Chcete dětem dopřát dovolenou jako v pohádce? Pak je vezměte do Hotelu Podlesí ***. Těšit se můžete třeba na skřítky a trpaslíky v Pohádkové vesničce, kam máte vstup zdarma, anebo na pohádkové Peklo Čertovina. Během pobytu máte v ceně polopenzi, kredit na relaxaci či sport ve výši 500 Kč. Děti potěší také dětský koutek a hřiště.

O ubytování

Hotel Podlesí - Pohádková Vesnička je zasazen do nádherné krajiny CHKO Žďárské vrchy. Ať už budete ubytováni v hotelu, nebo v stylovém domečku, čeká na vás příjemná rodinná atmosféra a pestré možnosti vyžití. Zkrátka a dobře se těšte na dovolenou jako v pohádce!

Žďárské vrchy jsou doslova oázou klidné a čisté přírody v srdci Česka. Po krásách a dominantách této chráněné krajinné oblasti vás provede bohatá síť turistických a cyklistických tras. Vydat se můžete například k jedinečným skalním útvarům Devět skal (9,3 km), Čtyři palice (3,6 km) a Dráteníčky (4,2 km). S unikátní krajinou meandrů řeky Svratky u Milov (2,4 km) se seznámíte na naučné stezce. Překrásné výhledy budete mít z nedalekých vyhlídek Dráteník (4 km), Malinská skála (4,3 km) nebo Pasecká skála (10 km). Spoustu zajímavých informací o celém území i jeho jednotlivých částech se dozvíte v blízkém Domě přírody Žďárských vrchů (5 km).

Největším lákadlem oblasti je bezesporu památka UNESCO – poutní kostel svatého Jana Nepomuckého na Zelené hoře (23 km). Za vidění ovšem stojí i další historické a kulturní památky. Mezi nejznámější z nich patří památková rezervace lidové architektury skanzen Betlém Hlinsko (23 km), zřícenina hradu Zubštejn (29 km) nebo zřícenina hradu Dalečín (21 km).

Parádním cílem výletu je Nové Město na Moravě (14 km), které se pyšní zámkem, starou radnicí, třemi kostely, Horáckým muzeem a zdobí ho díla zdejších rodáků, sochařů Jana Štursy a Vincence Makovského. Děti zajisté potěšíte návštěvou westernového městečka Šiklův mlýn (30 km) a Pekla Čertovina (20 km), kde si užije zábavu celá rodina. Během horkých letních dnů se můžete osvěžit na koupališti na nedalekém Milovském rybníku (2 km). Zimní pobyt je možné si zpestřit lyžováním ve Ski areálu Svratka (9 km) nebo Ski areálu Jimramov (9 km).

Kde budete spát?

V rámci areálu máte možnost ubytování v hotelovém pokoji, nebo ve stylových pohádkových chatičkách. Vzhledem k tomu, že jsou pohádkové chatičky umístěny v terénu na svahu na okraji lesa přímo za hotelem Podlesí, doporučujeme ubytování v nich rodinám s dětmi staršími 5 let.

  • Hotelové pokoje typu Deluxe, nebo Lux jsou součástí hlavní hotelové budovy a nabízejí kapacitu dvou až čtyř lůžek. Tyto zrekonstruované pokoje jsou vybaveny luxusním nábytkem, WiFi připojením, LED televizí, minibarem a kávovarem. V nádherné mramorové koupelně najdete fén, župany a pantofle. Některé pokoje mají také balkon.

  • Dvoupodlažní pohádkové chatičky nabízí unikátní ubytování ve stylu nejoblíbenějších českých pohádek. V přízemí se nachází předsíň, útulná světnička vybavená dřevěným nábytkem a vlastní koupelna se sprchovým koutem. V podkroví je ložnice s manželským lůžkem a dvěma jednolůžky. Součástí vybavení jsou krbová kamna s dřívím připraveným k roztopení, elektrické topení se samostatným ovládáním, chladnička a varná konvice. Součástí je vždy také WiFi připojení a malá teráska nebo předzahrádka laděná do stylu jednotlivých domků.

  • V rámci Pohádkové vesničky se můžete těšit například na ubytování v domečcích z příběhů: Sněhurka, Rákosníček, Karkulka, Rumcajs a Cipísek, Budulínek a další.

Na čem si pochutnáte?

V hotelové restauraci si pochutnáte na skvělé domácí kuchyni. Skvělý zážitek ještě umocní posezení na letní terase s krásným výhledem na vysočinskou krajinu. V chladnějších dnech si zase můžete užít útulný interiér s kachlovými kamny.

Kde budete relaxovat?

Součástí hotelu jsou venkovní i vnitřní bazén a také vířivka a sauna pod širým nebem. Relaxovat můžete také při thajské či relaxační masáži.

Cestujete s dětmi?

Splňte si svůj dětský sen anebo udělejte radost svým dětem – ubytujte se přímo v Pohádkové vesničce. Domečky stylizované podle pohádkových příběhů do nejmenšího detailu zaručují, že na tento pobyt nikdy nezapomenete. Vybírat můžete například z domečku pro Sněhurku, Popelku, Rákosníčka, Rumcajse, kováře Matěje, Budulínka, nebe a pekla nebo kouzelného pařezu.

Hosté ubytovaní v hotelu mohou vesničku navštívit při prohlídce a pravidelně se zde pořádají zábavné programy pro děti.

Něco navíc

Pro milovníky endorfinů je zde fitness centrum, tenisové kurty a půjčovna sportovního náčiní. Večerní zábavu si užijete na 2 bowlingových drahách.

Pohádkové chaloupky & Hotel Podlesí ***

Pohádkové chaloupky & Hotel Podlesí ***

Podlesí u Sněžného 15 , Svratka
Česká republika

Provozuje společnost:
Spa hotel Podlesí - Walldorf s.r.o. IČ: 25327984


606 562 832

recepce@hotelpodlesi.cz

Check In
od 15:00
Check Out
do 10:00
Domácí mazlíček
Zakázán
Bezbariérovost
Žádná
Parkování
Zdarma

Možnosti ubytovacího zařízení

Platba kartou je možná
Wi-Fi zdarma
Vířivka
Sauna
Možnost procedur
Restaurace
Dětský koutek
Dětské hřiště
Fitness
Půjčovna kol
Konferenční místnost
Minibar
Fén
Wellness
Vnitřní bazén
Venkovní bazén

Okolí ubytovacího zařízení

Vzdálenost od centra
0,7 km
Vzdálenost od rybníka
1,6 km
Zastávka
0,7 km
Sjezdovka
8,1 km
Běžkování
14 km