Prahu by měl párkrát za život navštívit každý. Co se vydat na příští dovolenou právě sem? Ubytováni budete v Penzionu Akát, kde si pochutnáte na snídaních formou bufetu, případně také na večeřích. Potěší dobrá dostupnost k památkám a atrakcím a láhev sektu jako pozornost. Děti do 6 let mají pobyt zdarma.

O ubytování

Penzion Akát na břehu Vltavy je svou polohou ideálním výchozím bodem pro poznávání Prahy. Jen 100 metrů od ubytování najdete vchod do stanice metra linky B – Smíchovské nádraží. Dostanete se proto odsud kamkoliv do několika minut, ať už zrovna chcete na Václavské náměstí (3,1 km), projít se po Karlově mostě (3 km), nebo se rozhlédnout po stověžaté Praze z Petřínu (3,2 km). K Pivovaru Staropramen to budete mít pěšky opravdu kousek (0,5 km) a stačí u hotelu přejít železniční most a jste na Vyšehradu (1,4 km).

Praha nabízí spoustu atrakcí i pro ty, kteří si na památky příliš nepotrpí. Máte rádi zvířata? Vyrazte do pražské zoo (7,6 km), Světa medúz (3,6 km) nebo Mořského světa (6,1 km). Zvídavé jistě zláká Planetárium Praha (6 km), Muzeum komunismu (3,9 km), či Národní technické muzeum (4,8 km). Za zábavou a relaxem se vydejte do největšího vodního světa ve střední Evropě – Aquapalace Praha (17,9 km), notnou dávku adrenalinu zase si užijete ve větrném tunelu Hurricane Factory (13,5 km).

Kde budete spát?

Ubytujete se v útulném pokoji vybaveném LCD televizí, WiFi připojením a koupelnou se sprchovým koutem, WC a fénem na vlasy.

  • Dvoulůžkový pokoj měří 12 m² a můžete volit z variant s manželskou postelí nebo s oddělenými lůžky. Kromě postelí najdete v pokoji také psací stůl s židlí a šatní skříň.

  • Třílůžkový pokoj o ploše 16 m² nabídne manželskou postel a samostatné jednolůžko, pracovní stůl s židlí a úložný nábytek.

  • Čtyřlůžkový pokoj je velký 20 m² a ubytuje 4 osoby na manželské posteli a 2 samostatných jednolůžkách. V pokoji je navíc také stůl a úložný nábytek.

Na čem si pochutnáte?

V hotelové restauraci se podávají speciality české i mezinárodní kuchyně. V létě si pak náležitě vychutnáte pivo na letní zahrádce s posezením.

Akát Pension

Akát Pension

Nádražní 851/42 , Praha - Smíchov
Česká republika

Provozuje společnost:
Akát Pension s.r.o. IČ: 03350894


+420 603 4­49 969

recepce@akatpension.com

Check In
od 14:00
Check Out
do 10:00
Domácí mazlíček
Domácí mazlíček je zdarma
Bezbariérovost
Žádná
Parkování
Parkování za 300 Kč/noc

Možnosti ubytovacího zařízení

Platba kartou je možná
Wi-Fi zdarma
Restaurace
Fén

Okolí ubytovacího zařízení

Vzdálenost od centra
2,5 km
Zastávka
100 m
Aquapark
17,5 km

Tipy na výlet

Praha

PrahaTip na výlet

Hlavní město České republiky ležící na řece Vltavě se vyznačuje dlouhou a bohatou historií a je domovem řady důležitých kulturních památek. I proto je jeho historické centrum od roku 1992 zapsáno na seznamu světového kulturního dědictví UNESCO a obecně je považováno za jedno z nejkrásnějších měst v Evropě. Není divu, že pražské památky přilákají ročně miliony turistů z celého světa.

Ani vy byste si proto neměli nechat ujít:

  • Pražský hrad
  • Karlův most
  • Staroměstské náměstí s Pražským orlojem

Mezi další významné památky, které byste neměli minout, patří také například Josefov, Petřín nebo Vyšehrad. Když vás historie omrzí, můžete vyrazit za kulturou do Národního divadla, a s dětmi za poznáním do Pražské ZOO a Botanické zahrady v Tróji, či vodními aktivitami v Aquapalace Praha. A pokud Prahu navštívíte v zimě, nenechte si ujít vyhlášené vánoční trhy s kouzelnou atmosférou.

A malý tip navíc: jestli toho chcete v Praze vidět co nejvíce, vyhraďte si na prohlídku města alespoň jeden víkend. Je to náročné, ale stojí to za to!

Více informací
Karlův most
Karlův most
Staroměstské náměstí a orloj
Staroměstské náměstí a orloj
Aquapalace Praha
Aquapalace Praha