Pobyt na jižní Moravě nadchne všechny milovníky vína a pohodové atmosféry. Čeká na vás ubytování v Pensionu Mlýn v malebné vinařské obci Velké Bílovice, lahodná polopenze a zapůjčení kol na krásné výlety. Vyrazte třeba do slavného Lednicko-valtického areálu nebo si zajeďte do Mikulova, vzdáleného jen 23 km.

Ověřeno Travelkingem

“Pobyt v Pensionu Mlýn jsme si i přes nepřízeň počasí nadmíru užili a velice nás potěšila ochota personálu a pohostinnost místních. Oblast nabízí dokonalý útěk z města a mnoho různorodých atrakcí – od vyhlídek a turistických tras po jedinečná lokální vinařství a unikátní vinné sklípky. Na komfortní ubytování a stravu formou polopenze budeme vzpomínat dlouho a s láskou.” Přečtěte si celou recenzi

Jozef Benovič - Obchodní tým
Osobně ověřeno v: Listopadu 2022

O ubytování

Pension Mlýn najdete v jedné z nejatraktivnějších vinařských oblastí na jižní Moravě, ve Velkých Bílovicích. Ubytování je jen pár minut od náměstí, autobusového nádraží a obchodů v centru městečka. Lednicko-valtický areál je vzdálený 9 km, Mikulov a CHKO Pálava 23 km.

Prozkoumejte Lednicko-valtický areál, zapsaný i na seznamu UNESCO, který láká na krásnou architekturu ukrytou v zeleni. Najdete tu hned dva překrásné zámky – gotickou Lednici (9,4 km) a barokní Valtice (17,7 km). Okolní krajinářský park o rozloze 300 km² s palmovým skleníkem, benátskou kašnou, chrámem Tří Grácií, minaretem, římský akvaduktem, čínským pavilonem, umělou zříceninou Janův hrad a dalšími zajímavostmi potěší jak milovníky přírody, tak fanoušky historie.

K příjemnému výletu zve i město Mikulov, vzdálené cca 23 km. Vede sem mimo jiné hned několik cyklostezek. A co v Mikulově uvidíte? Barokní zámek s expozicí Regionálního muzea, Dietrichsteinskou hrobku, Svatý kopeček s poutní kaplí sv. Šebestiána, zvonicí a Božím hrobem nebo kostel svatého Václava. V pravé vinařské tradici se ve městě často pořádají nejrůznější slavnosti, večery s cimbálkou a jiné kulturní akce, nudit se zde rozhodně nebudete.

V létě si zajeďte na koupačku třeba k vodní nádrži Nové Mlýny (16,1 km), která je i rájem vodních sportů. Pokud není zrovna počasí na venkovní koupání, vyzkoušejte Aqualand Moravia (36,6 km), jeden z největších a nejmodernějších aquaparků v České republice, kde se nejen zabavíte množstvím atrakcí, ale užijete si i skvělý relax ve wellness. V zimě si pak můžete i zalyžovat, v nedalekých Němčičkách (14,7 km) najdete nejníže položené lyžařské středisko ve střední Evropě.

Kde budete spát?

Ubytujete se v útulném, světlém pokoji s komfortním vybavením. Každý pokoj má vlastní koupelnu s toaletou. Ve všech pokojích je dostupné také WiFi připojení.

Na čem si pochutnáte?

O vaše gastronomické zážitky se postará restaurace přímo v pensionu, kde se podávají snídaně formou bufetu a večeře výběrem z menu. Restaurace nabízí dny různých kuchyní, například myslivecké hody, zvěřinové hody a další. V létě přijde vhod venkovní terasa s posezením.

Nechybí ani vinný sklípek, který se nachází 1,5 km od pensionu a objednat si tu můžete řízenou degustaci.

Cestujete s dětmi?

Rodiny s dětmi si mohou zapůjčit dětskou postýlku, nočník a jídelní stoličku.

Něco navíc

Pro milovníky cykloturistiky je v pensionu k dispozici půjčovna a úschovna kol.

Pension Mlýn

Pension Mlýn

Podivínská 655 , Velké Bílovice
Česká republika

Provozuje společnost:
Libor Brůček IČ: 66618291


+(420) 515 531 837

info@pensionmlyn.eu

Check In
od 14:00
Check Out
do 10:00
Domácí mazlíček
Zakázán
Bezbariérovost
Žádná
Parkování
Zdarma

Možnosti ubytovacího zařízení

Platba kartou je možná
Wi-Fi zdarma
Restaurace
Kolárna
Půjčovna kol

Okolí ubytovacího zařízení

Vzdálenost od centra
0,8 km
Vzdálenost od jezera
15 km
Zastávka
100 m
Aquapark
30 km

Tipy na výlet

Jižní Morava

Jižní MoravaTip na výlet

Jižní Morava je regionem mnoha podob. Její metropolí je Brno, ale najdete zde také malé moravské Toskánsko, tajemnou krasovou oblast, světově nejrozsáhlejší parky Lednicko-valtického areálu, vinařskou Pálavu či folklorní Slovácko - a to ještě ani není všechno.

Co lidé na jižní Moravě navštěvují nejčastěji:

  • Aqualand Moravia
  • Lednicko-valtický areál
  • ZOO Brno

Co by vám ale rozhodně také nemělo ujít:

  • Vila Tugendhat
  • Moravský kras
  • Zámek Slavkov u Brna a Mohyla míru
  • Westernové městečko Boskovice
  • Zámek Mikulov

A mnoho a mnoho dalšího. S dětmi můžete například vyrazit do pohádkového podzemí ve Znojmě či DinoParku ve Vyškově. Pokud si ale jedete na jižní Moravu od dětí trochu odpočinout, rozhodně nezapomeňte navštívit vinné sklepy ve Valticích či v Hustopečích (a ochutnat proslulou hustopečskou mandlovici).

Více informací
Lednicko-valtický areál
Lednicko-valtický areál
CHKO Pálava
CHKO Pálava
Aqualand Moravia
Aqualand Moravia