Přehled zajímavých článků za prosinec 2019

Přehled nejzajímavějších článků z oblasti on-line a affiliate na které jsme v prosinci narazili. Budeme rádi, pokud vám pomůžeme rozšířit vaše obzory a třeba trošku pomůžeme v rozvoji váš a vašeho businessu.

Jan Ptáček
07.01.2020
blog picture

Vážení partneři,
vánoční sezóna je neodvratně za námi a já pevně věřím, že se vám dařilo získat co nejvíce konverzí a lednová fakturace vám udělá radost. V mezičase si můžete přečíst to nejzajímavější, co jsme v průběhu prosince objevili na českém i zahraničním internetu a co vám dle mého soudu může pomoci ve vašem podnikání a rozvoji.

Z ČESKA

Pokud jste ještě nevyzkoušeli placenou reklamu, nebo se vám s ní nedařilo, doporučuji přečíst článek Milana Pichlíka ve kterém shrnuje své dvouleté zkušenosti Google AdSense na svém webu.

description

A když už jsme u placené reklamy, zeptám se, zda sledujete, jak dělá placenou reklamu konkurence? Pravda v affilu to není tak časté, ale třeba díky tomu narazíte na zajímavé tipy, která vám mohou pomoci. O tom jak sledovat konkurenci v PPC reklamách se na Mladém podnikateli rozhovořil Adam Dvořák z eVision.

Pár tipů od zkušených affiláků sepsal Drago ve svém článku 5 tipů od zkušených affiláků. Například co dělat, když vám web naroste a starší články vám začnou zapadat.

Víte co je to WebP, ať už víte, či nevíte, o používání tohoto formátu se rozepsal Pepa Kroupa ve svém článku Obrázky WebP – jaké jsou jejich výhody a jak je na webu používat? S tím pak souvisí další článek stejného autora o optimalizaci obrázků na webu.

description

Pokud se věnujete tvorbě na Youtube mohla by vás zaujmout nová funkce Youtube tzv. Super Stickers, která umožní vašim fanouškům dávat vám „samolepky“ k vašemu vysílání. Vtipné je, že si tyto samolepky nejprve musí koupit a z jejichž ceny získáte provizi. Více v posledním odstavci tohoto článku.

Své zkušenosti s tvorbou PBN (Private Blog Network) sepsal Radek Strouhal český affilák na Islandu ve svém článku Cesta k výdělečnému zahraničnímu webu, díl III. – tvořím PBN.

Ondřej Hájek se v Mladém podnikateli rozhovořil o tom jak správně přistupovat k affiliate manažerovi. Celý rozhovor si můžete poslechnout zde.

ZE ZAHRANIČÍ

Pokud používáte mocný SEO nástroj Ahrefs, třeba vám pomůže k efektivnějšímu využívání tohoto šikovného pomocníka tento článek s tipy a triky na různé vyhledávání

A na závěr tu pro vás mám dva ultimátní průvodce pro nadcházející rok 2020. Oba jsou od SEO génia Briana Deana z webu Backlinko.com. První s názvem The Definitive Guide To SEO In 2020 představuje vyčerpávající pohled na SEO. V druhém článku najdete stejně vyčerpávající odpovědi o Content marketing. Hodně místa je věnováno videu a YouTube.

description

Do nového roku s krásnými kulatými čísly 2020 vám přeji též krásná čísla v konverzích a provizích.

Jan Ptáček
Affiliate manager

Další články

blog picture
03.04.2024 Rubrika
Affiliate není jen o e-commerce! Jaké další segmenty skvěle fungují?
Rozhodli jsme se vám přiblížit téma, které bychom mohli stručně nazvat jako „affil mimo ecommerce“. O co jde, jací partneři toto propagují a kdy dává smysl affil využít? Přečtěte si v našem článku.
blog picture
02.04.2024 Rubrika
Reálná zkušenost CSS partnera v affiliate síti
Po úvodním teoretickém článku k CSS jsme ve spolupráci s Kristýnou Gröbnerovou ze Srovname.cz připravili case study zaměřenou na CSS v affiliate z pohledu partnera. Jak hodnotí spolupráci a jaké byly výsledky? Přečtěte si.
blog picture
02.04.2024 Rubrika
Jak se daří nám a Partnerům – aneb pár čísel za březen
Přehled dat za březen 2024. Zajímá vás jaká je nejvyšší provize, affiliate programy s největším růstem nebo kolik si vydělali nejlepší partneři?

Chcete něco podobného?

Zaregistrujte se.