navíc přistýlku ve formě jednolůžkové postele. V koupelně najdete sprchový kout.

Apartmán je prostornější (24 m²) a ubytuje až 4 osoby, je tak vhodný například pro rodiny s dětmi. Pokoj disponuje televizí, úložnými prostory, rozkládací pohovkou, sprchovým koutem a velkou, podsvícenou vanou s perličkovou masáží.

Na čem si pochutnáte?

Těšte se na bohaté snídaně formou bufetu s pestrým výběrem sýrů, uzenin, mléčných produktů, slaného i sladkého pečiva, ovoce a zeleniny a studených i teplých pokrmů. Penzion se pyšní i vlastní vinárnou a sklípkem, kde vás čeká degustace a raut. Nabídka je opravdu široká, pan majitel se vyzná a má k dispozici 35 druhů vín včetně kabinetních, pozdních sběrů nebo ledového vína. V létě přijde vhod zahrada s posezením pod pergolou a venkovní gril, na kterém vám pan majitel připraví vybrané speciality – steaky, ryby z Pohořelického rybářství, pečené koleno aj.

Něco navíc

Nejenže tu ochutnáte nejrůznější odrůdy, jako je například Tramín, Aurelius či Chorvat, také se dozvíte něco o historii vinařství a technologické stránce výroby vína. Výletníkům zase přijde vhod úschovna kol.

Penzion Rendezvous

Penzion Rendezvous

Střelecká 155 , Valtice
Česká republika

Provozuje společnost:
Antonín Neuman IČ: 16642694


+420 777 060 404

antonin-neuman@seznam.cz

Check In
od 14:00
Check Out
do 10:00
Domácí mazlíček
za 100 Kč/noc
Bezbariérovost
Žádná
Parkování
Zdarma

Možnosti ubytovacího zařízení

Wi-Fi zdarma
Vířivka
Restaurace
Půjčovna kol

Okolí ubytovacího zařízení

Vzdálenost od centra
0,5 km
Vzdálenost od jezera
3,6 km
Zastávka
0,5 km

Tipy na výlet

Jižní Morava

Jižní Morava Tip na výlet

Jižní Morava je regionem mnoha podob. Její metropolí je Brno, ale najdete zde také malé moravské Toskánsko, tajemnou krasovou oblast, světově nejrozsáhlejší parky Lednicko-valtického areálu, vinařskou Pálavu či folklorní Slovácko - a to ještě ani není všechno.

Co lidé na jižní Moravě navštěvují nejčastěji:

  • Aqualand Moravia
  • Lednicko-valtický areál
  • ZOO Brno

Co by vám ale rozhodně také nemělo ujít:

  • Vila Tugendhat
  • Moravský kras
  • Zámek Slavkov u Brna a Mohyla míru
  • Westernové městečko Boskovice
  • Zámek Mikulov

A mnoho a mnoho dalšího. S dětmi můžete například vyrazit do pohádkového podzemí ve Znojmě či DinoParku ve Vyškově. Pokud si ale jedete na jižní Moravu od dětí trochu odpočinout, rozhodně nezapomeňte navštívit vinné sklepy ve Valticích či v Hustopečích (a ochutnat proslulou hustopečskou mandlovici).

Více informací
Lednicko-valtický areál
Lednicko-valtický areál
CHKO Pálava
CHKO Pálava
Aqualand Moravia
Aqualand Moravia