Přehled zajímavých článků za listopad 2019

Přehled nejzajímavějších článků z oblasti on-line a affiliate na které jsme v listopadu narazili. Budeme rádi, pokud vám pomůžeme rozšířit vaše obzory a třeba trošku pomůžeme v rozvoji váš a vašeho businessu.

Jan Ptáček
03.12.2019
blog picture

Vážení partneři,
kromě informací o chystaných akcích, slevách, zajímavých číslech z naší sítě eHUB vám chceme přinést i něco navíc, a to v podobě tohoto přehledu nejzajímavějších článků na které jsme za uplynulý měsíc přečtli. Články pečlivě vybíráme, aby pro vás měly skutečně přidanou hodnotu a pokud se díky této naší snaze dozvíte něco nového co vám pomůže ve vašem podnikání budeme ze srdce rádi.

Z ČESKO - SLOVENSKA

Největší novinkou za listopad na CZ affil scéně je bezesporu prodej Affilboxu. O důvodech prodeje se Mario Roženský rozepsal ve svém článku Prodal jsem Affilbox. Pokud by vás zajímal i pohled protistrany, tak v článku AFFILBOX.CZ SE PRODAL… A MY HO KOUPILI! poodkrývá novopečený majitel Ondřej Martínek co jej vedlo ke koupi Affilboxu, který koupil společně s Jaroslavem Janíčkem. Oba jsou zkušení affiliate manažeři, takže bude zajímavé sledovat, jak se novým majitelům bude s Affilboxem dařit.

description

Ondru Martínka jistě znáte i díky jeho sérii rozhovorů s lidmi z affiliate odvětví. V listopadu vyšel další rozhovor, tentokrát se slovenským affilákem Vladimírem Rejholcem. Pokud preferujete mluvené slovo, tak na Mladém podnikateli vyšly další rozhovory s majitelem sítě eHUB Ondrou Hájkem a to o nejúspěšnějších affiliate projektech na české scéně a o tom jak rozjet úspěšný affiliate marketing.

Bratia zo Slovenska také nelení a v Dognetu vydali novou knihu. Publikace cílí primárně na blogery a blogerky s patřičným přesahem do affiliate marketingu. Kniha se jmenuje "Tvorba úspěšného zarábajúceho blogu" a dá se sehnat buď přes tuto stránku , nebo v knihkupectví Martinus.cz.

description

Nespoléháte jen na affiliate a na svých webech máte také nasazený AdSense? V tom případě by vás mohli zaujmout dva články na téma, zda a kolik se na AdSense dá dnes vydělat. Je to sonda do příjmů jednoho publishera. V prvním se dozvíte zda se dá ještě na AdSense vůbec vydělat a v druhém kolik se dá vydělat.

Pokud se chystáte rozjíždět projekty i v zahraničí, nebo už se o nějaké pokoušíte, můžete se poučit ze zkušeností jiných. Další díl seriálu o tvorbě webu o Islandu sepsal Radek Strouhal. O svém trápení při expanzi se Skrblik.cz na Ukrajinu se rozepsal Fandor. Pokud se zatím držíte rodné hroudy, tak by vás mohl zaujmout článek o tom, že zkrátit texty je také cesta, jak zlepšit svůj web. Jak toto zkracování probíhalo na Svatební asistentce známého affiláka Pepy Kroupy se rozepsali na svém blogu Prepisto.cz.

description

Rychlost načítání stránek je jeden z nejdůležitějších SEO faktorů, které vyhledávače posuzují. Nyní si rychlost načítání stránek už nemusíte měřit v jiných nástrojích, protože tuto funkcionalitu Google integroval přímo do Google Search Console. Krátký článek na toto téma sepsali v SEO akademii Collabim, případně podrobnější článek na Maxiorel.

Pokud jste zhruba v půlce listopadu zaznamenali změny pozic svých stránek, pak vězte, že Google potvrdil, že provedl několik úprav algoritmu, nicméně dle Collabimu k žádným velkým změnám nedošlo.

Perlička na závěr. Věděli jste, že Jan Bárta (ex ePojisteni.cz) koupil nástroj pro měření dostupnosti webů UptimeRobot?

ZE ZAHRANIČÍ

O tom, proč a jak mít svůj web vyladěný pro E-A-T update se v obsáhlém a informacemi nabitém článku rozepsala Lily Ray. Pokud se váš web zabývá tématem zdraví, nebo peněz, měli byste si článek určitě přečíst. A ostatní vlastně taky, určitě v něm najdou tipy i pro své stránky mimo tyto témata.

Pokud neznáte Niela Patela, měli byste to rychle napravit. Niel často a rád sdílí své know-how o SEO a už nějakou dobu pravidelně přidává na svůj Youtube kanál krátká videa se SEO rady a tipy. V jednom z listopadových videí například radil, kterým slovům se vyhnout, pokud chcete, aby návštěvníci vašich stránek skutečně nakoupili.

Jan Ptáček
Affiliate manager

Další články

blog picture
03.04.2024 Rubrika
Affiliate není jen o e-commerce! Jaké další segmenty skvěle fungují?
Rozhodli jsme se vám přiblížit téma, které bychom mohli stručně nazvat jako „affil mimo ecommerce“. O co jde, jací partneři toto propagují a kdy dává smysl affil využít? Přečtěte si v našem článku.
blog picture
02.04.2024 Rubrika
Reálná zkušenost CSS partnera v affiliate síti
Po úvodním teoretickém článku k CSS jsme ve spolupráci s Kristýnou Gröbnerovou ze Srovname.cz připravili case study zaměřenou na CSS v affiliate z pohledu partnera. Jak hodnotí spolupráci a jaké byly výsledky? Přečtěte si.
blog picture
02.04.2024 Rubrika
Jak se daří nám a Partnerům – aneb pár čísel za březen
Přehled dat za březen 2024. Zajímá vás jaká je nejvyšší provize, affiliate programy s největším růstem nebo kolik si vydělali nejlepší partneři?

Chcete něco podobného?

Zaregistrujte se.