Pohodový pobyt na Vysočině zažijete v Penzionu Lihovar Rouchovany ***superior, který si oblíbí především rodiny s dětmi. Těšte se na chutnou polopenzi, láhev vína a odpočinek ve vnitřním bazénu. Zábavu si užijete na víceúčelovém hřišti a v herně s kulečníkem a stolním tenisem. Děti si zamilují hřiště s trampolínou, pískovištěm a klouzačkou.

O ubytování

Penzion Lihovar Rouchovany ***superior leží na Vysočině a jen kousek od jižní Moravy. Jak již název napovídá, penzion sídlí ve zrekonstruované budově bývalého lihovaru, dominantou penzionu je 30metrový původní komín. Díky skvělé poloze budete mít na dosah celou řadu zajímavých výletních cílů. Pěšky dojdete ke zřícenině hradu Rabštejn (7,6 km) nebo k rozhledně Babylon (10,9 km). Na koupačku si zajeďte k Dalešické (8 km) nebo Jevišovické přehradě (15,9 km) a na výlet za kulturou láká kouzelná Třebíč (25,4 km) plná památek, z nichž některé jsou zapsané i na seznamu UNESCO.

Vyrazit můžete také do Znojma (27,6 km), kde si prohlédnete rotundu sv. Kateřiny, Znojemský hrad a Znojemské podzemí, které tvoří nejrozsáhlejší komplex podzemních chodeb v Česku. V národním parku Podyjí čeká také Vranovský přehrada (45 km), zřícenina Cornštejn (43,2 km) nebo hrad Bítov (41,4 km). V Moravském Krumlově (18 km) si prohlédnete legendární Slovanskou epopej Alfonse Muchy, zámek s rozsáhlým parkem a starý židovský hřbitov. A pokud máte dostatek času, zajeďte si do Brna (50,2 km), moravská metropole vás okouzlí historickými památkami i zábavnými atrakcemi.

Kde budete spát?

Ubytováni budete v jednom z 25 nově vybudovaných pokojů. Každý pokoj je originál, všechny jsou však moderní, vybavené komfortními lůžky, televizí, WiFi připojením, posezením a vlastní koupelnou se sprchou. Většina pokojů má také lednici, mikrovlnou troubu či rychlovarnou konvici.

  • Dvoulůžkové pokoje zahrnují 2 pohodlné postele a většina má vlastní balkonek.
  • Třílůžkové pokoje jsou vybavené 3 jednolůžkovými postelemi, u většiny najdete malý balkon, některé mohou mít i kuchyňský kout.
  • Čtyřlůžkové pokoje nabídnou 4 lůžka, některé mohou mít vlastní balkon či kuchyňku.

Na čem si pochutnáte?

Ve stylové restauraci se těšte na speciality české i mezinárodní kuchyně připravované z kvalitních a čerstvých surovin. Během dne sem můžete zajít na kávu s dezertem nebo třeba na pivo Svijany. Vhod přijde také letní zahrádka.

Kde budete relaxovat?

K odpočinku přímo vybízí vnitřní bazén s chrličem a protiproudem. Dáváte-li přednost aktivnějšímu odpočinku zavítejte na víceúčelové hřiště a zahrajte si tenis a nohejbal, anebo zkuste hernu s kulečníkem, šipkami a stolním tenisem.

Cestujete s dětmi?

Dětem se jednoznačně zalíbí dětské hřiště s pískovištěm, trampolínou, klouzačkou a domečkem i zcela nový vnitřní dětský koutek s hračkami pro chlapečky i holčičky všech věkových kategorií.

Penzion Lihovar Rouchovany ***superior

Penzion Lihovar Rouchovany ***superior

Rouchovany 197 , Rouchovany
Česká republika

Provozuje společnost:
SALLEKO, spol. s r.o. IČ: 46990020


+420 720 521 521

info@penzionlihovar.cz

Check In
od 14:00
Check Out
do 10:00
Domácí mazlíček
Zakázán
Bezbariérovost
Částečná
Parkování
Zdarma

Možnosti ubytovacího zařízení

Platba kartou je možná
Wi-Fi zdarma
Restaurace
Dětský koutek
Dětské hřiště
Kolárna
Konferenční místnost
Vnitřní bazén

Okolí ubytovacího zařízení

Vzdálenost od centra
0,5 km
Vzdálenost od jezera
0,8 km
Zastávka
0,5 km
Aquapark
25 km

Tipy na výlet

Třebíč

TřebíčTip na výlet

Pokud plánujete toulky po Česku, rozhodně byste neměli minout i tak trochu opomíjenou Třebíč, která se pyšní vzácnými historickými kousky i třetím největším náměstím u nás. Tohle město plné památek UNESCO se nachází na západě Moravy, v jihovýchodním cípu kraje Vysočina. Má velmi bohatou historii, jeho počátky sahají až k roku 1101.

Co patří mezi skvosty Třebíče?

  • Bazilika sv. Prokopa
  • Zámecký areál (Valdštejnský zámek-předzámčí)
  • Benediktinský klášter

Určitě nevynechte ani Židovskou čtvrť, Zadní synagogu, Dům Seligmanna Bauera, Karlovo náměstí, Městskou věž a Větrný mlýn.

Třebíč má co nabídnout i pokud jde o přírodu a odpočinek - nachází se v jedné z ekologicky nejčistších oblastí České republiky. Za relaxací zamiřte do bazénu či Říčních lázní Polanka.

Více informací
Aquapark Laguna
Aquapark Laguna
Bazilika sv. Prokopa v Třebíči
Bazilika sv. Prokopa v Třebíči
Aqualand Moravia
Aqualand Moravia