Sport hotel Dolní Morava *** na pomezí Orlických hor a Jeseníků je ideálním místem pro aktivní dovolenou. Jeho okolí je protkané turistickými trasami vedoucími k atraktivním cílům. Užijete si tu také relaxaci ve wellness s bazénem a vířivkou, vstup do cvičebního sálu, slevu na privátní wellness a nudit se nebudou ani děti. Pro ty je tu dětský koutek, hřiště i vnitřní herna s fotbálkem a stolním tenisem.

O ubytování

Sport hotel Dolní Morava *** stojí v malebné horské oblasti Králického Sněžníku na pomezí Orlických hor a Jeseníků v obci Dolní Morava. Jak již název napovídá, hotel bude ideálním místem pro milovníky aktivní dovolené, najde se ale spousta příležitostí i k příjemným procházkám a ničím nerušené relaxaci. Oblíbená Stezka v oblacích je odtud jen 3 km, stejně daleko je i Mamutíkův vodní park, Lanový park a Bobová dráha.

Sportovci mohou využít zejména sousední areál Větrný Vrch (190 m), kde se v létě vyřádí na beach volejbalovém hřišti a v zimě pokoří 2 modré sjezdovky. O kus dál čeká Skiresort Dolní Morava (3,1 km) s dokonale upravenými 5 sjezdovkami všech obtížností. Na dosah budete mít také cca 25 km udržovaných běžeckých tratí. Prohřát se pak můžete v hotelovém wellness nebo v termálních lázních Velké Losiny (33,9 km).

Na výlet se vydejte na horu Matky Boží (8,3 km) s klášterem Dolní Hedeč a působivým výhledem na Králíky, Suchý vrch a Králický Sněžník. Ve zmíněných Králíkách (7,9 km) pak zaplesá srdce každého nadšence do válečné historie, nachází se zde totiž Vojenské muzeum a okolí je bohaté na pozůstatky pevnostního systému, včetně tvrzí Hůrka (6,7 km), Bouda (25 km) a Hanička (38,3 km). Skvělý výhled si užijete také z rozhleden Klepáč (3,3 km), Křížová hora (14 km) a Suchý vrch (23,1 km).

Kde budete spát?

Ubytováni budete ve světlém a útulném pokoji typu Standard s televizí, internetem a vlastní koupelnou.

  • Dvoulůžkový pokoj má plochu 16-19 m² a může být vybavený manželskou postelí nebo oddělenými jednolůžky.

  • Třílůžkový pokoj měří 25 m² a najdete v něm manželskou postel a samostatné jednolůžko.

  • Čtyřlůžkový pokoj o ploše 25 m² zahrnuje manželské dvoulůžko a 2 jednolůžkové postele.

Na čem si pochutnáte?

V hotelové restauraci na vás čekají zejména výtečné regionální pokrmy. Restaurace používá ve velké míře lokální suroviny od pečiva a zeleniny z Králík až po bylinky z vlastní zahrádky. V létě je k dispozici také terasa.

Kde budete relaxovat?

Maximální relaxace se vám dostane v hotelovém wellness centru. V bazénu o rozměrech 9x4 metry si pohodlně zaplavete a uvolníte se ve vířivce až pro osm osob. Dále je k dispozici finská sauna a nabídka masáží na objednání. Hotelový masér má mnohaletou praxi a poskytne vám klasickou či sportovní masáž.

Cestujete s dětmi?

Děti se mohou vyřádit na venkovním dětském hřišti. Ve vybraných termínech jako jsou letní prázdniny, Vánoce a Velikonoce probíhá v hotelu také animační program plný her, aktivit a soutěží.

Něco navíc

Aby hotel dostál svému názvu, nabízí také spoustu možností sportovního vyžití. Zacvičit si můžete ve fitness i ve cvičebním sále, kde nechybí kettlebelly, gymbally, medicimbaly, činky a další vybavení. K dispozici je také ping-pong, v létě pétanque, badminton a beach volejbal. Zapůjčit si můžete kola.

Sport Hotel Dolní Morava ***

Sport Hotel Dolní Morava ***

Dolní Morava 53 , Králíky
Česká republika

Provozuje společnost:
HOTEL na Větráku s.r.o. IČ: 06788645


+420 602 785 999

recepce@sporthoteldm.cz

Check In
od 15:00
Check Out
do 10:00
Domácí mazlíček
za 300 Kč/noc
Bezbariérovost
Částečná
Parkování
Zdarma

Možnosti ubytovacího zařízení

Platba kartou je možná
Wi-Fi zdarma
Vířivka
Sauna
Baby friendly
Vnitřní bazén

Okolí ubytovacího zařízení

Zastávka
0,3 km
Sjezdovka
0,2 km
Běžkování
3,1 km

Tipy na výlet

Sky Bridge 721 na Dolní Moravě

Sky Bridge 721 na Dolní Moravě Tip na výlet

Vyrazte se projít po nejdelší visuté lávce na světě. Najdete ji na Dolní Moravě v pohoří Kralický Sněžník, kde most jménem Sky Bridge 721 spojuje dva horské hřebeny – Slamník a Chlum. V téměř 95 metrech nad zemí si užijete jedinečnou 721 metrů dlouhou procházku. Ocitnete se tak v nadmořské výšce 1 116 metrů, díky čemuž se vám naskytnou úžasné pohledy na okolní malebnou kopcovitou krajinu.

Na druhém konci lávky ale ještě nic nekončí, vaše cesta pokračuje po navazující naučné stezce Most času, která je propojena s prvky rozšířené reality. Ke Sky Bridge 721 můžete pohodlně vyjet lanovkou a užít si tak nenáročnou procházku po hřebenech hor s nezapomenutelnými zážitky.

Otevírací doba:

  • Lávka bude přístupná návštěvníkům po celý rok
  • 1.5. - 30.6. denně od 10:00 do 16:00 hodin
  • 1.7. - 31.8. denně od 9:30 do 18:00 hodin
  • Ostatní měsíce budou doplněny

Vstupné:

  • Lávka bez lanovky:
    • Dospělý: 350 Kč, dítě do 15 let: 245 Kč.
  • Lávka s lanovkou nahoru:
    • Dospělý: 575 Kč, dítě do 15 let: 400 Kč.
  • Lávka s lanovkou nahoru i dolu:
    • Dospělý: 800 Kč, dítě do 15 let: 550 Kč.

(Zdroj fotky: DolniMorava.cz)

Více informací
Stezka v oblacích Dolní Morava
Stezka v oblacích Dolní Morava
Dolní Morava
Dolní Morava
Zážitky pro děti - Dolní Morava
Zážitky pro děti - Dolní Morava