DOPRAVA ZDARMA PŘI OBJEDNÁVCE NAD 2000Kč. Aktuálně víno doručujeme po celé ČR do 1-3 pracovních dnů. V Praze je možné expresní večerní doručení mezi 18-22hod. Osobní vyzvednutí je možné ve skladu Mladoboleslavská 1120, Praha - Kbely ve všední dny mezi 8.00-18.00hod.

Chablis 1er cru Montmains 2020, Domaine Besson

Akce
739 Kč
Chablis 1er cru Montmains 2020 OceněnáVína CZ
739 Kč 665 Kč 549,59 Kč bez DPH
Skladem (20 ks)
Můžeme doručit do:
31.5.2024

Velké Chablis z 1er Cru vinic malého rodinného vinařství. Pochází jen z 1ha vinice. Získalo ocenění 92 bodů v Decanter wine Awards. Těšte se na velmi kvalitní, minerálně šťavnaté víno, které si opravdu užijete a odmění vás skvělou délkou a komplexním chuťovým zážitkem.

Detailní informace

Detailní popis produktu

HODNOCENÍ VLÁDI VAŇKA z OceněnáVína.cz

90 bodů – velké víno. Komplexní, minerální, šťavnaté, se skvělou strukturou a dlouhou dochutí. Potěší vás teď, ale perfektní je i na archivaci. 

DALŠÍ OCENĚNÍ KVALITY VÍNA:

  • 92 bodů Decanter Wine Awards 2022

Velké 1er Cru Chablis z malého rodinného vinařství, které bylo založeno už v roce 1902 – víno pochází jen z 1ha vinice a zrálo 18 měsíců metodou sur lie a nepatrné procento, cca 5% vína, bylo 8 měsíců ve velkých dubových sudech.

Víno má velmi elegantní a komplexní aromatiku, jeho minerálně citrusový charakter se prolíná s krásně nazrálou ovocností jablek, bílých květů a dozrávajících nektarinek. Vše doplňuje noblesní jemný tón lískových oříšků.

Chuť je svěží, harmonická, komplexní, skvěle šťavnatá. Víno je velmi minerální, což je super předpoklad, který bude krásně držet víno a jeho strukturu i po dobu zrání a archivace. Dochuť je velmi dlouhá a elegantní. 

 

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:
Vinařství_Domaine Besson_OceněnáVína_CZ

Vinařství Domaine Besson

Rodinné vinařství Domaine Besson vede Alain Besson a jeho dvě děti. Historie tohoto francouzského vinařství sahá až do roku 1902, již od této doby sídlí ve městě Chablis. Jejich tajemstvím úspěchu je pravidelná orba, která podporuje rozmanitý život v půdě, a provzdušňování vinic, aby réva mohla přirozeně zrát. Kromě vinic se pečlivě starají i o své sklepy – provádí mikrovinifikaci, která zahrnuje kvašení ve velmi malých sudech a používá se hlavně pro výrobu experimentálních vín. Není divu, že získávají ocenění po celém světě jako je například Gilbert & Gaillard International Challenge, Dekanter nebo Concours Général Agricole de Paris.