Jihočeský kraj je opravdu krásný, vydejte se sem na pobyt i vy. Pohádková usedlost Lovětín leží jen 10 km od Jindřichova Hradce v poklidné přírodě. Těšte se na ubytování, snídaně i chutné večeře. Využít můžete slevu na bazén a půjčení kol/koloběžek.

O ubytování

Soukromá rezidence Pohádková usedlost Lovětín se nachází v Lovětíně, 10 km od Jindřichova Hradce, 31 km od Třeboně a 50 km od Českých Budějovic. Jedná se o rekonstruovanou původní zemědělskou usedlost, která si však zachovala svůj perfektní nádech. Zároveň je zasazen do krásné přírody Třeboňska s několika rybníky v blízkém okolí. Proto je pobyt zde naprosto jedinečný.

Okolí je vhodné pro pěší a cykloturistiku v regionu Jindřichohradecka a České Kanady. Vyrazte na výlet k Čertovu kameni, vykoupejte se v rybníku Kalich a projděte si naučné stezky u Počátek – Cestou starých soukenických mistrů Počáteckých a Naučnou stezku k pramenům. Ochuzení navíc nezůstanete ani o památky. Navštivte třeba zámek Jindřichův Hradec (11 km), Červenou Lhotu (19 km), zříceninu Landštejn (35 km) či město Telč (37 km).

Kde budete spát?

Ubytováni budete v pohodlném pokoji či apartmánu. K dispozici je vždy vlastní koupelna se sprchovým koutem a WiFi připojení.

  • Dvoulůžkový pokoj č. 2 se nachází v prvním patře, má výhled do dvora a je vybavený manželskou postelí, lednicí, mikrovlnnou troubou, rychlovarnou konvicí a malým stolkem s židlemi.

  • Dvoulůžkový pokoj č. 3 je také v prvním patře a s výhledem do dvora. Kromě manželské postele umožňuje také přistýlku, nenajdete v něm ale lednici, mikrovlnku či varnou konvici. Nechybí malé posezení.

  • Malý apartmán s kuchyňkou č. 7 v prvním patře nabídne výhlede do dvora i do zahrad, interiér obložený dřevem, 4 lůžka a malou kuchyňku s lednicí, vařičem a mikrovlnkou.

  • Malý apartmán s kuchyňkou č. 8 je prakticky stejný jako apartmán č. 7, má ale výhled jen do zahrady.

  • Rodinný 3ložnicový apartmán s pecí se skládá ze 2 oddělených ložnic s manželskými postelemi, velké kuchyně a obývací části s pecí, kde je zařízené i stylové místo na spaní.

Na čem si pochutnáte?

Pohádková usedlost má vlastní restauraci, kde se však nají pouze ubytovaní hosté. Podávají se zde kontinentální snídaně (8:00 - 9:30 hodin), které zahrnují smažená vejce, pečivo, šunku, plátkový a tavený sýr, máslo, marmeládu, jogurt a kávu či čaj.

Kde budete relaxovat?

Ubytování se pyšní i vlastním wellness zázemím s bazénem, vířivou vanou a infra saunou.

Cestujete s dětmi?

K dispozici jsou zde prostorné zahrady pro hry dětí nebo relaxaci pod stromy. Vypůjčit si můžete dětskou postýlku i vysokou židli.

Něco navíc

V letní sezóně si dosyta užijete rozkvetlých zahrad a zahradního sezení.

Pohádková usedlost Lovětín

Pohádková usedlost Lovětín

Lovětín 17 , Nová Včelnice
Česká republika

Provozuje společnost:
Martin Tmej IČ: 16484134


+420 774 979 686

pohadkovausedlostlovetin@gmail.com

Check In
14:00 - 18:00
Check Out
do 10:00
Domácí mazlíček
za 250 Kč/noc - do 20 kg
Bezbariérovost
Žádná
Parkování
Zdarma

Možnosti ubytovacího zařízení

Platba kartou je možná
Wi-Fi zdarma
Vířivka
Sauna
Restaurace
Dětský koutek
Wellness
Vnitřní bazén

Okolí ubytovacího zařízení

Vzdálenost od jezera
0,2 km
Zastávka
0,4 km
Sjezdovka
8,8 km

Tipy na výlet

Jindřichův Hradec

Jindřichův HradecTip na výlet

Jindřichův Hradec patří mezi okouzlující jihočeská města s poutavou historií a významnými památkami. K procházkám láká historické centrum sevřené z jedné strany řekou Nežárkou a z druhé rybníkem Vajgarem.

Dominantou centra je kostel Nanebevzetí Panny Marie, který protíná 15. poledník východní délky. Kostelní věž je v letních měsících přístupná pro návštěvníky a po zdolání 153 schodů nabízí krásný výhled na město a okolí.

Co nevynechat při návštěvě Jindřichova Hradce?

  • Hrad a zámek Jindřichův Hradec
  • Zámecký mlýn
  • Kostel sv. Jana Křtitele
  • Za návštěvu určitě také stojí Muzeum Jinřichohradecka, kde najdete slavné Krýzovy jesličky, které tvoří největší lidový mechanický betlém na světě a jsou zapsány v Guinnessově knize rekordů.

Nezapomenutelný zážitek si odnesete z výletu do půvabných zákoutí České Kanady, který nabízí Jindřichohradecká úzkokolejka.

Více informací
Hrad a zámek Jindřichův Hradec
Hrad a zámek Jindřichův Hradec
Tábor
Tábor
Třeboň
Třeboň