Parádní dovolenou zažijete v historickém městě Zlaté Hory v nedávno zrekonstruovaném Hotelu Praděd Thamm ***. Hotel nabízí kromě fantastického horského prostředí s nejčistším vzduchem v ČR polopenzi a neomezený vstup do wellness s bazénem, saunami a vířivkou.

Ověřeno Travelkingem

“Praděd Thamm je hotel s dlouhou a zajímavou historií, ale zároveň zrekonstruovanými a moderními pokoji a interiéry. Pokoj je vybaven vším, co během pobytu můžete potřebovat. Nechybí ani wellness centrum k odpočinku, nás nejvíce nadchla vířivka a relaxační zóna. Jsou zde 2 restaurace, bar, rumotéka a bowling. Nudit se tedy rozhodně nebudete. Určitě doporučuji vyzkoušet degustaci rumů. Snídaně byly klasické, ale večeře naprosto fantastické - všechna jídla, která nám byla naservírována byla vynikající. Z výletů doporučuji blízkou Poštovní štolu a rašeliniště Rejvíz.” Přečtěte si celou recenzi

Nikol Chrástová - Marketingový tým
Osobně ověřeno v: Září 2022

Věděli jste, že...?

Hotel Praděd Thamm *** zakoupili manželé Kentonovi, kteří se seznámili v Austrálii, kde pan George Kenton vedl Hotel Hilton a manželka pro něj pracovala jako asistentka. Po letech se rozhodli, že koupí starý hotel ve Zlatých Horách - v místě, které se pyšní nejčistším vzduchem v Česku.


O ubytování

Hotel Praděd Thamm *** leží ve městě Zlaté Hory obklopený nádhernou přírodou okolních divokých Jeseníků, jen kousek od několika turistických cílů. Historie hotelu sahá až do roku 1837, kdy jej rodina Thamm vybudovala coby hostinec. Hotel se také pyšní první místem v soutěží Czech Hotel Awards pro rok 2021 a 2022.

Pěšky nebo na kole se odsud vydejte například na prohlídku Poštovní štoly (4,9 km), vyhlášenou nejlepší atrakcí roku 2018 v Olomouckém kraji, ke Zlatokopeckého skanzenu (2,7 km), na 19 m vysokou rozhlednu Biskupská kupa (6,9 km) nebo na naučnou stezku Rejvíz (11,8 km), která vás 3km procházkou dovede až k Velkému mechovému jezírku, ve středu největšího moravského rašeliniště.

V Městském muzeu Zlaté hory (500 m) se potom seznámíte s historií této lokality a místní hornické, ale i lázeňské či čarodějnické tradici. Na 7 km dlouhé Naučné stezce Vincenze Priessnitze v Jeseníku (24,7 km) ochutnáte vodu ze 14 různých pramenů a navštívit můžete i Maria Hilf (6,8 km) – významné poutní místo zasvěcené Panně Marii Pomocné.

V létě si nenechte ujít zábavu v interaktivním parku Ztracené město Rosenau (8,5 km) s letním koupalištěm, obrovským skákacím hradem, kolotočem, lanovým parkem, 7D kinem, snowtubingem a dalšími atrakcemi. Vodní sporty či relax na písečné pláži si užijete u Otmuchovského jezera (39,5 km). V zimě zase využijte četné běžkařské trasy nebo ski areál Příčná – Zlaté Hory (1,7 km).

Kde budete spát?

V hotelu budete bydlet v jednom ze třinácti komfortně vybavených pokojů. V každém je k dispozici televize, internet, telefon, minibar a samozřejmě také koupelna se sprchou či vanou a fénem.

  • Dvoulůžkový pokoj (18 m²) je vybavený manželským dvoulůžkem nebo oddělenými postelemi, psacím stolem a šatní skříní.

  • Třílůžkový pokoj (20 m²) nabídne manželské lůžko/dvě samostatné postele + jednolůžko. Nechybí psací stůl s židlí a šatní skříň.

  • Dvoupokojový apartmán (23 m²) se skládá ze dvou samostatných ložnic, z nichž jedna je vybavená manželskou postelí/oddělenými postelemi a ve druhé najdete jednolůžkovou postel. V každé místnosti je také psací stůl a úložný nábytek.

Na čem si pochutnáte?

V restauraci Zlaté hory si pochutnáte na české klasice i mezinárodních specialitách. Máte chuť na šťavnatý steak? Nebo dáte přednost křupavému salátu? Každý si najde to své. Menu restaurace se navíc pravidelně obměňuje, podle dostupnosti čerstvých, regionálních surovin.

Pokud během pobytu dostanete chuť na něco dobrého k pití, zavítejte do Thamm baru v přízemí. Ten je vyhlášený především pestrou nabídkou rumů, pohostí vás ale i lokálním pivem, moravským vínem a dalšími nápoji. V nabídce je také drobné občerstvení a v létě se můžete těšit na venkovní terasu s vlastní udírnou.

Kde budete relaxovat?

Odpočiňte si ve wellness centru, které najdete v přízemí hotelu. Ručník si vezměte z pokoje, prostěradlo do sauny vám zapůjčí na recepci. Vstup do wellness je vždy potřeba nahlásit, aby vás do šaten pustila paní recepční.

A na co se můžete těšit? K dispozici je plavecký bazén s protiproudem, vířivka s horkou vodou, relaxační zóna s lehátky a také malý saunový svět s finskou saunou, párou a ochlazovacím bazénkem.

Něco navíc

Parádní zábavu zažijete třeba během bowlingu na 2 profesionálně vybavených drahách či při degustaci rumů, obojí si můžete užít přímo v hotelu. Aktivní jedinci jistě rádi využijí také úschovnu sportovního náčiní.

Hotel Praděd Thamm ***

Hotel Praděd Thamm ***

Krnovská 197 , Zlaté Hory
Česká republika

Provozuje společnost:
GJK Hospitality s.r.o. IČ: 07320515


+420 584 453 724

recepce@hotelpraded.eu

Check In
od 14:00
Check Out
do 10:00
Domácí mazlíček
za 300 Kč/noc
Bezbariérovost
Žádná
Parkování
Zdarma

Možnosti ubytovacího zařízení

Platba kartou je možná
Wi-Fi zdarma
Vířivka
Sauna
Možnost procedur
Restaurace
Kolárna
Lyžárna
Půjčovna kol
Konferenční místnost
Minibar
Fén
Wellness
Vnitřní bazén

Okolí ubytovacího zařízení

Vzdálenost od centra
0,8 km
Vzdálenost od jezera
2,3 km
Zastávka
0,7 km
Sjezdovka
1,7 km
Běžkování
1,7 km