Nikka Coffey Grain 45,0% 0,7 l

Kód: WH-1480
Láhev
Značka: Nikka
1 699 Kč 2 427,14 Kč / 1 l
Skladem (>5 ks)

Detailní informace

Dárek zdarma
Dárek zdarma
Při nákupu nad 3000 Kč
Do 2 dní po celé ČR
Doprava po celé ČR
pečlivě zabaleno

Detailní popis produktu

Japonská single grain whisky od společnosti Nikka, jíž založil Masataka Takecuru, otec japonské whisky. Nikka Coffey Grain se vyrábí v destilerii Mijagikjó z mimořádně vysokého podílu kukuřice (kolem 90 %) a malého podílu sladu. To možná svádí k představě, že by se mohla chuťově podobat bourbonu či kukuřičné whisky, což nicméně vyvrátí už první doušek. Nikka Coffey Grain je exotická, výrazná a nekonvenční – naprosto neobyčejná obilná whisky, která vás překvapí hloubkou svých chutí.

Název řady Nikka Coffey odkazuje na raritní Coffeyho destilační zařízení (předchůdce dnešních velmi rozšířených moderních kolon), na kterém whisky, gin a vodka Nikka Coffey vznikají. Navzdory složité obsluze, kterou je toto zařízení pověstné, nechal Masataka Takecuru v 60. letech dovézt ze Skotska rovnou dva jeho exempláře kvůli neobyčejnému charakteru a textuře, které destilátům propůjčuje. Řada Nikka Coffey je nejen skvělou ukázkou toho, jaký vliv má použití Coffeyho destilačního zařízení na výsledný produkt, ale také dokonalým dokladem umu a kreativity, kterými je společnost Nikka proslulá.

Vůně: Svěží a smyslná. Zralé hrušky, třešně, exotické ovoce, citrusy (červený pomeranč, citron), kokos a vanilka.
Chuť: Sladší, podmanivá, hřejivá. Zralé ovoce, které připomíná chuť rumu (banány), karamel, lékořice, anýz, hrušky. Příjemný závěr s tóny hrušek, vanilky a bourbonu.
Doporučené podávání: Čistá, s ledem, v koktejlech. Skvěle se hodí k čokoládovým a ovocným dezertům.

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

Značka Nikka vypráví příběh o tom, jak se popularita a receptura skotské whisky dostala až do Japonska. V roce 1918 zavítal mladý Japonec Masataka Taketsuru do skotského Glasgow. Jeho rodina odedávna vyráběla tradiční japonské saké, on se ale zamiloval do skotské whisky. Stal se prvním Japoncem, který ve Skotsku studoval výrobu whisky. Po návratu do rodného Japonska v roce 1934 zde ve městě Yoichi vybudoval první palírnu whisky. Tak se zrodila špičková japonská whisky Nikka se skotskými kořeny.