Pokud chcete zažít něco netradičního, je pro vás pobyt v dobově vybavených pokojích Domku kata Matěje správnou volbou! Penzion v budově ze 16. století stojí přímo v srdci Českého Krumlova a po citlivé rekonstrukci nabízí stylové ubytování s jedinečnou historickou atmosférou. Těšit se můžete také na domácí chléb i pivo podle středověkých receptur, dárek v podobě pamětního glejtu či poukaz do prodejny suvenýrů.

O ubytování

Domek kata Matěje se nachází v jedinečné historické budově ze 16. století v centru Českého Krumlova. Dům byl nedávno citlivě zrekonstruován, a stále si tak zachoval svůj původní ráz. Pokud chcete zažít pobyt v jedinečném prostředí s dobovou atmosférou, vydejte se objevit krásy jihočeské perly právě sem.

Stačí projít přes most a nedalekou Budějovickou bránu a dostanete se k hradu a zámku Český Krumlov (500 m). Poté můžete pokračovat dál přes nádhernou zámeckou zahradu až k malebnému letohradu Bellarie (1 km), před kterým najdete i slavné otáčivé hlediště. Přes Lazebnický most (500 m) přejdete do nádherného starobylého jádra města, které je památkou UNESCO. Křivolaké uličky s gotickými, renesančními a barokními domy vás zajisté uchvátí a budete si připadat jako v pohádce.

Milovníci technických památek si mohou pobyt zpestřit exkurzí do grafitového dolu (1,2 km), kde je možné v hloubce 70 metrů po zemí na vlastní oči vidět, jak se těžila tuha a svézt se důlním vláčkem. V Krumlově vybízí k návštěvě také zajímavé expozice v Muzeu voskových figurín (800 m), Muzeu tortury (650 m), Muzeu historických motocyklů (700 m) či v Regionálním muzeu Český Krumlov (1 km).

K oblíbeným turistickým cílům v okolí patří Ptačí hrádek (2,4 km), zřícenina hradu Dívčí kámen (14 km) či Stezka v korunách stromů v Lipně nad Vltavou (30 km). Jako na dlani uvidíte Český Krumlov a jeho okolí z rozhledny Kleť (8 km). Vodní nádrž Lipno je skvělým místem pro letní osvěžení při koupání a užijete si zde také spoustu sportů, bobovou dráhu a další radovánky. Během zimy je možné si zalyžovat ve Skiareálu Lipno (30 km) či Skiparku Frymburk (27 km).

Kde budete spát?

Dvoulůžkový, nebo třílůžkový pokoj Standard je zařízen historickým dřevěným nábytkem a dekoracemi. Součástí vybavení je WiFi připojení, lednička, rychlovarná konvice a set na přípravu čaje a kávy. Koupelna je pro oba pokoje typu Standard sdílená.

Apartmán pro 2 až 5 osob disponuje WiFi připojením a kuchyňkou s ledničkou, mikrovlnkou, varnou konvicí a nádobím. Jeho součástí je také vlastní koupelna.

Na čem si pochutnáte?

Hosté mají v ubytování k dispozici kuchyňku, případně mohou využít možnosti zvýhodněných snídaní v nedaleké restauraci Deli 99.

Domek kata Matěje

Domek kata Matěje

Latrán 107 , Český Krumlov
Česká republika

Provozuje společnost:
Montecora s.r.o. IČ: 26101394


+(420) 777 309 376

katmatej@seznam.cz

Check In
od 13:00
Check Out
do 11:00
Domácí mazlíček
Domácí mazlíček je zdarma
Bezbariérovost
Úplná
Parkování
Na městském parkovišti za 30-50 Kč/den

Možnosti ubytovacího zařízení

Wi-Fi zdarma

Okolí ubytovacího zařízení

Vzdálenost od centra
0,4 km
Zastávka
90 m
Běžkování
8,6 km