7. květen
Vážený zákazníku, chtěli bychom Vás informovat, že e-shop není optimalizován pro aktuálně používaný prohlížeč. Pro větší vychutnání zážitku z nakupování na e-shopu si prosím stáhněte novější prohlížeč. Chci stáhnout nový prohlížeč
Whisky ze skotského ostrova Islay prochází zráním ve třech typech sudů a spojuje nezaměnitelný kouřový a medicinální charakter palírny s jemnějšími tóny ovoce, koření a ořechů.
Jde o whisky bez udání stáří, která nejdříve zraje v amerických sudech po bourbonu. Následně se vybírají sudy s whisky, která je vhodná pro další zrání, přičemž stáří whisky je různé. Vybrané sudy jsou blendovány a whisky je poté umístěna do menších sudů (tzv. quarter cask) z 19. století, ve kterých probíhá výraznější interakce s dřevem, což dodává destilátu tóny koření a cedru. Na konci procesu je whisky přemístěna do velkých, speciálně vybraných sudů po sherry oloroso, které jí dodávají dotek sladkosti a ovocné tóny.
Samotný destilát vzniká stejně jako ostatní edice značky Laphroaig. Whisky se vyrábí z vody z přehrady Kilbride a ječmenného sladu, který je nejdříve uzený zastudena a následně sušený nad rašelinovým ohněm. Inovativní zrání ve třech typech sudů doplňuje typický charakter, který se vyznačuje rašelinovým kouřem a solí, o tóny sušeného ovoce, koření a ořechů.
Aroma: rozinky, meruňky, ořechy, popel a zemitá rašelina
Chuť: výrazná a zároveň smetanová, s tóny vanilky a ovoce a dotekem sladkosti sherry
Závěr: plný a velmi dlouhý, vyvážený nasládlým tónem karamelu
7. květen
13. květen
10. červen