Zvýhodněný set = 1 ks Roquefort Petit Salé + 1 ks Roquefort Corail + 1 ks Roquefort Les Mures

Momentálně nedostupné

1 330 Kč

Cena před slevou 1 690 Kč

0 %

Nakupte zboží ještě za 5 000 Kč a získejte DOPRAVU ZDARMA.

Kód:
3325
Země původu:
FRANCIE
Objem:
2,1 l
% alkoholu:
12,8333 %

CHÂTEAU DE ROQUEFORT – CÔTES DE PROVENCE
Rodinné vinařství Château de Roquefort se nachází ve francouzském Provensálsku, v místě zvaném Roquefort la Bedoule. Současní majitelé, rodina Villeneuve, získala tuto nemovitost a půdu již v roce 1882 od svého předka, vojenského generála a vévody z Gardanne, jenž ji vlastnil od roku 1812. Hlavní činností Château de Roquefort do dnešní doby zůstává vinařství a výroba vína, zatímco v minulosti to bylo i lesnictví a zemědělství. Historický sklep pochází z roku 1734, ale v roce 1995 byl modernizován a dnes se může pochlubit nejnovějšími vinařskými systémy, včetně nádrží ve třech úrovních. Vinařství pěstuje typické odrůdy Provence (Grenache Noir, Syrah, Cinsault, Mourvèdre, Carignan, Clairette, Rolle neboli Vermentino a Ugni blanc) a kombinuje nejmodernější techniky s tradicí. Jedna třetina vysázených vinic je stará více než 40 let, druhá třetina má mezi 15 a 40 lety a zbytek vysazovali v průběhu posledních 15 let. Všech 25 hektarů vinic je chráněno skalami a nachází se na příkrém svahu v nadmořské výšce 350–400 metrů, takže každá zemědělská práce se musí provádět ručně s velkou dovedností. Vysoká poloha také umožňuje pozdější sklizeň, jež vede k větší čerstvosti a vyšší fenolové zralosti. Proto jsou jejich vína komplexnější, než je obvyklé u provensálských vín. Půda je směsí kamenité hlíny a křídy. Blízkost moře a proudění vzduchu zde zmírňují mikroklima a ovlivňují vinnou révu i chuť samotného vína. Biodynamická metoda pěstování a výroby vína zaručuje, že zde vznikají zdravé produkty vysoké kvality, v nichž se odráží jejich původ a také energie a vášeň výrobce Raimonda de Villeneuve Flayosc, vnímavého vinaře a degustátora, jehož rodiče žili svého času ve Vídni i v Praze. Impozantně krásné vinice, tradiční půdní kultura a metody výroby vytvářejí jemná, často vzácná vína s označením Côtes de Provence.

Corail, Côtes de Provence AOC Rosé
Odrůdy Grenache a Cinsault se nejprve macerují při velmi nízké teplotě 6 °C. Potom probíhá spontánní fermentace a částečná malolaktická fermentace v ocelových tancích, kde také víno zraje a zdokonaluje se na ušlechtilých kalech po dobu šesti měsíců.
Corail je úžasné rosé s tradičním provensálským charakterem, obsahující původní odrůdy tohoto kraje. Je to svěží, okouzlující, vysoce kvalitní a vzácně dobré růžové víno, které se díky své všestrannosti hodí pro každý stůl a příležitost.

Petit Salé, Bouches du Rhône Blanc
„Petit Salé“ (trochu slané) je místní název hroznů odrůdy Clairette. Mají totiž na slupkách malé bílé tečky a mírně slanou chuť. Toto bílé víno pochází z francouzského rodinného vinařství v Provensálsku, jehož biodynamická metoda pěstování a výroby vína zaručuje, že zde vznikají zdravé produkty vysoké kvality, v nichž se odráží jejich původ a také energie a vášeň výrobce, Raimonda de Villeneuve Flayosc, vnímavého vinaře a degustátora, jehož rodiče žili svého času ve Vídni i v Praze!

„Les Mures“
Cuvée „Les Mures“ je malý provensálský klenot, který vás svede svou sladkostí, koncentrací a saténovou strukturou. Má v sobě jižní temperament a severní svěžest. Je to svěží, okouzlující, vysoce kvalitní a vzácně dobré červené víno, které se díky své všestrannosti hodí pro každý stůl a příležitost.
Nejdříve po dobu 4 až 5 týdnů probíhá dlouhá macerace a poté spontánní fermentace v otevřených cementových nádobách při kontrolované teplotě. Celkem 20 % vína zraje a zdokonaluje se na ušlechtilých kalech v cementových kádích a zbytek ve 20hl a 40hl sudech po dobu 11 měsíců.