Vydejte se na jižní Moravu a objevte krásy Znojma, které budete mít s ubytováním v Penzionu Althanský hostinec na dosah. Kromě útulných pokojů se těšte na snídaně formou bufetu a degustaci vín pro dva. Děti zase potěší dětské hřiště.

O ubytování

Penzion Althanský hostinec leží v malebné jihomoravské obci Milíčovice na půli cesty mezi Znojmem a Vranovem nad Dyjí. Čeká zde na vás pohodlné ubytování ve zrekonstruované historické budově, vynikající domácí kuchyně i pestré možnosti výletů a aktivit.

Těžko byste hledali lepší výchozí bod pro výlety do Národního parku Podyjí. Z penzionu je to totiž skoro stejně daleko do všech koutů této výjimečné přírodní lokality. V bohatě zalesněné krajině vedoucí podél 40 km dlouhého údolí řeky Dyje najdete například pestrou mozaikou skalních amfiteátrů a srázných stěn, meandry, kaňony a kamenná moře. K výjimečným místům patří také starobylá vinice Šobes (12 km) či Havranické vřesoviště (15 km). Po NP Podyjí je rozeseto celkem 23 úžasných vyhlídek, ze kterých uvidíte unikátní krajinu jako na dlani. Určitě nevynechejte vyhlídku Sealsfieldův kámen (17 km) spočívající vysoko nad meandrem řeky Dyje.

Bohaté možnosti vyžití nabízí také nedaleké město Znojmo (10 km). To láká především na úchvatné historické centrum s křivolakými uličkami, mnoha kostely a renesančními stavbami. Obdivovat můžete také Znojemský hrad (10 km) a jeho mohutné kamenné hradby. Zajímavým zážitkem je exkurze do znojemského podzemí (10,8 km), které je nejrozsáhlejší v Česku.

K jižní Moravě neodmyslitelně patří také znamenité místní víno. Pokud patříte k milovníkům nápoje z hroznů, navštivte Loucký klášter (12 km), jehož součástí jsou obří vinné sklepy a muzeum vinařství. Poté se vydejte do Modrých sklepů v Novém Šaldorfu (14 km) – tamní sklepní ulička patří k nejmalebnějším na celé Moravě.

Kde budete spát?

Ubytováni budete v pohodlně zařízeném dvoulůžkovém pokoji s vlastní koupelnou. K vybavení pokoje náleží WiFi připojení, lednička a fén.

Na čem si pochutnáte?

Součástí penzionu je restaurace se zahrádkou. Pochutnáte si zde na vynikající domácí kuchyni. Každé ráno se posilníte při snídani ve formě bufetu. Poté je možné až do večera objednávat pokrmy ze stálého jídelního lístku.

Cestujete s dětmi?

Malí hosté mohou využívat venkovní dětské hřiště.

Penzion Althanský hostinec

Penzion Althanský hostinec

Milíčovice 1 , Milíčovice
Česká republika

Provozuje společnost:
Miloš Molík IČ: 13397036


739 037 935

althanskyhostinec@gmail.com

Check In
od 14:00
Check Out
do 10:00
Domácí mazlíček
Domácí mazlíček jen po předchozí domluvě
Bezbariérovost
Žádná
Parkování
Zdarma

Možnosti ubytovacího zařízení

Platba kartou je možná
Wi-Fi zdarma
Restaurace
Dětské hřiště
Fén

Okolí ubytovacího zařízení

Vzdálenost od centra
10,7 km
Zastávka
10 m