7. květen
Vážený zákazníku, chtěli bychom Vás informovat, že e-shop není optimalizován pro aktuálně používaný prohlížeč. Pro větší vychutnání zážitku z nakupování na e-shopu si prosím stáhněte novější prohlížeč. Chci stáhnout nový prohlížeč
Drobečková navigace
Pod pojmem trend se obecně rozumí určitá forma směřování či tendence spíše dlouhodobého procesu změny. S ohledem na tento fakt možná zní pošetile uvažovat o kategorii highballů jako o trendu.
Calvados je považován za jednu z nejúžasnějších francouzských pálenek. Už to není ten neprávem opovrhovaný destilát, který se ve světě koktejlů moc nevyužívá. Tato ovocná pálenka z Normandie, která se vyrábí spíše ze zimních než z letních odrůd jablek, má dlouhou historii.
Hamburský Le Lion – Bar de Paris, který otevřeli na podzim roku 2007 Jörg Meyer a Rainer Wendt, je hojně navštěvován kvůli nespočtu originálních koktejlů. Jeden z nich to nicméně dotáhl až do pozice, kdy se přímo vedle názvu podniku nad barem píše, že toto je kolébka Gin Basil Smash. Kde se ale tento bazalkový fenomén vzal a jak na něj Jörg Meyer přišel?
Mléko nebo smetana, vejce, cukr, koření a samozřejmě trochu něčeho ostřejšího. To je středověká kombinace ingrediencí, která si našla svou cestu až do 21. století a stala se proslulou pochoutkou po celém světě. U nás ji nazýváme vaječný likér, vaječný koňak, ajrkoňak nebo prostě vaječňák, zatímco ve světe tomuto sladkému nápoji říkají eggnog, rompope, koquito, eierpunsch, lait de poule či advocaat, neboť v Holandsku převládal názor, že právníci musí hodně mluvit a vajíčka působí blahodárně na hlasivky.
Ano, i barmani a vlastně vůbec všichni příznivci koktejlové kultury mají svůj svátek, jenž je inspirován první známou definicí koktejlu. Alespoň tak je možné v jednoduchosti popsat ony každoroční oslavy v barech po celém světě. Kdo a kdy ovšem tento svátek inicioval? A proč byl vybrán zrovna 13. květen?
Každou druhou sobotu v červnu se oslavuje alkoholický nápoj provoněný jalovcem. Kde se vzal a jak jej oslavit? A pokud by vám nevyšla oslava v druhou červnovou sobotu, zveme vás na velkolepou oslavu, která se bude konat o dva týdny později.
Každou druhou sobotu v červnu se oslavuje alkoholický nápoj provoněný jalovcem. Kde se vzal a jak jej oslavit?
„Když Američan potká Američana, tak přijde čas na Whiskey Sour.“ Alespoň takto se o současné koktejlové klasice vyjádřil v roce 1879 americký deník Atlanta Daily Constitution a rozhodně nebyl daleko od pravdy, neboť objevit Ameriku znamená objevit také Sour.
V úterý 19. října 2021 slavíme desátý rok Mezinárodního dne ginu s tonikem. Vznikl na památku Mary Edith Keyburn, veliké fanynky tohoto koktejlu. Jak si svátek nejlépe užít? Základem je kvalitní gin, doporučujeme Broker’s, Brockmans nebo Mermaid. A abyste si namíchali opravdu prvotřídní koktejl, nezapomeňte také na prémiový tonik. Skvěle chutná Fever-Tree nebo East Imperial.
V rámci objevování rumového světa vám ambasador Jan Albrecht pravidelně přináší svůj unikátní pohled na jeden vybraný rum. Existují totiž tisíce rumů a stovky variant, jak a s čím rum servírovat. Být objektivní a rumově vzdělaný však obnáší znát rumy všechny. I proto je potřeba neustále ochutnávat a postupně objevovat jednotlivé zajímavosti ze světa rumu. Pro dnešek se pohled ubírá směrem k limitované edici od značky Cihuatán, která opět čerpá inspiraci v mayské mytologii a tentokráte přichází s příběhem plným kukuřice a kakaa.
Ano, i barmani a vlastně vůbec všichni příznivci koktejlové kultury mají svůj svátek, jenž je inspirován první známou definicí koktejlu. Alespoň tak je možné v jednoduchosti popsat ony každoroční oslavy v barech po celém světě. Kdo a kdy ovšem tento svátek inicioval? A proč byl vybrán zrovna 13. květen?
7. květen
13. květen
10. červen