7. květen
Vážený zákazníku, chtěli bychom Vás informovat, že e-shop není optimalizován pro aktuálně používaný prohlížeč. Pro větší vychutnání zážitku z nakupování na e-shopu si prosím stáhněte novější prohlížeč. Chci stáhnout nový prohlížeč
Nikka 12 Y.O. je ikonický blend, který skvěle dokládá zkušenosti a know-how blenderů japonské společnosti Nikka. Většinu tvoří sladová whisky ze dvou jejích destilerií (Joiči a Mijagikjó), zbytek pak obilné whisky destilované na raritním Coffeyho destilačním zařízení, předchůdci dnešních velmi rozšířených moderních kolon, které výsledným produktům dodává neobyčejný charakter a texturu. V této jedinečné whisky se tak propojují všechny klíčové elementy, které jsou pro produkty Nikka charakteristické.
Asymetrický design lahve je inspirován překrývanými vrstvami japonského kimona a reprezentuje tak vrstevnatost historie a tradic společnosti Nikka, jíž založil Masataka Takecuru, otec japonské whisky.
Vůně: Sofistikovaná a vytříbená. Dokonalá rovnováha ovoce, sladového ječmene, včelího vosku a koření (skořice, muškátový oříšek). Ovocné a bylinné tóny (mech, lišejník) a citrusové aroma (pomeranč, citron).
Chuť: Plná a vyvážená. Hořká čokoláda, sladový ječmen, zemité tóny, čerstvé ovoce (jablka, sušené švestky, mirabelky, ryngle, hrušky). Medová, květinová chuť (šeřík, konvalinka). Dlouhotrvající, sametový závěr. Zpočátku kokosové mléko a červené bobulové ovoce (jahody, maliny), následně kandované ovoce (ananas, mandarinky) a příjemná svěžest.
Doporučené podávání: Samotná či s ledem, její jedinečná chuť ale vynikne i v jednoduchých, čistých koktejlech populárních v Japonsku – vyzkoušejte highball (1 díl whisky, 3 díly perlivé vody) nebo mizuwari (1 díl whisky, 3 díly neperlivé vody). Nikka 12 Y.O. se skvěle hodí k foie gras na zázvorovém chlebíčku, hořké čokoládě nebo k luxusním jídlům.
7. květen
13. květen
10. červen