Okolí vodní nádrže je opravdu kouzelné a především poseté různými památkami a atrakcemi. Vydejte se do obce Milevsko, ubytujte se v Penzionu MAVL a prozkoumejte všechny možnosti této lokality. V ceně balíčku je chutná polopenze, neomezený vstup do venkovního bazénu a tenis. Dvě děti do 12 let mají pobyt s vámi zdarma. Na výlet se vydejte na zámek Orlík, hrad Zvíkov či ke Schwarzenberské hrobce.

O ubytování

Penzion MAVL se nachází v malebné vesničce Přeštěnice nedaleko Milevska. Přijeďte si užít pohodovou dovolenou a poznat krásy jižních Čech.

Jen 5 km od penzionu leží ve zvlněné krajině středního Povltaví město Milevsko, jehož dominantou je premonstrátský klášter. Jedná se o nejstarší klášter v jižních Čechách, který nese stopy všech architektonických stylů od románského období přes gotiku až po baroko. V letních měsících zde láká k osvěžení koupaliště Milevsko.

Skvělými výletními cíli jsou také hrad Zvíkov (20 km), zámek Orlík (23 km) nebo nádherné město Bechyně (27 km) s vyhlášenými lázněmi a krásným zámkem. V nedalekém Táboře (23 km) můžete navštívit muzeum husitství, středověké podzemí nebo zoologickou zahradu. Dalším z jihočeských skvostů je Písek (30 km), kde se projdete po nejstarším mostě ve střední Evropě a k vidění je zde expozice Prácheňského muzea umístěná v gotické budově hradu Písek.

Nedaleký sportovní areál Monínec (16 km) nabízí pestré aktivity po celý rok. Jeho součástí je například zázemí pro golf, tenis, rybolov či bike park. V zimě se areál mění na oblíbené lyžařské středisko.

Kde budete spát?

Ubytováni budete ve dvoulůžkovém pokoji s vlastní koupelnou. Všechny pokoje jsou klimatizované a kromě pohodlné postele v nich najdete například WiFi připojení, posezení a minibar.

Na čem si pochutnáte?

V příjemné restauraci na vás každé ráno bude čekat bohatá bufetová snídaně. Během dne je případný hlad či chuť možné zahnat pokrmy ze stálého jídelního lístku restaurace. Večer se můžete těšit na servírované večeře.

Penzion MAVL

Penzion MAVL

Přeštěnice 6 , Milevsko
Česká republika

Provozuje společnost:
Václav Mára IČ: 16835841


775 562 206

penzion@penzionprestenice.cz

Check In
od 14:00
Check Out
do 10:00
Domácí mazlíček
za 150 Kč/noc
Bezbariérovost
Žádná
Parkování
Zdarma

Možnosti ubytovacího zařízení

Wi-Fi zdarma
Restaurace
Minibar
Venkovní bazén

Okolí ubytovacího zařízení

Vzdálenost od centra
27 km
Zastávka
0,3 km
Sjezdovka
6 km
Běžkování
16 km

Tipy na výlet

Orlická přehrada

Orlická přehrada Tip na výlet

Orlická přehrada neboli vodní nádrž Orlík je součástí Vltavské kaskády a přehrazuje tok řeky Vltavy v okrese Příbram. Svůj název dostala podle hradu, který se původně tyčil nad hlubokým údolím Vltavy a který se dnes, už jako zámek Orlík nad Vltavou, nachází jen pár metrů od vodní hladiny přehrady. Svým objemem zadržené vody je Orlík největší nádrží v České republice.

Kromě vodní dopravy slouží přehrada také jako rekreační středisko se spoustou přírodních i kulturních zajímavostí v okolí.

Navštivte třeba hrad Zvíkov, odkud je krásný výhled na soutok Vltavy s Otavou, Podolský most, kde se při nízkém stavu vody odkrývají základy nejrůznějších staveb, nebo jeden z 13 kempů s plážemi, kde si můžete kromě koupání také zasurfovat nebo si zapůjčit loďky či šlapadla.

Více informací
Hrad Zvíkov
Hrad Zvíkov
Zoo Tábor
Zoo Tábor
Jordánský vodopád
Jordánský vodopád