1. duben
Vážený zákazníku, chtěli bychom Vás informovat, že e-shop není optimalizován pro aktuálně používaný prohlížeč. Pro větší vychutnání zážitku z nakupování na e-shopu si prosím stáhněte novější prohlížeč. Chci stáhnout nový prohlížeč
Velikonoční svátky: v pátek 29.3. a v pondělí 1.4. bude kamenná prodejna v Karlíně zavřena. Těšíme se na vás zase v úterý 2.4.
Samai je kmerský výraz pro moderní a pro rumy nesoucí tento název je to příznačné, jde totiž o jedinou značku prémiových rumů z Kambodži.
Za rumy Samai stojí Antonio Lopez De Haro a Daniel Pacheco, původem z Venezuely, kteří objevili potenciál místní produkce cukrové třtiny a rozhodli se jej využít. Zakládají si na vynikající kvalitě, proto celý proces výroby - fermentace, destilace, zrání, filtrace i lahvování - probíhá na jednom místě v kambodžském Phnom Penhu.
Základem rumů Samai je prvotřídní melasa z místní cukrové třtiny, které se zde díky podnebí mimořádně daří. Fermentuje se v nerezových tancích a následně destiluje v malých měděných kotlících pod dohledem master distillerky Moang Darachampich, dámy s výjimečným smyslem pro detail.
Samai Kampot Pepper je unikátní rum, který je kořeněný červeným kampotským pepřem, klenotem Kambodži vyhledávaným gurmány po celém světě. Červený pepř rumu dodává květinové a ovocné tóny a také pikantnost, kdy po lehce sladkém úvodu vstoupí do popředí kořenitá chuť.
Vzniká z nejkvalitnější melasy z provincie Koh Kong a po kotlíkové destilaci zraje 6 měsíců v nerezových tancích. Je lehce doslazen organickým medem z oblasti Preah Vihear a okořeněn kvalitním červeným kampotským pepřem z farmy La Plantation.
Aroma: typické exotické aroma kotlíkových rumů Samai a červeného kampotského pepře.
Chuť: po jemné úvodní sladkosti medu se projeví příjemná kořenitost a hřejivost červeného kampotského pepře.
Závěr: dlouhý, kulatý, kořenitý.
1. duben
7. květen
13. květen